Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (463)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Film, natočený podle skutečné události, ani zdaleka nesplnil moje očekávání. Pravdivý příběh o surfařce, které žralok ukousne celou ruku, je sám o sobě skvělým námětem na zfilmovaní, ale tady se to očividně moc nepovedlo. Už jenom atrapa žraloka ve mně vyvolala spíše smích a to nemluvím o strašné spoustě klišé, která se táhla skoro celým filmem.Možná je na světě nějaká taková ideální rodinka, kde se manželé po dvaceti pěti letech stále milují jako za mlada, mají tři vzorné děti, ale já osobně žádnou takovou neznám. Ale abych film jen nehanil, líbila se mi hudba, to rozhodně a představitelka hlavní role Anna Sophia Robb podává myslím slušný výkon. A naprosto musím souhlasit s uživatelem Flipperem, že asi dvou minutový dokument po skončení filmu se mi líbil mnohem víc než celý samotný snímek, což je určitě obrovská škoda. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jestli to plné hodnocení není objektivní, tak se omlouvám, ale mně k tomu bohatě stačí takovýto silný příběh, který Vás vtáhne do děje, je emotivní a něco Vám poví. Krom toho sympatické herecké obsazení, velmi slušně natočeno a doplněno pěkným soundtrackem. Na tenhle malý-velký film se opravdu krásně dívalo. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem si spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany netrpělivě kladl otázku, jaké že to má vlastně Bůh záměry s tou nezletilou blonckou, šerednou jako čelní pleš a krepová pokožka paní Huntové, a hlasitě se modlil, aby už jí konečně žralok ukousl tu hnátu. A byl jsem vyslyšen, abych si mohl zbytek filmu spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany klást otázky, proč jí, kurva, ještě z toho ramenního kloubu nezačala rašit fungl nová končetina, jak to ten strejda Jeremiáš v tom žalmu 29:11 vlastně myslel, a hlasitě se modlit, aby už mi konečně přestala mávat před ksichtem tím pahýlem, nastoupila na tu parasurfiádu a na mě přestaly z obrazovky stříkat ty tuny hnusného patosu. A hle!! Najednou jsem prozřel a pochopil! Bůh ji ukousl ruku, aby mohla v Thajsku učit malé, kýčovité ťamany sjíždět Tsunami a krájet banán jednou rukou! Alelujá! Takže má opravdu v úmyslu náš prospěch a ne neštěstí! Navíc jsem se i nesmírně poučil! Drcnete li do kikiny bez levé ruky z pravé strany, docela hezky si nabije držku!! Jen jedno mi neustále vrtá hlavou a snad mi některý z místních zoufalců pomůže: Je to možná tím, že jsem byl strašlivě koncentrován na to, abych se neududil xmrti, ale kde přesně jste tam viděli ty "pěkné holky" ??? ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla! V poslední době mě filmy nějak neohromily, ale před tímhle smekám! Naprosto nepopsatelná atmosféra, která zahrnovala rodinnou upřímnost, spojenou s přirozeným hraním hlavních představitelů, sportovními výsledky, hravou hudbou, která se hodila právě na Hawai, dále nelze opomenout herecký výkon Anny Sophie Robb, která tu podle mě jednoznačně září. Všechno jsem prožívala, od úspěšných závodů a velkého zvratu, přes první těžké momenty a jejich překonání až po závěrečnou vlnu! Hodně mě zaujala část v zemi zasažené tsunami a také všechny ostatní scény pro mě byly velký zážitek, protože byly skvěle natočeny a podle mě, tam nebyly zbytečné části, ani prázdné dialogy, nebo snad přehnaný příběh! Fotky a videa o pravé Bethany Hamilton jen prohloubily celkový dojem z filmu, který byl velice dojemný a reálný! Hrozně na mě film zapůsobil a dlouho se mi nestalo, aby mě něco tak zasáhlo... hrozný osud, ale krásný příběh! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Limonáda, ve které jsou skoro všichni usměvaví, optimističtí a podporující, v některých sekvencích přechází až do nepříjemného sluníčkovství a kýče (Thajsko). Ale co, mám slabost pro formálně bezchybná a dojemná sportovní dramata a filmy, v nichž se jedinec navzdory nepřízni osudu dokáže vydrápat (téměř) na vrchol. V tomto případě najet a udržet se na té správné vlně. Závěrečné půlhodině nechybí nálož patosu, emocí, i dramatické okamžiky, a je korunována skutečnými záběry skutečné surfařky, podle jejíhož příběhu byl film natočen. 7/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Skutečná Bethany Hamilton, o které je film natočen, se objevila ve 25. řadě reality show The Amazing Race  (od r. 2001) jako soutěžící. Partnerem v závodu kolem světa jí byl její manžel. (Anyk)
  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)
  • Společnost FilmDistrict Pictures původně chtěla film promítat maximálně ve 300 kinech, ale s výsledkem byli nakonec tak spokojení, že se film dočkal více než 2000 kin. (hellstruck)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama