Reklama

Reklama

Megapiraňa

(TV film)
  • USA Mega Piranha
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Původně měly geneticky modifikované, rychle rostoucí a množící se piraně sloužit jako potrava hladovějícím. Jednoho dne se ale těmto nebezpečným predátorům podaří dostat na svobodu a z venezuelských laboratoří si postupně prožírají cestu k Floridě. Zastavit je mohou pouze bioložka Sarah Monroeová (Tiffany) a agent Jason Fitch (Paul Logan).
MEGAPIRAŇA je další ze série mockbusterů produkovaných společností Asylum. Podobně jako MEGA ŽRALOK VS. OBŘÍ CHOBOTNICE překypuje i tento film počítačovými efekty, přerostlými krvelačnými zrůdami, stylovými úmrtími a akrobatickými výkony titulních predátorů. Milovníci intelektuálně nenáročných akčních filmů věnovaných genetickým experimentům, které se vymkly kontrole, si přijdou na své. (L_O_U_S)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem desítky nízkorozpočtových, trapných a jinak pokleslých filmů, ale tohle je opravdu megastupidnost. V prvních minutách jsem se touhle stupiditou bavila, ale později mi bylo spíš ouzko - za lidi, kteří téhle sračce věnovali svůj čas, energii, peníze, snahu, mozkovou aktivitu, kteří tohle vymysleli, napsali, hráli v tom, i sebeméně se na tom podíleli ... a všechno to mysleli smrtelně vážně. A ještě později jsem pocítila příznaky vzteku - protože kdyby se peníze a energie vložené do takových filmů použily na dobročinné účely, bylo by na světě lépe! A nakonec pocity frustrace - proboha, kolik takových ještě existuje a nevíme o nich?! Kdykoliv si ale vzpomenu na explodující rybičky, nesmyslně zpomalené záběry, počítačové efekty, na macho-mana vleže odkopávajícího rybky jako fotbalové míče ... musím se pobaveně uchechtnout. A proto symbolická jedna hvězda za to, že se po delší době podařilo nějakému "filmu" mě fascinovat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jakožto můj první zhlédnutý zážitek renomované společnosti Asylum, která zavedla do současného žánru nový pojem, "Mega Monster Horror", má Megapiraňa můj obdiv. Jedná se o zcela převratné dílo. Vymykající se snad všemu, co jste vůbec kdy viděli. Něco podobného ještě nikdy nebylo natočeno:) Asylum svou tvorbou otevírá zcela nové brány a netušené možnosti. Jejich styl a náměty dokáží překonávat hranice lidského chápání a logiky:D Buď z toho zešílíte, nebo budete uneseni a s nesmyslným údivem a obdivem budete mezi záchvaty smíchu této šílenosti holdovat. Paul Logan coby agent Jason Fitch, je se svým drsným, kamenným výrazem a obdivuhodnými schopnostmi zcela jistě novým akčním hrdinou:D Scéna, kdy na pláži odkopává přilétávající žravé, digitální potvory, je naprosto epochální a já musím konstatovat, že takové scény píší filmovou historii:) A samotný film bych nazvala, již teď, zcela kultovním. Je jako dokonalý, moderní prototyp nového druhu těchto výtvorů. Přemíra vskutku unikátních triků, zábavných postav, excelentních momentů (piraně zahryzávající se do baráků, či vzdušný útok na vrtulník) a odzbrojujících dialogů, které s českým dabingem získávají totálně humorný rozměr (kupříkladu scéna, kdy Logan hovoří s Barrym Williamsem o další možné variantě likvidace, ve mě vždy spolehlivě vyvolává nekontrolovatelný výbuch smíchu). Oceňuji dynamickou hudbu a zběsilý střih, který má dodat na důležitosti a dojmu rychlého tempa děje. Taktéž by mě velmi zajímalo, kdo se podílí na tvorbě velmi vydařených a neocenitelných plakátů pro Asylovské MEGA projekty. GO ASYLUM! Dodatek ke druhému zhlédnutí: Usadila jsem se pohodlně do křesla, natěšena na to, že konečně Mega Piranhu uvidím na televizní obrazovce v rámci vysílání Universal Channelu. Vzápětí jsem se však málem zakuckala, když jsem zjistila, co s ní provedli. Jedná se, nejspíš pro všechny ostatní, o nepodstatný detail, ale mě to zcela šokovalo. Oni mi ju předabovali!:) Prvně jsem ji viděla na PC, kde hlavní roli Jasona Fitche mluvil Tomáš Juřička a vůbec celé dabingové obsazení, naléhavost dialogů či intonace, se postaraly o nezapomenutelné hlášky, o něž je nová verze Universalu v jisté míře ochuzena. Pro mě je Megapiraňa neopakovatelná, a Paul Logan, Tiffany a Barry Williams zcela nenahraditelní. The Best of Asylum! MEGA Zajímavost: Věděli jste, že když máte vybitou baterku u mobilu, stačí ji vložit do úst? Kyselina ze slin dodá 10%:) Dopručuji geniální trailer, hodný typického "MUST SEE!" "It wasn't an explosion, it wasn't terrorists, it was giant piranha. Yes sir, giant piranha", "Serrasalmus are... BIGGER!!!":D "Vzorek má polovinu nových orgánů. Má dvě srdce, třikrát silnější kůži, je to hermafrodit, schopný se množit sám", "Než doplavou k ústí řeky, budou velikosti koně, osm hodin potom budou jako hroch, za další čtyři hodiny jako slon, pak velryba", "Právě jsme viděli masivní útok piraní, byl zničen celý přístav", "Právě přežily jaderný útok jakoby nic a plavou DÁL!" :D :D ()

