Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělý Kinnaman ve filmu, který odhaluje problematiku přistěhovalců ve Švédsku, kteří páchají trestnou činnost, zde pašování kokainu. Arabové proti Srbům, mezinárodní skupinky, chtějící velké prachy. Jenže velkou trefu neuděláte sami, ale s parťáky. Parťák by zabil i vlastní matku, když na to přijde, a je jich celá skupina. Do toho se přimíchá JW, dodávající si ve Švédsku sebevědomí, inteligentní mladý muž, který své schopnosti zúročí díky přivydělávání jako taxikář. A situace houstne... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já tu severskou kinematografii můžu, ale tohle mě celkem zklamalo. Na to aby se to dalo brát jako dobrý příběh ze života mi to přišlo takový až moc vyumělkovaný. Kdyby někde leželi takhle snadný prachy jak je to prezentováno v tomhle filmu, tak by se podobně jako hlavní hrdina nakonec živil každej a to je blbost nebo ne? Konec už byl pak přehnanej totálně. Nemluvě o hrdinovy co má charizma uzený makrely jak jsem napsal v komentu na Robocopa a tady to není o nic lepší. ne že by mě to úplně nebavilo, ale čekal jsem o dost víc.50% ()

Reklama

Petroff

všechny recenze uživatele

Týpek má kameru a levnou amatérskou prostitutku. Oba dělaj, že se viděj poprvý... On jí nabízí prachy, aby mu ukázala kozy... Ona dělá stydlivku... On přihodí litr... Ona svlíkne triko. On chce vykouřit... Ona nechce ani slyšet... Pak střih a scéna se přesune za zastávku autobusu. On přihodí dva litry... Ona otevře pusu a strčí si do ní jeho penis. Střih a pár záběrů na souložící občany... Semeno, láva, smegma, magma na tváře a je vyděláno... Hmm, aha, tak to asi není ono... tak nic... jen mi to něco připomnělo... Jé, pardon, takhle dáma nejezdí, splet jsem si to s pokerem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi thriller, ktorého veľkou prednosťou sú dobrý scenár, autenticita a naturálnosť. Drsný príbeh o mládencovi, ktorý sa silou mocou snaží dostať medzi zbohatlícku elitu a jedinú možnosť ako to čo najrýchlejšie dosiahnuť vidí v peniazoch z organizovaného zločinu. Zo začiatku sa ešte snaží bojovať so svedomím, ale pokušenie je silnejšie.... Tu vidno, ako veľmi môže byť život ľahký, keď sa človek narodí dobre situovaným rodičom a ako ťažké je presadiť sa vlastnými silami a v súlade s vlastným svedomím. Čo sa týka postáv miesi sa tu snáď každá možná národnosť, ktorú si podvedome spájame s drogovým obchodom - Hispánci, Albánci, Arabi, Srbi... už mi tu chýbali iba Ukrajinci a bolo by to komplet. Aj napriek tomu, že tu prakticky neexistuje vyslovene pozitívny hrdina a v konečnom dôsledku ani nie je koho poľutovať, je emotívna stránka, hlavne k záveru, pomerne silná. Navyše to dovoľuje zachovať si určitý odstup a ľahšie zamyslenie sa nad príčinami chovania sa jednotlivých postáv. Veľká spokojnosť. 85/100 ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Drsná śvédská vecička. Tradičné severské civilné pojatie filmu občas bráni filmom v dosiahnutí vyšších obrátok. Väčšinou ale tá chladná atmosféra ide k dobru. Kinnaman je slizký nesymaptický ako to len ide. Zapletie sa do sračiek a nevie ako von. Švédi si pustili do krajiny kadejakú pakáž, ktorá nemá nič iné na práci ako robiť organizovaný zločin. Film ma bavil. A páčilo sa mi, že takmer každá postava bola vcelku gaunerská, ale zároveň ponúkla niečo ľudské, za čo som jej mohol fandiť. Ku koncu už človek stráca prehlad, kto je dobrý a kto zlý. Mohlo to byť drsnejšie, akčnejšie. Na 4* stačí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)

Reklama

Reklama