Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa je v hajzlu jako moje ranní stolice, když se nedávno objevily zprávy že se zcvokl, oholil si hlavu a odcestoval na sloním hřbetu do chrámu tak jsem se chytal za hlavu, mlátil s ní o svoje vlastní koleno a řval proooč ... Po dokoukání tohodle filmu sem mu nedivím, natočit něco takovýho tak bych taky kamsi odcestoval. Bohužel ani bitky, Tony a ani Dan tenhle film nezachranují, nesčetněkrát viděné chvaty a chmaty, minimum kaskadérských kousků, chybí tomu ta správna tupost, syrovost a zábavnost kterou v sobě měl Ong Bak 1 a Protector. Po tomhle pokusu je zřejmě serie Ong Bak totálně pod drnem :-( Petchtai Wongkamlao totálně trapný a zbytečný. 1* za film ze slitování a další za výbornou hudbu (bez ironie). Jo a až si bude někdo říkat na jaký filmy Tony asi nejvíc kouká, tak to bude zřejmě Utrpení Krista, Apokalypto a Princ z Persie :-) ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nudaaa! Po druhém Ong-bakovi jsem doufal v pokračování prvního filmu, ale z nějakého důvodu se rozhodli pokračovat v tom, co se nikomu nelíbilo. Narozdíl od předešlých dvou filmů už třetí skoro sám neví, oč v něm vlastně má jít. Celá pointa příběhu je „jdeme se mlátit, protože proč kurva ne.“ Skoro bych zapomněl, že půl filmu jsme Tiena viděli jen tančit pod vodopádem. Závěrečným vyvrcholením byl souboj tak příšerně nezajímavý, že už skutečně dokazoval, jak zbytečný celý tenhle film byl. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Třetí díl opět nemá nic společného s původním Ong Bakem a opět dokazuje megalomanské ambice Tonyho Jaa. Narozdíl od druhého pokračování je ale možná o něco lépe natočený. Nebo se jeho spolu režisérovi a hlavní hvězdě v jedné osobě minimálně podařilo přenést část své fascinace bojovým uměním, duchovními technikami, filozofií i přírodou do celkově zvláštní atmosféry. Poměrně neakční a podivně "duchovní" film zjevně ukrývá myšlenku. Ta je ovšem tak hluboká, že se prakticky nedá pochopit. Skákat a kopat ale Tony Jaa pořád dovede a když už dojde na jednu ze čtyř akčních scén, aspoň to vypadá dobře. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Tak Tonymu dočista jeblo a natočil Fantasy pokračování, které přímo navazuje na skvělý Ong Bak 2. Kromě jedné pořádné akční scény za kterou dávám alespoň jednu hvězdu, se ve filmu nic moc neděje. Většinu času sledujeme šílené halucinace a jiné Thajské kokotiny a celé je to totálně o ničem a musel bych být očividně stejně zhulený jako Tony při natáčení aby mi to dávalo smysl. Nedivím se, že po neúspěchu tohohle snímku si to Tony na slonovi odfrčel do buddhistického chrámu. Nedoporučuji nikomu se zdravým rozumem. 5% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Problémy s natáčením třetího Ong-baku se bohužel zákonitě promítly i do výsledné kvality filmu. Po řemeslné stránce je to sice pořád o třídu kvalitnější práce, než většina východoasijské produkce. Nicméně úchvatné bojové sekvence, které vždy byly největším lákadlem Tonyho snímků, jsou zde umístěny do pozadí. Třeba dlouho očekávaná finální bitka s Danem Chupongem vypadá strašně odfláknutě. I samotný hlavní hrdina je tu takový bez jiskry, jakoby ho postavili na plac za trest. Výhrady mám i k zakončení příběhu. Zatímco předchozí film rozehrál celkem solidní dramatickou linii, Ong bak 3 je odvyprávěn ve spěchu a obrovský počet flashbacků a snových realit působí na diváka matoucím dojmem. Snad se Tony z neúspěchu oklepe a druhý Tom Yum Goong bude zase stát za to! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Tony Jaa se pustil do natáčení. Ukousl si ale velké sousto a přešvihl rozpočet, měl deprese a nakonec se zhroutil a utekl do kambodžské džungle, kde se dva měsíce schovával. (Pepy)
  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)
  • Po tomto neúspěchu Tony Jaa oznámil, že končí s filmovou kariérou a 29. května 2010 projel na hřbetu slona bránou buddhistického chrámu v Surinu. Tam si nechal oholit hlavu, složil přísahu a přijal jméno Kitiposano, což znamená "elegantní celebrita". Tím se oficiálně stal budhistickým mnichem, nikdo však nevěděl na jak dlouho, neboť takovéto konání je v Thajsku poměrně běžné a sám Tony Jaa se do chrámu uchyluje poměrně často. Začátkem ledna 2011 se však potvrdilo, že již není mnichem. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama