Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Němi 

všechny recenze uživatele

Urvany nesympatak Dante si prosekava cestu peklem v eRkovem akcnaku. ___ Scenar neexistuje, jen se nepocetnekrat opakuje "pateticky proslov -> akce -> krev". Ze je Dante jen drzak mece, jeho milovana histerka a Lucifer zapomenutelny, se mohlo vyvazit tisnivym a hororovym peklem, jenze... to je jen sbirka sedych lidi a pak stometrovych oblud, ktere hlavni rek kosi jednou ranou. Cely film postrada naznak atmosfery, kdy bych si mohl alespon parkrat rict "kurva... peklo". Opakovany postup je nudny uz napodruhe a kdyz proti sobe ve finale stoji dva idioti, sotva se me muze dotknout. Ona vubec v sobe jedina scena nema zachvev citu, coz u cesty peklem za milovanou je tedy velke minus. Tedy pokud nepocitam trapnost pocitovanou po kazde vete. ___ 2,5* za slusnou animaci a zobrazene nasili a erotiku v animovanem projektu tehle cilove skupiny (film k videohre). Videt pod ocima urizlou hlavu, vnitrnosti, vaginu a spousty atakdale... mile. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Renesanční klasika míchaná s anime, fantasy akce doplněná o hektolitry krve. To, co při prvním nástinu zní trochu podezřele, končí jako nefungující experiment. Protože za sebou nemám drsnou herní předlohu ani Alighieriho klasické dílo, vložil jsem důvěru ve film a pořádně se spálil. Příběh se totiž dá shrnout dvěma větami a dialogy trhají uši, když se pokouší vytvořit světový rekord v nejčastějším použití slov "Dante", "Beatrice" a "Forgive". Animace je sice na pohled více než příjemná, ale když od páté do poslední minuty sleduji souboj, souboj, melodramatický výkřik a souboj, je docela problém nepřát si smrt hlavního hrdiny rukou nejbližšího démona. Peklo v názvu se tak trochu překvapivě stalo předzvěstí toho, co mě čeká. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Maso, krev, erotika, poezie a filosofie -> téměř bezchybná animace, která podtrhává snový (pekelný) vizuál snímku kombinovaná s parádními akčními scénami a dramatickým příběhem s chytrými dialogy - to je Dante´s Inferno, další z novodobých trendů, kdy se trademarkově udělá k očekávané konzolové pecce i film, který předchází jejímu ději. Nedávno jsme tu měli Dead Space, dnes je to Danteho peklo. Přívlastek An Animated Epic pak dělá animáku čest, protože on to epos opravdu je. Nasvědčují tomu nejen barvitá moudra a uchu lahodící dialogy, které mají hlavu a patu, ale i colorovitost devíti zón pekel, kterými se ošlehaný hrdina postupně "propracovává", a jež si mezi sebou rozdělilo několik režisérů. Dante by měl rozhodně radost, pokud by z klasického odkazu na manga styl nedostal epileptický záchvat! Atmosféra je prostě dokonalá, a rozmáchlost exteriérů spolu s barvičkami tomu všemu jen pomáhá. McTavish (What the fuck Am I doing here!!! aneb pleška z Ramba 4) zvládnul dabing na jedničku, a dost připomínal Gerarda Butlera, takže v tomhle já jsem spokojen. Na co nezapomenu je děsivá scénka s batolaty - jako vystřižená z počítačové Dead Space nebo Kiss: Psycho Circus - a úžasná ňadra krásné Beatrice v podání prvního z malířů. Na závěr se sluší hlasitě zvolat: "Jen více takových projektů, příště třeba k Alanu Wakeovi!" Beautiful. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Drastické, temné, ponuré, gotické a predovšetkým neznesiteľne brutálne. Japonci pojali predstavu o fázach pekla svojím špecifickým spôsobom, ktorý ich úplne vystihuje. Dantovské peklo hodnotím vysoko, pretože najdôležitejšiu úlohu si splnilo - zo zobrazenia pekla a celého toho utrpenia mám ešte aj teraz husiu kožu a v tej konkrétnej chvíli ma zvierali všetky možné negatívne pocity. Dokonalá symbolika, dokonale vykreslenie ľudského utrpenia, dokonalé vychytávky v podobe diabolských bytostí, dokonale charakterizovaná postava hriešneho Danteho, jeho milovanej Beatrice a v konečnom dôsledku aj samotného diabla. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Není to klasika, ale popravdě řečeno kolik lidí jí četlo. Tento příběh je vytvořen aby i té většině, která knihu nčetla, byl klasický příběh naservírován nově. Ano trochu zlostné, krvelačné a uřvané. Jediné nad čím jsem polemizovala bylo to zda se jedná o katolickou propagandu či naopak. Nepokřtěné děti v pekle, jediné rozhodnutí, které vás navždy vrhne do pekla a stáhne na vás všechny hříchy?! Beatrice, která měla jít do nebe?! Vždyť upsala život ďáblu a měla nemanželský sex. Navíc jsem začla i o "peklu pochybovat". Pokud chce Lucifer aby lidé hřešili, neměl by je naopak v pekle hýčkat než trápit? Pro mě "film" k zamyšlení ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)

Reklama

Reklama