Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Žánrový hermafrodit, od kterého divák po pár minutách očekává hutnou vyšetřovací symfonii temnější střihu, neuspokojí ani průměrně náročného konzumenta, natož labužníka mého ražení. Ami Canaan Mann (dcera Michaela Manna) svým debutem vyloženě nudí, protože si neumí vybrat. Chce natočit thriller o vraždách v lákavých (pro vraha i diváka) texaských bažinách, nebo psychologické kriminální drama? Ani jedno se jí nedaří a v psychologické rovině prohrává na body zcela jednoznačně především díky nedotaženosti prakticky všech postav, jejichž chování je místy zahaleno neprostupným oblakem scenáristického neumětelství. A abych nezapomněl, opravdu nudně natočeno podle skutečných událostí. 20% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V texaských vražedných polí je objeveno několikero mrtvých dívek, a detektivové Mike (Sam Worthington) a Brian (Jeffrey Dean Morgan) musí vypátrat sériového vraha. Nebudou to mít nikterak jednoduché, neboť místní spodina je ochotná cokoliv, hlavně když nebude muset s vyšetřovateli spolupracovat. Vyšetřování se začne rozjíždět, když je unesena další dívka, čtrnáctiletá Anne (Chloe Moretz), nad kterou drží detektiv Brian Heigh ochranou ruku... Musím říct, že tento film byl pro mne po docela povedeném začátku hodně velkým zklamáním. Tam kde člověk čeká, že se temný příběh začne nějak rozjíždět, musí být zákonitě zklamán, protože zhruba v půlce film (stejně jako i samotné vyšetřování) ustrne ve slepém bodě, a hodně dlouho se nic neděje. Závěr už je zase docela v pohodě, jenže ten už to nezachrání, a stejně tak jako docela sympatické herecké obsazení zůstává trochu nevyužito. A nutno také přiznat, že pokud tušíte zhruba po deseti minutách filmu kdo má všechny vraždy na svědomí, tak máte samozřejmě pravdu, i když se vás filmaři po zbytek filmu budou snažit nasměrovat někam jinam... ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, výborně obsazený temný krimi příběh podmáznutý skvělým soundtrackem .. pokud máte trochu představivosti, mohlo by vás to dostat jako mě .. odlehlá rozsáhlá močálovitá krajina nedaleko Texas City .. krásná, téměř nekonečná přírodní scenérie, k tomu místní složení obyvatelstva s velkým množstvím mladých žen a dívek, které nikomu tak nějak moc nechybí a nebo je nikdo doma nečeká - to přímo osudově láká zvrhlé devianty k úspěšnému dlouhodobému sadistickému ukájení jejich nízkých pudů, kterému policie většinou jen dlouhodobě bezmocně a smutně přihlíží - to je bohužel zřejmě každodenní místní realita … ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá detektivka, která plyne ve velmi podmanivém plíživém tempu. V příběhu není ani tak rozhodující vypátrání a nalezení vraha, který je vcelku jasně předvídatelný, ale především v mikropříbězích všech zučastněných postav, jejichž motivy jsou tou pravou zápletkou. Mimoto mám slabost pro filmy z prostředí jihu USA, močály, Mississippi, New Orleans a tak podobně. Dám tomu nějaký čas a mrknu se ještě jednou a možná přidám pátou hvězdu. Upozornění: film má příšerný český dabing, takový silně afektovaný. Proto doporučuju originál. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Což o to, atmosféra je dobrá, hnus, špína a úpadek. Žádná naděje, protloukání se životem. Jenže příběh moc nedrží pohromadě. Rozplizne se do více rovin, některé se ani neuzavřou, příliš překvapení se také nekonná... Jako by snímek režisérka šila horkou jehlou a sama dost dobře nevěděla, co chce filmem říci. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)

Související novinky

Reklama

Reklama