Reklama

Reklama

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď človek vopred vie, že to nie priamočiara stathamovská rúbanica, tak sa to celkom dá. Má to síce asi 5 koncov, a ani jeden poriadny, ale napodiv práve to ma bavilo. Film mohol kedykoľvek skončiť klasickým akčným bombardovaním, ale vždy sa ešte niečo zvrtlo a tá nepredvídateľnosť zo mňa striasla apatiu z prvej polovice filmu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost velké zklamání! Čekal jsem hodně vyšla ztoho laciná "akční" podívana sice s nadupanými herci ale jejich talent naprosto vtomhle filmu promarněný. Boj Clive vs. Jason se mi sice docela libil ale celkově příběh zamotej a De Niro tam byl taky zbytečně dá se říct. 2hvezdy jedna za obsazení druhá za pár fightu a za scénu s kamionem. Jinak tohle už nechci vidět.. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ha, a pak že posmrtný život neexistuje. John Frankenheimer sice zemřel před deseti lety, nicméně v roce 2011 jsme se dočkali Elitních zabijáků, filmu, který je frankenheimerovský v každém směru. Nevím, jestli si Gary McKendry na pomoc vyvolal jeho ducha, nebo jestli se nám do něj Frankenheimer převtělil (to ukážou až další snímky), ale je to celkem jedno. Hlavní je, že akce je, a že je realistická, drsná, nedigitální, nezpomalená a všelijak nenačančaná. Například tak pěknou rvačku, jakou je Stathamova a Owenova nemocniční scéna, jsem dlouho neviděl, a když si k tomu přičtu, že jí předcházela i následovala řada dalších pochoutek (pronásledování v Ománu, londýnská automobilová honička, všechny scény s odstraňováním příslušníků SAS, Statham připoutaný k židli, perfektní finále), jaké tady (snad s výjimkou Craigových bondovek) velice dlouho nebyly, nemůžu být nespokojený. Ústřední herecké trio potěšilo a radost jsem měl hlavně z toho, že Robert De Niro nedostal jenom nějaký laciný štěk, ale docela velkou roli. Škoda byla jen scénáře, který si mohl odpustit linku se Stathamovou přítelkyní a nemusel se snažit být tolik vážný a rafinovaný ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VÁLKA KONČÍ, TEPRVE KDYŽ OBĚ STRANY UZNAJÍ, ŽE JE PO VŠEM....... /// Dannymu už to je u prdele (to zabíjení). Už ho to neba. No jo, ale co když kámoš potřebuje helfnout? ,,BUĎ POMSTÍŠ MÉ SYNY, NEBO TVŮJ KÁMOŠ UMŘE“! (já jsem vám to říkal!) Složitost zápletky bude během filmu podstatně (co taky narvat do 2 hodin...) složitější, ale Jason je (konečně zase!) drsňáckej suverén, jakýho maj holky (a i když to na jejich hodnocení nevypadá...) i kluci rádi. Ve filmu je všechno: střílení, honička (auty), ruční práce, běhá se.... občas pobaví akční nápad či (taneční?) choreo. Kam se serou všichni ti (poslední) kurýři! Ale sorráč – je to moc dlouhý!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Trénuju se židlí na souboj v karate. 3.) Thx za titule ,,moonstomper“ a ,,BadGirl“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

S využitím svojho potenciálu sa Elitní zabijaci zaraďujú medzi typický priemer. Majú svoje svetlé stránky - vkusne zvládnuté bitky, obsadenie a dávku akcie, ale nevyváženosťou príbehu a následnou nudou ich krásne „zabíjajú“. Ale pri potrebe neviazanej akcie bez potreby zamýšľania sa nad konaním postáv a scenáristov je film vhodnou voľbou na najbližšie dni. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Mobilní telefony s krátkou anténou se v době filmu ještě nevyráběly. (Conspi)
  • Ve filmu se objevuje 24 herců s australským rodištěm nebo občanstvím. (Conspi)
  • Názov filmu sa objaví až v 6-tej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama