Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ohromně nudná blbina, ve které se postavy strategicky vyhýbají logice a jak jen to jde, riskují život. Motivace mimozemšťanů nejasné, konec možná efektní, ale naprosto nesmyslný. Natahovaná nuda, která je potvrzením režijní impotence obou bratrů. Jediné, co stojí za zmínku, jsou efekty, které (vzhledem k nízkému rozpočtu) vypadají opravdu dobře. Vyhnout se obloukem a počkat na Světovou invazi, která toho kulisách L.A. imho nabídne víc. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako velkohubá scifi s monumentální výpravou, avšak tenhle dojem má človek asi tak prvních 20 minut. Poté zjistí nezáviděnihodný fakt, že se celý scénář a tím pádem i celý děj drží v jednom domě a že se charaktery rozvijí rychlostí šneka. Efektů moc není - čemu se také divit, když rozpočet snímku byl velmi malý. A když to všechno začne být konečně invenční a ustoupí klišé, je konec snímku. Naschvál ? Velmi nepovedený pokus z mála udělat hodně. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Bez možnosti prečítať si hocijaké recenzie či sústrediť sa na to, že to celé vzniklo pod taktovkou úplne neznámych režisérov, vrhla som sa na gigantický trailer a s nadšením očakávala monumentálnu spielbergovsko-cameronovskú show, kde megalomanský rozpočet a vizuálna nablýskanosť doslova zatienia obsahové klišé mimozemskej civilizácie - ktoré tak zbožňujem. A dostala som beztvarú nechutnú kašu uvarenú z tých najlepších ingrediencií filmov War of the Worlds alebo Cloverfield bez štipky vlastnej tvorcovskej originality, nápaditosti či snahy vydumať z námetu viac - aj keď pri vyššom rozpočte by bratia Strausovi určite vyčarili omnoho väčšie zázraky, tu len smrkám nad tým, akým apokalypticko-depresívne-vizionárskym potenciálom Skyline oplýva. Hovorte si, čo chcete, Bay by z tohto urobil prvotriednu hollywoodsku zábavu, Skyline je len čierna ovca do rodiny amerického sci-fi žánru. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Děsivá nuda a film, kde je každá příšera neporazitelná, dokud ji hlavní hrdina nevyzve na pěstní souboj, a kde na 50% dokážete odhadnout, jakou mega cool hlášku nějaká postava v příštích vteřinách zahlásí. Nejlepší herecký výkon odvádí běz přehánění jedna F 117, které jsem v jejím boji proti hlavnímu nepříteli fandila mnohem víc než všem tém neplechovým postavičkám dohromady. Když se 10 minut před koncem všichni dokopali k řešení, které bych já zvolila asi po půl hodině, měla jsem chuť dát jim za částečnou oiginalitu a slušné efekty i ty dvě hvězdy, ale za roztomile dojemný epilog si to odpustím. Skyline už nikdy více. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jarrod letí do Los Angeles na oslavu narozenin kamaráda Terryho se svojí přítelkyní Elaine. Po akci jsou všichni probuzeni v časných ranních hodinách modrým pronikavým světlem, které hypnoticky přitahuje zvědavé pozorovatele a nechává je zmizet... Největším mínusem je absolutně nedomyšlený příběh a špatní herci. David Zayas nemá vůbec co hrát. Design vesmírných lodí a tvorů nebyl vůbec marný, ale těchto záběrů je kvůli malému rozpočtu minimum. Je to ztráta času, ale chtěl jsem to vidět kvůli blížícímu se pokračování, které nabízí velmi zajimavé herecké obsazení. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama