Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Recenze (79)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Skvely uvod do noveho serialu. Jakozto technicky zalozeneho cloveka me to upoutao uz od prvnich minut protoze mechanickych a elektrickych serepeticek je tu vic nez dost a tvurci si opravdu vyhrali. Ale neni to jenom tim taky pribeh neni hloupy ba naopak a krasne naznacuje pocatky Cylonske valky. Herci mi taky prisli solidni a jejich vystupy jsem jim doslova zral nemluve o tom ze postavy jsou velice sympaticke. Osobne budu sledovat dal i kdyz jak je znamo piloty mivaji mnohem vyssi kvalitu ale kdyz si serial udrzi aspon cast image z tohoto filmu budu spokojen. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová atmosféra starého světa. Jakmile se začal příběh rozjíždět po kolejích lemovaných robotikou a zároveň určených poctivým dramatem, vklouzl jsem úspěšně tam, odkud mě poslední díl Battlestar nedobrovolně dostal. Do příběhu živoucích postav, jejichž osudy chci vídat co nejdůkladněji a co nejdéle. Velmi naléhavý dramatický oblouk podporovaný stupňující se psychologicko-futuristickou holorovinou povyšuje na nezapomenutelnou jak jinak než Bear McCreary. Jeho omamné bubny sice zní jenom vzácně, protože na boje se Cylony ještě bude času dost, ale krásně se zaplétající vztahové jádro dává prostoru víc než dost. Cesta ke zkáze civilizace ještě nikdy nebyla tak slibně lákavá. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slušný začátek, skvěle natočený pilot. Tentokrát nejde o akční vesmírné sci-fi, ale o komornější a filozofičtější "planetární" přetřásání několika vážných témat: posmrtný život skrze virtuální vědomí, etická stránka takovéhoto "vzkříšení", teroristické akce ve jménu Boha a především otázka víry a TOHO PRAVÉHO náboženství. Zatím to vypadá na důstojný prequel mé oblíbené BSG, těším se na seriál. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot Capricy toho hodně naznačil. To jakým způsobem se tu bude nakládat s příběhem, postavami, stejně jako očividně nijak závratný rozpočet. Určitě by se dal samotný seriál odstartovat tak, aby přitáhl více diváků, nicméně těm, kteří "zůstali" dal naději na něco víc. A to s dalšími díly skutečně přišlo. Více už v komentáři k samotnému seriálu. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Od "Caprica" jsem vážně moc nečekal. Sci-Fi Dallas říkali tomu, tohle přirovnání mě opravdu moc nenadchlo, protože Dallas je nudná natahovaná stupidita. Nicméně film velice překvapil a člověk se pomalu dozvídá jak to vlastně tenkrát bylo s Cylony. A navíc se pořádně podívá na Capricu a zjistí více o obyvatelích ostatních kolonií a jejich vztahu mezi sebou. ()

Zajímavosti (12)

  • Jako exteriéry pro natáčení scén z Athénské akademie byly použity budovy University of British Columbia. Jako kancelář ministra obrany Chamberse (William B. Davis) byla použita místnost na právnické fakultě Simon Fraser University. (Caszidy)
  • Když Daniel Graystone (Eric Stoltz) pracuje ve své domácí laboratoři, počítač po jeho levé ruce má na dotykové obrazovce velká písmena "ETAOIN SHRDLU" a pod nimi malými písmeny to samé. Těchto dvanáct písmen je přesně v tomto pořadí nejvíce používanými písmeny v angličtině. (Caszidy)
  • Jako V-club bylo použito stejné divadlo ve Vancouveru, kde se natáčely i slavné snové/halucinační scény "z opery" v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004). (Caszidy)

Reklama

Reklama