Reklama

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

Asylum už si asi opravdu nevidí do huby. Megapiraňa je po všech stránkách katastrofa a jasně se chce jen přiživit na kampani k Piraňa 3D. Je to takový výsměch, že triky jsou horší než v padesátých letech a aplikují se prakticky na cokoliv. Letící vrtulník, výbuchy, skákající a vybuchující ryby, prostě všechno. Parodie, ve které se jeden záběr opakuje i několikrát. Doporučuji jako ukázku toho jak hluboko lze ve filmařině klesnout. Čekal jsem, že to bude špatné, ale že až takhle... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Mega Piranha přebírá štafetu po ultimátním Mega Shark vs. Giant Octopus (a trochu nečekaně nahrazuje jeho poněkud disfunkční pokračování Mega Shark vs. Crocosaurus) a předkládá naprosto ukázkovou formu diváckého masochismu, dovedenou zcela záměrně k dokonalosti. Tvůrčí diletantství, neschopnost a v neposlední řadě také vědomí tohoto všeho tak opět dávají vzniknout parádnímu monster béčku, kde se pro dobře mířenou špatnou hlášku nejde nikdy daleko, piraně vyskakují z vody, naráží do domů a náslesledně explodují a vysmátí statisté, vyděšeně utíkající před piraněmi se schovávají za trubky a náramně se u toho baví, v mylném domnění, že už nejsou v záběru. "You're fish fruit!" ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Takže Asylum, hej? Problém s firmou Asylum je v tom, že sa vždy snažia natočiť niečo čo by malo vyzerať ako veľkofilm, ale s použitím rozpočtu amatérskej Blair Witch. Výsledkom je potom blbá megasračka s dementným scenárom, hercami typu Pinokio a efektami ktoré vyvolávajú maximálne tak vlny smiechu. To platí aj o zmutovaných megapiraniach čo nekontrolovateľne rastú a žerú lode, ponorky a aj vrtulníky. Banda hyperinteligentných a väčšinou megatučných vedcov sa rozhodnú skoncovať konečne s hladom vo svete a preto nadopujú kŕdeľ piraní rastovými hormónmi. Prečo práve pirane a nie niečo čo sa dá aj jesť napr. kapre? Lebo piraňa! Nejaký zlomyselníci im však piruše šlohnú a vypustia do rieky, ej figliari. Zmutované vodné potvory okrem nezastaviteľného rastu a nezničiteľnosti majú aj tri žalúdky, nikdy nespia, sú hermafroditi a keby bol film dlhší tak by im zrejme stihli narásť aj laserové delá na plutvách. Vidieť obrovskú digitálnu rybu trčiacu zo steny budovy sa nepodarí každý deň, to sa musí nechať, rovnako ako chlapa ležiaceho na zemi a odkopávajúceho skáčuce pirane. Okrem týchto pár zábavných kúskov je tu ale samozrejme hlavne vrece nudy. Hrdina je ďalší debilný svaloš, ktorému tu nerobí žiadny problém hovoriť pod vodou s náustkom kyslíkovej bomby v hube a konečné riešenie problému je naozaj dôsledne nezmyselné. Megapirane síce vydržia aj bombový útok, ale keď sa jedna z nich poraní, tak všetky ostané sa do poslednej navzájom pozabíjajú! Toho kto vymyslel takú chujovinu zrejme oscar neminie. Tvorcovia potom všetko zaklincujú epileptickým Fííí-Fííí strihom aby to vyzeralo poriadne akčne. Áno, je to chobotovina. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Zpěvačka a herečka Tiffany, která se ve filmu objevila v roli Sarah Monroe, nazpívala také píseň „Frozen Skies“, která hraje při závěrečných titulcích. (slipknotfan)
  • Ve scéně, kdy Jason Fitch (Paul Logan) opouští vojenskou základnu a vydává se na průzkum, má v jedné scéně nášivku na tričku vpravo, následně pak celý film jí má však nalevo. (dandislav1991)

Reklama

Reklama