Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

O hře ani tucha, ale řežba to byla nehorázná. Nadupaně agresivní kresba, která má jasný cíl připravit hráče na nehorázně nekompromisní akční pecku. Tolik kreslené krve, střev a končetin jsem už ukrutně dlouho nezažil a musím říct, že jsem si vcelku pochutnal :) Vytkl bych asi strohý a rychlý scénář, ale budiž. Jinak co jsem moc nepochopil, byla Dantova přeměna v každém kruhu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na animované filmy moc nečučím, tohle jsem si dal. Nebylo to špatné, život mi to nezměnilo, nic nového jsem se nedozvěděl. Takže jsem se trochu podíval na peklo, vadil mi neustálý řev Danteho a příšerně velký prsa Beatrice, která vypadá jak Pamela Anderson a ne jemná dívka. Jinak vcelku slušná podívaná. Konec byl jaksi rychlý a zmatený, ale za vidění to stálo. 70% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli by byl Dante Alighieri s touto konverzí spokojen spíš si myslím, že pokud má nějaké to místečko kolem v hrobě tak se obrací ostošest. Sice je to občas velmi slušná rubačka,ale to je tak asi všechno. Přišlo mi to jak nějaké lineární hra na nejlehčí úroveň, typu a tak tu je další level zabít ta otravy kolem a šup na bosse, který taky není žádný oříšek a šup na dalšího bosse a za pár dní už ani nevíte jak se to jmenuje. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Drastické, temné, ponuré, gotické a predovšetkým neznesiteľne brutálne. Japonci pojali predstavu o fázach pekla svojím špecifickým spôsobom, ktorý ich úplne vystihuje. Dantovské peklo hodnotím vysoko, pretože najdôležitejšiu úlohu si splnilo - zo zobrazenia pekla a celého toho utrpenia mám ešte aj teraz husiu kožu a v tej konkrétnej chvíli ma zvierali všetky možné negatívne pocity. Dokonalá symbolika, dokonale vykreslenie ľudského utrpenia, dokonalé vychytávky v podobe diabolských bytostí, dokonale charakterizovaná postava hriešneho Danteho, jeho milovanej Beatrice a v konečnom dôsledku aj samotného diabla. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mistr Dante by asi pár otoček v hrobce vykonal, kdyby viděl tento film, ale to sem úplně nepatří. To by do svého hodnocení mohl zahrnout Dante, ale né já. Bohužel na mě bezhlavá honba za pomstou, se kterou je spojováno vyvražďování naprosto všecho živého i mrtvého, valný dojem neudělala. Zkrátka se jedná o moderní a velmi volné zprostředkování slavného díla dětem. Nic víc v tom nehledejte. Nic víc v tom totiž není. 2* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)

Reklama

Reklama