Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podporučík Jareš (O. Pavelka) z ostravské kriminálky je pro jisté pracovní nepříjemnosti převelen do Prahy. Jeho spolupracovníky se stávají kolega Bílek (M. Vašut), kterého zná již z dřívějších let, a mladý obětavý Ivan (M. Dlouhý). Při pátrání se Jareš projeví jako člověk nekompromisní a vytrvalý, metody jeho práce se však příliš neslučují s představami nadřízených, a proto se brzy dostává do konfliktů nejen s nimi, ale i s osobami z vyšších společenských kruhů. Vyšetřováním několika zdánlivě nesouvisejících případů, jako je překupnictví, loupež, ale i vražda, odhalí Jareš dokonalou organizaci pražského podsvětí, do kterého patří nejen lidé z nižších společenských vrstev. Jeho překvapivé zjištění, kdo všechno je zapleten do kriminální činnosti, je korunováno šokující skutečností, že ani jeho kolega Bílek není bez viny… (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná touha autorů poháněná nedostatkem západních akčních filmů, spolu s nadšením a šíleností tehdejší doby je cítit v každém záběru. Nadšení ze Sametové revoluce stříká i z obličejů všech herců. Jakoby kvůli tomu všemu šla logika stranou. Casting do rolí snad vůbec neproběhl. Přijde mi, že každý hrál to, k čemu se dostal. Vůbec celý film mi přijde, jako "hurá" akce. Scénář a dialogy postrádající smysl. Film je plný doslova "výkřiků" do záběrů. Střihy, které se zdají být nahodilé, náhodné a nelogické. Hudba, která se záhadně ztlumuje a zesiluje mnohdy v naprosto nevhodných okamžicích. Jak bych na to ale reagoval v tehdejší době? Asi s nadšením! Ano, opravdu. Tento film bych bral (v dnešní době) spíš, jako jakýsi dokument a doklad toho, jaká byla tehdy euforie. Totiž - ať už je scénář, obsazení do konkrétních rolí, hudba, střih...sebehorší, tak celý tým vtiskl do filmu nevědomky něco, co ani nezamýšleli. A to je právě nadšení tehdejší doby. Prostředí v jakém film vznikal je totiž nefalšované a dobře zachycené. Také tam lze najít poctivé kaskadérské kousky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podporučík kriminálky se proviní společenskou nepřístojností a z Ostravy, jejíž ponurý postapokalyptický vzhled doplňuje prodejna s nápisem Sovětská kniha, je převelen do Prahy. To je mi panečku trest! Snaha o krimi západního střihu naráží na kvalitu východní látky a schopnosti krejčího. To rytí divoké, neustále svačící svině Pavelky kolem nelítostného gaunera Víti Jandáka se hrozně vleče a přitom je jasné, že na kolegy v poli s žitem nedosáhne. A ty hrozné stereotypy, které už nyní nemají místo…namátkou třeba Vašutův baloňák.. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji se, že bych film viděl dříve, každopádně, podle zdejšího hodnocení jsem očekával téměř katastrofu. Ta se ale nekonala, naopak mě velmi mile překvapil Ondřej Pavelka v hlavní roli i slušná zápletka. Děj je sice občas příliš rozvláčný, ale stále se něco děje, takže celkem ubíhá. Uvědomil jsem si také, jak jsme dnes již citliví na romskou tematiku, narážky a přímo urážky tohoto etnika se z filmu jen sypou. A kriminalista v podání Stanislava Třísky je neskutečně sympatický. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Český pokus o drsné krimi, kde jsou ti hodní a zlí jasně vyprofilovaní. Nesmíme zapomenout ani na zkorumpované policisty a jejich provázanost s podsvětím. Snaha o navození „syrové“ atmosféry se cení, ale celkový efekt bohužel není uspokojivý. Na české poměry jde ovšem podle mého názoru o průměrné krimi. Do role stíhaného recidivisty bych ovšem raději obsadil někoho jiného. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Film hodne dobry,velmi verne vystihuje dobu,hudbu ma na svedomi P.Richter,nepozna ho sice moc ludi,ale znalci vedia ze je to nestor ceskeho experimentalneho gitaroveho rocku a vo filme je to hodne poznat.Myslim si ze  film doplatil na cas svojej premiery,bolsevik uz bol na lopatkach a k nam zacali  prudit vo velkom filmy zo zapadu...bolo to take bezcasi...nikto uz nevedel co je vlastne este dovolene a co uz nie.No skratka hodne dobry film a zrkadlo doby. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Pronásledování v Ostravě se natáčelo na Dimitrovově třídě. V Praze se natáčelo na celé řadě míst: Václavské náměstí, Železniční most pod Vyšehradem, Strakonická ulice, Dejvice. Poslední scéna se natáčela skutečně v ulici Kováků na Praze 5 v budově bývalých smíchovských lázní, které v devadesátých letech dvacátého století musely ustoupit nové zástavbě. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama