Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Temný kriminální thriler, který je zasazený do ponuré současnosti nejchudších částí Texasu, kde kriminalita a zločinost je na denním pořádku. Snímek působí neotesaným, špinavým a velmi bezprostředním dojmem, který navozuje skutečný pocit sociální a společenské beznaděje, ve které se obecně tamější obyvatelé a následně vyšetřovatelé ocitají. Příběh plyne pomalu, přičemž je pomalu vykreslována právě ona ponurá atmosféra, která mě na konci zcela pohltila. Dobře funguje i chemie mezi Worthingtonem a Morganem, kde je nám představena perspektiva místního jedince, který postrádá iluze a naopak člověka, který naději ještě neztratil. Pomalu zvolené tempo je z mého pohledu jasným kladem vzhledem k výstavbě příběhu a vykreslení atmosféry. Navíc skvělá hudba a nesmím zapomenout na Chloe Moretz, která má neskutečný talent!! 8/10! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

TKF spíš připomínají televizní film. Docela kvalitní, ale přesto nijak nevyčnívající. Obsazení je výborné, Sam Worthington je konečně i trochu svině, Chloe Moretz válí jako vždycky, J.D. Morgan poměrně nevýrazný. Ami Canaan Mann sice po tatim pár triků pochytila, ale film nemá spád. Sice vychází ze skutečných událostí, ale negraduje, jen se prostě odehrává. Mohlo to být mnohem, mnohem lepší. A hudba mizerná, v podstatě i zabíjí tu jednu jedinou honičku co tam je. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Buďte si klidně dcerou slavného režiséra, ale když nejste od Coppolů, kde se talent úspěšně podědil, tak asi máte předurčeno kopat druhou ligu. Texaský kat kope maximálně tak okresní soutěž. Film se moc snaží navodit atmosféru slavnějších bratříčků, ale zoufale selhává. Ať už stavíte na piedestal fincherovinu Sedm, bravurní korejskou Pečeť vraha či velkoseriál Temný případ), jejich opětovným protočením v bluray přehrávači byste udělali lépe. Z nějakého důvodu kvalitní herci by se tu našli, ale jsou všichni tak nevýrazní až hanba. Sam Worthington jenom potvrzuje svoji sérii extrémně špatných výkonů, že je v Hollywoodu velkým omylem a že Cameron musel při natáčení Avatara uctívat Satana, aby mu jeho velký návrat na trůn Worthington nezkazil. Tento film, instantní vyprazdňovák mozkových buněk alespoň ve vzpomínkách nepřekáží - ani se tam totiž neohřeje. 20 % ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Navnazena dvojicí výborných herců hlavních rolích jsem plna očekávání shlédla tuto krimi záležitost a ??? A pořádné zklamání. Většinu filmu jsem byla znuděná a zdeptaná nezáživností celého příběhu. Bylo to celé nějaké odfláknuté. Chtěla jsem dát jen jednu hvězdu, ale z úcty a vroucí lásky k Samu Worthingtonovi přihazuju ještě jednu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film u mě navždy bude zaujímat zvláštní postavení, neboť jsem jej viděl v záhřebském Cinestar s chorvatskými titulky. Jelikož moje angličtina není nijak oslnivá, nezachytil jsem úplně vše, nicméně celkový smysl jsem pochopil a film mi svým tempem vyhovoval. Oba hlavní představitelé se podle mě svých rolí zhostili poměrně slušně a celková atmosféra filmu byla znepokojující. Udivilo mě tolik nízké hodnocení na čsfd. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama