Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká frajeřina. Primát filmu spočívá v tom, že jej napsal primát. Nebo dva primáti. Každopádně neschopnost natočit něco tak jednoduchého a archetypálního, jako je film o mimozemské invazi, hraničí s filmařskou imbecilitou. Ve Skyline se nepodaří lautr nic, krom asi dvou velmi komických momentů (těžko soudit, zda záměrně) - rád bych na tenhle film aplikoval nějaký jednotící výklad, ale on se nachází ve stádiu absolutního chaosu. Objektivně jedna z nejhorších žánrovek, co jsem kdy shlédl. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tak, přes všechnu stupiditu a nemocnost AVP: Requiem mně ten masakr v městečku se všemi klišé a stupidními herci bavil více.. Přece jen, Alieni jsou slizcí, hnusní a Predátoři jsou zase megacool a dohromady má ta dvojka takové charisma, o jakém se Norrisovi může leda tak zdát (ehm, snad si ale nečte csfd, doufám, že takový zapadlý státeček jako ČR úplně přehlíží). No a tohle - no tomuhle zůstaly úplně všechny parametry AVP, jediný, kdo to trochu zachranuje je skvělý David Angel Batista Zayas - ten ovšem nemá moc prostoru, a tak se musíme celou dobu dívat ne nepravděpodobně se chovající úbožáky, kterým brzy začne být až moc velké horko (nebo chlad). Herectví bych mohl teleskopem hledat, nenašel bych nic a tak jediné, co stojí za zmínku, jsou dost obstojné efekty, hnusní alieni (ne ti..), na PG-13 dost nechutné scény a totální likvidace LA (neviděl sem to už někde.. a neuvidím zanedlouho? A nebude to mnohem lepší?... Ovšemže bude). A samozřejmě ta dost dobrá scéna útoku stíhaček - jak už někteří psali, to byly ty nejsympatičtější postavy z celého filmu.. A pak ten závěr, který měl asi za úkol prostě překvapit. A překvapil, docela inovativní a neokoukaná, a řádně morbidní scény, které vyzdvihujou film na tu 2 hvězdu. Jinak opravdová bída a bléé ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší, než jsem myslel. Vše záleží na tom, co od filmu očekáváte. Já po totálním posrání tohoto filmu všemi okolo, nečekal nic. Film ukazuje mimozemšťany, dokonce se snaží být akčním, ale chybí mu to hlavní, napětí a pocit ohroženosti a bezradnosti, to zkrátka bratři Strausové nezvládli. Konec je sračka, ale oceňuji, že se nám ukázalo úplně vše a je to snad první invazní film, který si nenechal nic pro sebe. Žádný hit to není, pro fanoušky invazních filmů urážka, ale jako večerní pohodový filmek, překvapivě dobré. 66% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako velkohubá scifi s monumentální výpravou, avšak tenhle dojem má človek asi tak prvních 20 minut. Poté zjistí nezáviděnihodný fakt, že se celý scénář a tím pádem i celý děj drží v jednom domě a že se charaktery rozvijí rychlostí šneka. Efektů moc není - čemu se také divit, když rozpočet snímku byl velmi malý. A když to všechno začne být konečně invenční a ustoupí klišé, je konec snímku. Naschvál ? Velmi nepovedený pokus z mála udělat hodně. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové jsou kok*ti a megalomani. Chtějí všechno a hned a líp, jenže na to nemají. Chcete si tento film aspoň trochu užít? Koukejte na něj od poloviny - první část je jen máčka, ve druhé je akce. problémem akce je, že všechno nebezpečí je digitální a tudíž ani trochu nevyděsí. No a pak to 5 minut před koncem vypněte, prootže finále monstroznější než všechny Matrixy dohromady posílá Skyline definitivně do pekel. A já jen doufám, že Strausovi už nikdy nic nenatočí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)
  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama