Reklama

Reklama

Ďábelské sémě

  • Česko Břímě běsu (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se geniálnímu vědci podařilo stvořit superpočítač na biologické bázi, byl velmi hrdý. Tento výtvor obsáhne veškeré vědomosti lidstva a bude jeho velkou oporou. Ale neuvědomil si, že takto inteligentní stroj - vlastně supermozek - si brzy uvědomí vlastní omezení a jeho jedinou touhou bude stvořit své pokračování, které bude mít nejen geniální mozek, ale i tělo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když stroji hučí v čipu, je zle. Předchůdce Skynetu nevyhodnotil lidstvo jako hrozbu, kterou je třeba eliminovat, ale pokusil se jej spasit stejně jako kdysi Otec prostřednictvím svého Ducha Svatého v Marii. Zda tento pokus také selže, bohužel nevíme, protože druhý díl nebyl nikdy natočen, škoda. Jemný komorní sci-fi thriller je víc než cokoliv jiného prostě zajímavý a vy celou dobu čekáte, jak celý výše zmíněný experiment dopadne a kam a co jí tam vlastně dá a tak si málem nevšimnete i několika logických ošemetností. Od toho ale máme manželky, které se s vámi ani nedívají a hledají na internetech nový nábytek do dětského pokoje, a pak vám v jednom nestřeženém okamžiku položí jednoduchou otázku: Jak ji ten jednorukej robot takhle přivázal k posteli?..... Tak za tři, no. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

2001 : vesmírná odyssea mě během sledování nenapadla, byť je to můj velmi oblíbený film. Snad i proto, že záměr zdejšího počítače Protea je daleko bizarnější. Jestliže se posádka vesmírné lodi pokouší přežít, a proto s HALem vede boj na život a na smrt, pak Proteus nevraždí prvoplánově, jelikož jeho zájem jde mnohem dál. Dnes bych nejspíš čekal stvoření cyborga, ale nápad filmu mi přijde lepší. Je krásné sledovat sci-fi, které natočili bez zeleného pozadí... Celkové vyznění v sobě nese klasické varování a morální ponaučení o vědě, co se jednou vymkne lidstvu z ruky. S příchodem Terminátora jsme pak strašeni téměř nepřetržitě... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na dobu svého vzniku velice zajímavé dílo, které mi však přišlo docela nevyvážené a z toho důvodu ve všech ohledech trochu nevýrazné. Napůl filosofující drama o možnosti existence "počítače/stroje" s absolutními vědomostmi a inteligencí, napůl explotační horror předvádějící týrání osamělé ženy v domě, který je strojem plně ovládnut. Film v mnoha ohledech a scénách spíše naznačuje a nejde příliš na maximum, herecký výkon hlavní hrdinky je spíše průměrný. Myslím, že kdyby se toto dělo běžnému člověku, tak z toho zešílí během jednoho dne ... Herecké výkony ostatních herců podprůměrné. Ale jinak je to film zajímavý a pro příznivce zvláštních horrorů a témat ohledně kybernetiky, dosahu absolutní inteligence "neživé" struktury atd., a nějakých těch mučících/výzkumných metod docela obstojný. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Presne po takovychto klenotech se vyplati ve filmove historii patrat. Fantasticke a inteligentni dark cold horor/sci-fi. Mix 2001 a Rosemary's Baby. Proteus IV si s nicim nezada s HALem 9000, jen je mnohem promakanejsi a podstatne vic evil. Jak to dopada kdyz AI odmitne lidskou demenci a zatouzi po vlastni nesmrtelnosti? Kouknete se, stoji to za to! "We have different visions of the world. You find me boring. I find myself quite interesting, really." 8/10 ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Americký vědec Alex Harris (Fritz Weaver) je velmi hrdý, když je v Icon - institutu pro analýzu dat do provozu uveden superpočítač Proteus IV. Díky tomuto technickému zázraku spojení umělá inteligence dosáhlo zcela nového významu. Proteus IV sestává zevnitř z organické substance podobné lidskému mozku a kontroluje sám sebe. Brzy jeho databáze obsáhnou veškeré vědění lidstva... Celkem raný kousek z oboru o vraždících počítačích a rozhodně lepší než drtivá většina pozdější produkce. Narozdíl od ní se tomu dá říkat horor právem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Deana R. Koontze. (Hans.)

Reklama

Reklama