Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (275)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Na mašli je vždycky čas! :D Dokonale promyšlené.... na výbornou provedené. Takhle moderně zpracovaný klasický příběh o Santovi jsem opravdu nečekal a navíc tak akční! U skříňky na zvířecí zvuky... jsem žasnul jak něco tak banálního může někdo dovést do takového extrému, jako je přirovnání k nášlapné mině. Ale těhle situací je tam spousty... např, Santa Bezďák nadělující odpadky.... třetí světová nebo kouzlo kouzelného prášku nad jižní Savanou... To jsou jen střípky úžasných gagů a situací kde se představivost tvůrců skutečně vyřádila neskutečným způsobem uvěřitelnosti :) Bláznivá parta vcelku taky překvapila... Stárnoucí usedlí Santa jako ikona vánoc. Starší syn ze svým zběsilým moderním způsobem, hyperaktivní balička z pankerskými sklony, šílený nevypočítaví Santa ve výslužbě ze svím opravdu zvláštním mazlíčkem (ten pes a ta bota! XD), parta sobů která se ztrácí po cestě jak drobečky a konečně panikářský Artur který odvahy zrovna dvakrát nepobral... Skutečně zajímavá kombinace. Když k tomu ještě přičtete Santovskou originální GPS navigaci která vás doslova protáhne skrze celí svět, ale né na místo kam jste chtěli! :D Můžete se těšit na skutečnou jízdu! Vánoční jízdu. :) Taktéž dávám i jednu hvězdičku za soundtrack. Tudíž plný počet.... žádné výhrady jako ostatní... holt akčňáky kde neteče ani kapka krve a přesto je to napěchovaný akcí až k samotnému epickému finále" jen ze 3! rolí! :D .... Dospělým moc nevoní. I když je to animované a převážně určené dětskému publiku že? 8) Zběsilé? Ani mi nepřišlo. B) Animace mi trochu připomněla "Na vlásku... zejména kuli přítomnosti plešatého dědy z pár kolečky navíc který se prostě větře všude. :D Skvělá práce je taktéž vidět i u takové maličkosti jako jsou chlupy vlnící se po větru na nose senilního Soba. :D Animace se v mnoha ohledech povedla a v mnoha ne.... ale o animaci tu přece zas tak nejde podle mě. Za to dítě ve mě 91% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak po shlédnutí tohoto bláznivého snímku už konečně vím, jak to s tím chlapíkem v červeném oblečku vlastně je a jak to dokáže během jedné noci všechno stihnout. vždycky to vypadá jako těžko splnitelná mise. Ještě, že má své elfíky, kteří zřejmě museli prodělat výcvik u mariňáků, protože si jinak nedovedu vysvětlit to, co předváděli. Když si odmyslím všechny ty věci okolo, tak je to standardní vánoční příběh. Nápady zde použité byly velmi zajímavé. Já mám ale raději našeho klasického Ježíška. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nějak nic moc nečekal a taky jsem nic moc nedostal. Průměrná animace a podprůměrnej příběh o doručování jednoho zapomenutýho dárku. Postavy jsou veskrze nesympatický, vtipů minimálně. Aspoň, že to relativně svižně odsejpá, na vypnutí mozku a zabití hodiny a půl asi v pohodě, ale to je tak vše. Slabší 3*. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat: Pixar to není a dabing leccos zabije, takže z toho nebudete mít takový požitek jako američtí diváci. 3D nerušilo a při barevnosti filmu bylo i rozumně využité. Před Vánoci je to právě ten akurátní film pro děcka, abyste je ještě více natěšili ke stromku (ačkoliv doufám, že se budou pořád více těšit na Ježíška než na Santu). Postavy byly stereotypní (vlídná pani Santa Clausová, snaživý poskok skřítka, nespokojený a brblající děda a samozřejmě podceňovaný šaškovský hlavní hrdina s dobrý srdcem - být na mě, nechala bych u korespondence, ale hold děcka potřebují vědět, že to největší dobro a obětavost vždycky odměny dojde), až na technokrata bráchu Steva, který není takovým hajzlem, jak byste čekali. Film nenudí, přichází s novými gegy a situacemi. Příjemná jednohubka. A největší plus? Žádná zvířátka nemluví. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Bohužel, mně chyběl jakýkoliv nádech Vánoční atmosféry. Což o to, nepovedený film to není, dějově jistě celkem bohatý, ale atmosféra mě zklamala, hlavně proto, že jsem se na Arthur Christmas už rok těšil a když jsem ho sehnal, tak mně zbyly pouhé tři hvězdy, u mě s nějakých 65%. Kousek vtipu nechyběl, zábavní skřítci, včetně Santa Clause. Kladl bych větší důraz na Vánoce, než na více jak hodinové putování, za doručením dárku pro holčičku, co si přeje růžové kolo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)
  • V Mexiku neexistuje mesto Trelew, avšak mestečko s týmto názvom sa nachádza v Argentíne. (toi-toi)
  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama