Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (463)

Larky 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavý film s dějem, který by se dal v pohodě odvykládat během pár minut.Dobře nepůsobí ani podivné přeskakování mezi žánry, kdy nám tvůrci ze začátku servírují rozjuchanou letní jízdu, aby za chvíli přešli na regulérní drama a končili u ubulené pubertální tuposti.Vypjaté scény díky AnněSophii Robb a její hezké tvářičce sice nepůsobí vůbec špatně, ale je jich málo na to, aby se to projevli nějak výrazněji pozitivně na celkovém hodnocení filmu.Chápu, že Bethany po ataku žraloka měla těžký život, nicméně do filmu se to prostě nehodí, spíš by tomuhle slušel nějaký srdceryvný dokument, než podivná a hlavně strašně nudná zpatlanina, která ani neví v jakém žánru se chce vlastně celou událost a její následky vyprávět. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

První půl hodina filmu mě moc nenadchla. Ze začátku to fakt vypadalo na další laciný americký příběh. Ale potom se to hodně dobře rozjelo a chvílema mě i mrazilo, což u filmu miluju. Soucítila jsem s Bethany. Normálně AnnuSophiu nemám moc v lásce, ale tady se mi líbila. Opravdu jí to moc slušelo.Trochu jen škoda toho konce. Dalo se to podle mě natočit líp. Trochu jsem i uvažovala o 60%, ale nakonec 75% dám. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek o surfování, který jsem viděla. Můžu říci, že zatím nejlepší, jelikož mě vážně dojal a po celou dobu jsem měla na krajíčku a "husinu" po celém těle. Všichni herci podali skvělé výkony, samozřejmě, že nejtěžší roli měla AnnaSophia Robb, ale zvládla ji naprosto skvěle. Rozhodně můj pohled na celý film umocňuje více i to, že je podle skutečné události a hlavně fotky a záznamy na konci snímku, jsou také rozhodující. Rozhodně obdivuji pravou Bethany Hamilton, jelikož takovouhle odvahu, kuráž a sílu nemá téměř nikdo, obzvlášť v jejím věku. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Film, natočený podle skutečné události, ani zdaleka nesplnil moje očekávání. Pravdivý příběh o surfařce, které žralok ukousne celou ruku, je sám o sobě skvělým námětem na zfilmovaní, ale tady se to očividně moc nepovedlo. Už jenom atrapa žraloka ve mně vyvolala spíše smích a to nemluvím o strašné spoustě klišé, která se táhla skoro celým filmem.Možná je na světě nějaká taková ideální rodinka, kde se manželé po dvaceti pěti letech stále milují jako za mlada, mají tři vzorné děti, ale já osobně žádnou takovou neznám. Ale abych film jen nehanil, líbila se mi hudba, to rozhodně a představitelka hlavní role Anna Sophia Robb podává myslím slušný výkon. A naprosto musím souhlasit s uživatelem Flipperem, že asi dvou minutový dokument po skončení filmu se mi líbil mnohem víc než celý samotný snímek, což je určitě obrovská škoda. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasický, typicky americký hrdinský teenage film v "twillight-ovém" obalu. Nechyběl ani klasický a pro americké filmy typicky přeslazený happyend. Chápu, že je to film podle skutečné události. A s filmy s takovýmto tématem, podle skutečné události, hodně soucítím, ale takovéto filmové zpracování si Bethany Hamilton podle mého názoru nezasloužila. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • AnnaSophia Robb nosila při natáčení na levé paži zelený rukáv, který byl posléze digitálně odstraněn. (hellstruck)
  • Skutečná Bethany Hamilton, o které je film natočen, se objevila ve 25. řadě reality show The Amazing Race  (od r. 2001) jako soutěžící. Partnerem v závodu kolem světa jí byl její manžel. (Anyk)
  • Pes, který se ve filmu objevil, ve skutečnosti patří Bethany Hamilton. (Fugas.cz)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama