Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem byl tak malej a nemoh jsem to zapít a nedokázal vnímat to národní peklo, ale stejně si pamatuju, jak jsme vyváděli, když to tam Svoboda prásknul. Nádherná jízda, famózní Hašan a můžem přepsat dějiny. A narozdíl od dalších dokumentů, tenhle je ucelenej, gólový akce nebo Hašanovy zákroky nejsou zpřetrhaný dvaceti vzpomínkama, Zárubův komentář je vloženej jen tam, kde se to nejvíc hodí a graduje, škoda, že ČT u tohodle formátu do budoucna nezůstala. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Ano. Turnaj století. Tak se mu tehdy i v Kanadě říkalo. Tři týdny výluky NHL. Nejlepší hokejové ligy světa. Tři týdny výluky, při kterých se měla světu demonstrovat síla Amerického a zejména Kanadského týmu. Proti nim náš podceňovaný tým s půlkou hráčů z domácí Extraligy. Dodnes si ty zápasy pamatuji. V sedm hodin ráno prázdné ulice. Fandilo se v hospodách, ve školách, na úřadech. Po ránu na gymplu narvaná malá tělocvična i studovna. Všichni u televizních přijímačů. Nájezdy proti Kanadě............... Hašek chytil...... škola se otřásá v základech po každém dalším pokusu. Pak doma v neděli ráno budíček v 5:00. Finále proti Rusku. Bure nemá kule a Hašek to je bůh se skandovalo.... A je to tady. Malá země ve středu Evropy poráží celý tehdejší hokejový svět. V ulicích jsou najednou stovky tisíc lidí jako při Sametové revoluci. ČT vysílá kontinuální zpravodajství o příletu zlatých hochů. Nebývalé vzepětí národní hrdosti. ____Zlatí hoši z Nagana navždy zůstanou hrdiny naší generace. Přinesli tehdy nám všem tolik radosti a optimismu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Většina zdejšího diváctva zde hodnotí spíše své vzpomínky na krásné časy, kdy se každý alespoň na okamžik nemusel stydět za to, že je Čech, než nějaké filmové kvality tohoto dokumentu. A já se k těmto hodnotícím rád přidám. Kromě té krásné připomínky nejslavnějšího hokejového momentu naší hokejové historie bych ocenil, že tvůrci představili v kostce celý šampionát a já si mohl zavzpomínat na hokejové hvězdy let minulých, které zdobily můj tým kdysi dávno na Playstationu v NHL 2001.  Velice příjemně se poslouchal věcný komentář Vichnara a Záruby. Chybělo snad jen trošku větší nahlédnutí pod pokličku národního týmu, nějaké historky z kabiny a tak. Přeci jen, tohle byla koláž záběrů, které už každý z nás mockrát viděl - nicméně, jedno zhlédnutí navíc jistě nikoho nezabije. [90 %] ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

"Přepište dějiny! Česká Republika vyhrává zimní olympijské hry v ledním hokeji!" No kdo by na tohle mohl zapomenout... Nejsilnější hokejový zážitek a já mohu být jedině rád, že jsem to mohl sledovat, ikdyž ještě jako dítě. Hokejová senzace a skvělý komentátor Záruba. 100% EDIT 28.1.2014: Nedalo mi to a musím se vyjádřit i k uživatelům, kteří dali méně než pět hvězdiček. Hoši je mi jasný, že hodnotíte dokument jako takový a ne výkony českých hráčů. Ale nemohli byste doprdele alespoň jednou udělat vyjímku, vysrat se na puntičkářství a vážnost a bez výčitek narvat plný počet? :) Vždyť tohle se už nikdy nebude opakovat! Ta atmosféra, celý národ žil hokejem, ta svornost a emoce! To si prosím uvědomte a případně znovu zavzpomínejte (pokud jste jedni z těch, co měli možnost to tenkrát vidět). A zařaďte i tuhle vzpomínku do Vašeho ctěného hodnocení. Díky! :) ()

TheBalrog 

všechny recenze uživatele

O tomhle by měl vzniknout Hollywoodský trhák, jak se podceňovaná parta kluků okolo hvězd Jágra a Haška dostala na samý vrchol ,, turnaje století ". A komentování Roberta Záruby - nezapomenutelné. ,, Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje. Jsme olympijští vítězové. Přepiště dějiny česká republika vyhrála zimní olympijské hry v ledním hokeji " ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Slovensko obsadilo na turnaji 10. miesto po 2 prehrách, 1 remíze a 1 výhre s negatívnym skóre 11:13. (Marek1991)
  • Rozhodčí Bill McCreary při semifinálovém zápase nazval Česko Československem. Stalo se tak před nájezdy, když mluvil s místním hlasatelem. (vojtaruzek)
  • Sestava vítězného týmu ČR: 39 Dominik Hašek, 29 Roman Čechmánek, 3 Milan Hnilička - 32 Richard Šmehlík, 71 Jiří Šlégr, 23 Petr Svoboda, 44 Roman Hamrlík, 6 Jaroslav Špaček, 4 František Kučera, 5 Libor Procházka - 68 Jaromír Jágr, 97 Vladimír Růžička, 28 Martin Straka, 13 Robert Lang, 21 Robert Reichel, 30 Jiří Dopita, 26 Martin Ručínský, 10 Pavel Patera, 20 Martin Procházka, 24 Milan Hejduk, 16 Jan Čaloun, 22 David Moravec, 42 Josef Beránek - trenéři Ivan Hlinka, Slavomír Lener, Vladimír Martinec. (petaspur)

Reklama

Reklama