Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další z návratů ztraceného (v Hollywoodu) syna Skandinávie Stellana Skarsgårda k "domácí" tvorbě nevypadá hned od začátku jako žádný odvaz a pokud nebudete opatrní, během prvních patnácti minut usnete. V případě že ale počáteční rozpaky překousnete, odměnou vám bude minimalismem odkojená historka, která se podle libosti barví (v chladně severských odstínech) do černého humoru, rodinného dramatu a absurdity tak přirozeně, že člověk nemá pražádného důvodu spílat žádnému z bohů pravděpodobnosti. Povšechně zde jde o dobře zahrané i napsané filmové dílko, které je škoda ignorovat. 80% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jen ten závěr, kdy se z Ulrika stal znovu vrah, byť si to ten jeho kámoš zasloužil, mi pokazil celkově výborný dojem z filmu. Krásná motanice vztahů. Ulrik vychází z vězení, protože zabil milence své ženy, kamarád ho ubytuje u dost nepohledné, ale eroticky stále výkonné padesátnici, ke konci zjišťujeme, že jde o bývalou manželku Ulrichova šéfa, který to zase táhne se svou sekretářkou, za kterou dochází její bývalý muž a vždycky ji ztluče, protože si to kupodivu zaslouží, neboť, jak říká ta bytná, je to skutečně kurva, ta se ale v době, kdy má milého šéfa v nemocnici s infarktem, spustí s Ulrikem, který to najednou táhne se dvěma. Poznáváme i Ulrikova syna, který své přítelkyni, s níž čeká dítě, namluvil, že jeho otec zemřel, ale nakonec jí vykváká pravdu a ona před ním zamkne dveře do chvíle, než začne předčasně rodit - a porodí v autě, kterým ji nastávající dědeček veze do porodnice, ovšem s tímhle vypůjčeným autem měl podle kámošů zabít svého udavače, nad nímž se ale předtím smiloval... Nesmírně pěkně to je propletené, ale člověk se v tom stále vyznává... Moc se mi to líbilo, lepší čtyři hvězdičky. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* moje vyšší skóre a nepřítomnost komentáře mě nalákala k repríze. Sice původní hodnocení mírně snížím, ale i tak jsem si tohle drama s typicky seversky surovým absurdním humorem užil i napodruhé. Život po návratu z vězení nenabízí moc možností k polepšení ani k návratu k normálnímu životu. Přesto snad neprozradím moc, když tentokrát je tu místo i pro optimismus, Určitě jeden z těch lepších filmů s bezva chlapem Skarsgårdem. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a vtipný film. Zase se budu opakovat, ale seveřani, prostě umí natočit kvalitní a netradiční komedii (oni vlastně umí natočit vše).Kdo zná jejich kinematografii, ví o čem mluvím. Žádné zběsilé tempo, film plyne krásně pomalu, ale ne nudně. Vyzdvihl bych sexuální scény, které byly naprosto šílené a opravdu antikoncepční a zároveň vtipné, že jsem se smíchy mohl potrhat. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ani neašpiroval na päť hviezdičiek, no ja sa nehanbím mu ich dať. Absurdný humor tu skvele fungoval, nahlas som sa smial nielen pri bizarných sexuálnych scénach. Popri tom si však film drží aj dramatickú linku a mix emócii vie umne nakombinovať. Dej je najmä o hlavnej postave, tie vedľajšie pôsobia skôr ako kulisy. A paradoxne vďaka tomu film funguje, lebo Stellan podal skvelý herecký výkon. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno