Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Uf, takhle syrový kriminálky uměj jenom Angláni a Švédové. Vlastně si nepamatuju žádnej švédskej film, kterej bych si kdy dal do škatulky "blbej". I tady se to hemží různejma národnostma a jazykama od Švédů, přes Srby až po jihoameričany a zase se všechno točí kolem koksu a prachů. Namyšlenej zchudlej hejsek se proto připlete ke špatný straně, aby moh machrovat před svejma prachatejma kamarádíčkama. Ale to ještě neví, že tam to jde snadno, ale ven už podstatně hůř. Filmu nemam co vytknout-postavy super, kamera taky, napětí až do konce. Vlastně jo-Dejan Cukic dostal strašně málo prostoru. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takto to v živote naozaj chodí - zafilozofuje si Srb, po tom, ako spomenie príhodu z detstva o neblahom konci najlepšieho kamaráta, ktorého telo skončilo rozrezané na dve polovičky. Nuž veru hej, presne tak to chodí, pomyslí si, v objatí vážne znejúcich slov a ešte dramatickejšej znelky, aj divák. S potlačenou slzou v oku zaspomína na všetkých rozpidlikaných parťákov. A takto to je S ľahkými prachmi stále. Scény vycucané z prsta (nudné, fádne) sa naťahujú v snahe poľudštiť zločincov. Nestanú sa sympaťákmi, no divák vie, že vedia byť aj citliví. Vďaka tomu postupne varujú Arabi i Srbi nováčika pred zradou kohokoľvek z bandy. Nováčik je ale frajer. Vie kúpiť z pozície študenta banku. Žiadny problém: iba súčasť "realistického" scenára. Pred pár rokmi väčšina aktérov príbehu pásla v lúčoch ostrého Slnka kozy na vysušených marockých púštiach alebo na bielych vápencoch svahov Treskavice. Naakumulované slnká v duši prinášajú dnes títo drsní počerní obchodníci vyblednutým Švédom v podobe kokaínu. Každý z nich má kohosi - frajerku, dcérku či sestru + nejaké zážitky z minulosti. Dobre vymyslený scenár nie je na zahodenie. Ale tohto filmu sa nedotkol. V ňom sa len útrpne poskladalo čosi, čo sa práve nosí. Hlavne nech sa ľudia zabavia (čo na tom, že ide o totálny výplach mozgu?) a napíšu o niečom, čo echtovo zapadá do súčasnej štýlovej škandinávskej zločineckej kinematografie. Možno najväčšou chybou filmu je chýbajúci humor. Všetko je brané nesmierne vážne. Respektíve, možno tu humor je, no vysiela na úplne odlišných vlnových dĺžkach v nezrozumiteľnom kóde. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Začne to skvělým útěkem z vězení, o kterém se Michaelu Scofieldovi může jen zdát, ale pak se začne kecat a kecat. A já mám tyhle "kecací" filmy rád, jenže když čekáte spíše akci a dostane se vám drama… zkrátka, jste zklamaní a čekáte, kdy se něco začne dít. A v tom přijde skvělý konec. Zkrátka jako na horské dráze. Na začátku a konci jste nahoře a říkáte si, že to je bomba, ale mezitím se nudíte a myslíte si, že umřete nudou. 60 %. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film měl nějak popsat, tak bych zvolil přirovnání, že je to něco jako trilogie Pusher, ale ne tak dobrý. Tváří se to dost reálně, hemží se to tam imigrantama a i když se to odehrává ve Švédsku, tak jediná osoba se švédskou národností je tam holka hlavního hrdiny. Násilí je tam spíše mimo obraz a akce v podstatě taky moc není. Hraje se tam na takové ty klasické špinavé intriky, kde jsou všichni svině. Já fandil Srbovi s malou holčičkou. Jo a největšího mafiána Radovana tam hraje titulní trouba z V číně jedí psy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama