Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Othello 

všechny recenze uživatele

Zatímco u starých mafiánských filmů platí pravidlo "nikomu nemůžeš věřit, kromě své (mafiánské) rodiny" zde se v etnicky zkrášleném Švédsku (v tom filmu se mluví bezmála šesti jazyky) razí naprosto protichůdná fráze. Poklidné budování charakterů, sem tam nějaké to násilí a nemnoho akčních scén pod taktovkou velmi zručného režiséra a kameramana, který se zrodil pro práci z detailem a světlem. Hlavní hrdina je mega nesympatický, ale tak nějak naschvál a to se cení. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příběh o podvodníčkovi, který se chce stát velkým gangsterem a nakonec je překvapen, že ho vyšplouchnou. Premisa je klasická, ale natočeno je to vážně realisticky. Nikdo nekrade miliardy, ale vše se točí kolem malého dealování drog, válek mezi gangstery a vzájemného okrádání. A nepotřebujete k tomu velkou gangsterskou rodinu, stačí vám dva lidé a to z toho filmu dělá zajímavou záležitost. Ten pocit, že takhle by to nějak mohlo fungovat vážně zabírá. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Švédsko, krajina kde sa zdá všetko funguje perfektne. V tomto prostredí výbornej ekonomiky vyrastá aj JW. Má bohatých kamošov, pravidelne chlastajú drahé koňaky a fúkajú linky koksu. Lenže chudák JW je bohatý len svojimi šatami, živí sa ako taxikár a čo zarobí to vráža do výšky, ktorú študuje alebo do posledných módnych doplnkov, aby bol IN. Každému je jasné, že takto sa proste nedá žiť na vysokej nohe. Tak sa mladý JW dostane do gangu, však keď jeho srdce piští po bohatých čubkách, luxusných doplnkoch a cool autách čo iné mu zostáva??? Espinosa odokryl trošku inú tvár škandinávskej krajiny, kde je ten bežný život úplne identický ako hoc kde na svete. Vytvoril film s multikultúrnou spoločnosťou, kde vlastne ani jedna postava nie je domáca-Švéd. Je to mix Arabov, juhoameričanov a bývalých jugošov čo sa rozliezli prakticky po celom svete. Práve v tomto je sila príbehu, balkánci sú horkokrvní, Arabi ziskuchtivý a chudák JW tupý. Hlavne jugoši sú hustý. Fakt klasa obchodníci. Film mal len tú smolu, že trošku je pridlhý. Takýto akčno-gangstersko-koksový film je tým pádom zbytočne naťahovaný a potom stráca dynamičnosť. Na záver je ale vidieť ako JW zbesnel a už sa teraz teším na dvojku, kde dúfam nebude uplakaný Matikár... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zádrhelem Snabba Cash je hlavní hrdina nebo lépe řečeno antihrdina, protože se mu nic nedaří, na co hrábne, to podělá, tváří se furt jak blbec, takže jsem za celou dobu nenašel k téhle postavě jakoukoliv cestu. Jeho praštěný chování se pak projeví především v závěru, kdy jsem u toho řekl "co to kurva dělá, asi mu hráblo?!" Tím pádem absolutně nazajímavá postava, která kdyby po půl hodině zmizela, ani by mě to nemrzelo. Zajímavější postavy se spíš najdou mezi přistěhovalcema, kterých je plnej film. Švédy byste spočítali na prstech jedné ruky. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)

Reklama

Reklama