Reklama

Reklama

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (600)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční film s trojicí herců : Jason Statham, Robert De Niro a Clive Owen. Film má na tento zvláštní a méně typický film odpovídající délku téměř dvou hodin. Na filmu mě nejvíc zaujal příběh, který vystihuje jasně zabijáky, jejich metody a způsob života. Akčních scén je tu celkem dost, nějaký ten souboj se tu taky najde. Statham mě bavil jako vždy, dále mě potěšil Robert De Niro jako největší parťák Stathama. Owen hrál taky celkem slušně. Hudba průměrná. Největší akce mě bavila v poslední třetině filmu. Hodnotím na 90% = ***** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $25,124,966Tržby Celosvetovo $62,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,952,858 //počet predaných kusov 331,677Tržby za predaj DVD v USA $6,822,628 //počet predaných kusov 400,324║ Taká akčná rozprávka s dobrým obsadením a všetkým naokolo skrz naskrz priemerným, príbeh je len prázdna nádstavba pre to aby sa mohli ostatný zúčastnení drsniacky ksichtit, predvádzať, likvidovať ale ako neotrávilo to, keď sa to neberie vážne dá sa to zbaštiť. Ťažko usúdiť čo očakávali producenti keď na toto vsadili taký balík peňazí? /60%/ ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ha, a pak že posmrtný život neexistuje. John Frankenheimer sice zemřel před deseti lety, nicméně v roce 2011 jsme se dočkali Elitních zabijáků, filmu, který je frankenheimerovský v každém směru. Nevím, jestli si Gary McKendry na pomoc vyvolal jeho ducha, nebo jestli se nám do něj Frankenheimer převtělil (to ukážou až další snímky), ale je to celkem jedno. Hlavní je, že akce je, a že je realistická, drsná, nedigitální, nezpomalená a všelijak nenačančaná. Například tak pěknou rvačku, jakou je Stathamova a Owenova nemocniční scéna, jsem dlouho neviděl, a když si k tomu přičtu, že jí předcházela i následovala řada dalších pochoutek (pronásledování v Ománu, londýnská automobilová honička, všechny scény s odstraňováním příslušníků SAS, Statham připoutaný k židli, perfektní finále), jaké tady (snad s výjimkou Craigových bondovek) velice dlouho nebyly, nemůžu být nespokojený. Ústřední herecké trio potěšilo a radost jsem měl hlavně z toho, že Robert De Niro nedostal jenom nějaký laciný štěk, ale docela velkou roli. Škoda byla jen scénáře, který si mohl odpustit linku se Stathamovou přítelkyní a nemusel se snažit být tolik vážný a rafinovaný ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Gary McKendry rouboval. Nejprve za kůru, pak do rozštěpu a nakonec na klínek. A pak začal roubovat na rouby. A vzniknul z toho spletenec na houby. V závěru jsem na celé dění v podstatě rezignoval, postavy se neochvějně orientovaly ve všem a já jenom seděl a posílal permanentně oči v sloup. Zhruba v polovině filmu předvedou dvě ústřední postavy poměrně dlouhý fight, ale ... kameraman den před natáčením zřejmě trénoval na Powerplatu svoje ochablé tělo a teď se mu ruce klepaly úplně neskutečně, takže zase jsem měl ze souboje co?? Jedno ukázkový hovno. Bože proč?? Statham si odehrál svoje, spíše se střílí než mlátí, ale hlavně, že je to zamotaný jako jedna ukázková mumie. Takže poměrně značné zklamání. 50% 70 miliónů dolarů/51 miliónů dolarů ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Elitní zabijáci nejsou elitní ani trošku. Film se snaží působit dobově jako spielbergův Mnichov, ale rozhodně na to nemá. Robert De Niro škoda slov, stejně jako všichni ostatní herci, těžko říct zda-li měl větší šance uspět s jiným režisérem a hlavně kameramanem, který je fakt na facku. Nesympatický film, kdo má rád Stathama a žere ho ve všem v čem hraje, může si přidat hvězdičku. Pro mě úplně zbytečně ztrávený čas s tímhle filmem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Českou stopou ve filmu je Tatra 813, vyráběná v letech 1967 až 1982, která se ve filmu objevuje přibližně ve 20. minutě. (michalaj)
  • Danny (Jason Statham) v závěru filmu řídí vozidlo Jensen Interceptor, podle kterého byla pojmenována postava Jensena Amese ve filmu Death Race (2008), kterou si zahrál také Jason Statham. (JohnSmith)

Reklama

Reklama