Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Nach 

všechny recenze uživatele

Pořádná ujetina. Autoři museli mít fakt koule, když s něčím takovým vyšli na trh. Nicméně snímek nepostrádá jistou severskou přírodní krásu, kterou u takovýchto filmů tolik obdivuji. I trefně zvolenou hudbu. Celkově vzato se ale nejedná o nic světoborného. Jde o film, který ani nepotěší, ale ani neurazí. Ideální na obrazovky televizí ve štědrý den. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Santa Claus nebo Satan Claus? A v čem je rozdíl? Aneb věci nejsou tím, čím jsou nám předkládány aneb nejpodivnější Vánoce můžou začít. Film začíná jako totální mystery, vyvine se v atmosférický horror a skončí jako parodie a kritika současné prozápadní společnosti aneb Santa Claus má hodnotu 85,000 dolarů ;-) ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na základe 2 krátkometrážnych "Rare Exports" srandičiek, ktoré však pre mňa boli iba príjemnými jednohubkami aké by sa mi ale viac krát pozerať nechcelo, vystavali tvorcovia tento krásny, plnohodnotný, vianočný skoro horor. Objavenie pôvodného Santa Clausa, ktorého kvôli bezpečnosti detí zaživa pochovali vo Fínskom pohorí, je fajnovým, atmosférickým, severským príbehom, ktorý chytí a nepustí. Krásny zimný audiovizuál, sympatické a neopozerané herecké obsadenie, skvele nasadené tempo, ktoré postupne prituhuje, luxusne vyvážená atmosféra i postupné odkrývanie príbehu a k tomu určitá detská fantasy stránka, ktorá našťastie vôbec nepôsobí otravne, naivne či infantilne. To všetko smeruje k našlapanému, akčne ladenému záveru, ktorý síce nie je 100%ný, ale uzavrie to ku spokojnosti diváka a ešte to aj bonusovo previaže so spomínanými kraťasmi. Potenciál síce nebol dokonale využitý a podobne ako napr. u nedávneho "Sint" by človek v určitých úsekoch čakal viac, no komplexne som veľmi spokojný a určite si to ešte pozriem znovu, minimálne cez ďalšie Vianoce. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Originální pohádko hororová komedie, která má své kouzlo a dokáže diváka zaujmout. Finové přišli se skvělým nápadem, který se panu režisérovi Jalmari Helanderovi povedlo uskutečnit, ba dokonce i úspěšně. Kamera je místy opravdu, ale opravdu skvělá a nápady, které nenapadnou normálního člověka je spoustu. I když někoho Rara Exports nezaujme, tak 84 minut uteče jak voda. Rozhodně doporučuji, protože 84 minut není čas, který by jste nemohli obětovat... 8/10 = 80% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film na motivy předchozích dvou krátkých snímků bohužel kvalit svých starších bratříčků nedosahuje. Pořád se však jedná o skvěle natočenou, ozvučenou a atmosferickou podívanou. Jen škoda toho slabého scénáře. Čiročirý průměr. (P.S.: Bez znalosti předchozích kraťasů bych nejspíš hodnotil minimálně o hvězdu víc) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama