Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ULRIK A JEHO ŽENY* Ženy v tomto filme si rady vyhŕňajú sukne a chudák Ulrik - i keď preferuje jedlo pred sexom - sťahuje nohavice, ale často nerád. A to neraz. Okrem tohto vzrušenia sa vám iného vo filme veľa nedostane. Plynie veľmi pomaly, a keď sa už zdá, že tempo by sa mohlo zrýchliť, dej sa o niečo potkne a opäť sa vlečieme slimačím tempom. Rovnako ako príbeh aj dialógy sú spomalené, natiahnuté do dĺžky v dôsledku dlhočizných a častých páuz medzi jednotlivými replikami, a tak ako má povoľnosť žien ďaleko od skutočného správania sa väčšinovej ženy, tak aj vedenie dialógov vyzerá, ako keby všetci obyvatelia Nórska trpeli na následky nespavosti. Verdikt v 1 vete: Pomalý príbeh o snahe bývalého trestanca začleniť sa do spoločnosti. 31.05.11 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V podstatě nepolíbena zvukovou Skandinávií jsem se setkala s Bezva chlapem. Dopřála jsem si zážitek s předpremiérou, takže už jenom tohle bylo velice podnětné, protože takhle jsem ve Světozoru byla naposled na Waterloo po česku, což sice shodou okolností hodnotím stejně, ale důležitý je ten kontext ;) Zatímco jsem po letech odstupu seznala, že v českém filmu to jde i hůř (proto ten rozdíl mezi jednou * a **), se Stellanem Skarsgårdem jsem prožila ojedinělý výlet po Norsku. Ojedinělý v tom, že jsem více pozornosti věnovala reáliím, které jsem srovnávala s českými, než-li příběhu. Připomněla jsem si díky častému opakování téže hrubých gagů něco z lidových komedií jakékoli provenience, ale byla jsem překvapená, že to lze i v kontextu inteligentnějšího celku. Přesto nejsem tolik zahlcena novým, abych se dala na cestu častějšího setkávání s "mrazivým humorem a nejrůznějšími postavičkami", či jakou blbinu to řekla ta paní z Aerofilms. ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a vtipný film. Zase se budu opakovat, ale seveřani, prostě umí natočit kvalitní a netradiční komedii (oni vlastně umí natočit vše).Kdo zná jejich kinematografii, ví o čem mluvím. Žádné zběsilé tempo, film plyne krásně pomalu, ale ne nudně. Vyzdvihl bych sexuální scény, které byly naprosto šílené a opravdu antikoncepční a zároveň vtipné, že jsem se smíchy mohl potrhat. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích Norsko, Stellan Skarsgård a Kim Fupz Aakeson. Ty dialogy, to prostředí, ta severská přímočarost... . Docela by mě zajímalo, jestli jde o filmařský přesah, nebo takto Noři opravdu žijí. Každopádně celý film působil i přes (pro mě) absurdní scény velmi uvěřitelně. Nebudete se smát fórkům, na které jsme zvyklí třeba od Hřebejka. Takové tam nejsou. Styl humoru mi připomíná ten divadelní. Postavy jsou jasně vykreslené a protože to jsou opravdu rázovité figurky, není potřeba zatěžovat je zbytečným žvaněním, nebo vysvětlováním. Nenechejte se tedy zmást tím krimi. Přemýšlet tady není potřeba. Stačí sedět, dívat se a poslouchat. Ulrikovi není těžké fandit, přestože je to trubka, který nedomýšlí dál než k další večeři a důsledky jeho jednání končí většinou nedobře jak pro něj, tak pro ty, kteří věří v napravené kriminálníky. Přestože by mohlo jít o docela závažné téma, tvůrci se moralizováním nezatěžují. Je tady příběh, který stojí za to vyprávět, tak tady ho máte. Právě mě napadlo, jestli Noři točí také pohádky...to musí být maso. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si tenhle film pořídila kvůli Akselovi, který se dostal do mého zorného oka po filmu Špatně rozdané karty, kde mě nadchnul svým výkonem i svým režijním debutem. Tady se sice jen mihnul, ale vynahradila jsem si to se skvělým Stellanem. Nemohu říct, že bych byla zpočátku dvakrát nadšená, téměř do poloviny filmu jsem koketovala s trojkou, ale ani nevím jak a byla jsem vtažena do děje a držela jsem tomu "bezva chlapovi" všechny palce, aby to zvládnul a nic neprošvihnul. Ona to až taková komedie nebyla, ale párkrát jsem se musela zasmát, to nešlo jinak. Sjezd automechaniků a nebo jeho taneční kreace na parketu s následnou akcí ve svém podnájmu a čistícími prostředky, které voní jako rybí kotlety, tak to byly momenty, kde jsem vyprskla smíchy. Jinak Ulrik na mě v tomto severském příběhu dýchnul takovou sympaticky smutnou člověčinou a díky za to právě Stellanovi Skargardovi, takže neváhám a zvyšuji na zaslouženou čtyřku. A poslední půlminuta nemá chybu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama