Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 4
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 4

Recenze (158)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Britům to slušně odsýpá, akce je dostatek a sympatický Richard Armitage je jejich ostrovní verzí Hugha Jackmana...Na druhou stranu se scénář až příliš často uchyluje k řešení deus ex machina, supermanovství a někdy až úsměvným logickým lapsům...Operační ústředí a hlavně ženy v něm jsou pak světem sám o sobě :) Druhá série si dovolí překopat celý ansámbl, přidat jednotící dějovou linii a více uvěřitelnosti...Hlavně za ni výsledné hodnocení... ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Čeká mě čtvrtý díl první (nulté, chcete-li) série a je to námrd. Trochu se bojím další řad, protože Armitageův Porter je prostě maximální borec a bude mi chybět, a navíc se společně s příchodem nových hrdinů (přičemž mám po Rise of the Empire fakt strach z hereckých výkonů Sullivana Stapletona) mění i produkce, ale obavy jsem měl i z toho, že Strike Back jako takový bude příliš televizní, s levnými akčními scénami a nízkým věkovým ratingem, takže jsem byl pochopitelně velmi příjemně překvapen vysokými hodnotami akce s pořádnou kamerou a choreografií, dalece přesahujícími většinu shakysraček z kina, počtem fucků a sonovabitchů, bodycountem na úrovni The Expendables, krví a brutalitou, ať už jde o mučení nožem nebo klasický waterboarding. Tvůrci se s tím fakt nemazlí a to je sakra dobře. Podle ohlasů si i díly se Scottem a Stonebridgem udržují stejnou kvalitu. Jsem zvědavý, protože jestli je to pravda, poletí tohle do mé topky sakra rychle. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série byly super, nadupaná akce a zajímavé příběhy. Po té byl seriál zrušen a člověku bylo líto, že přišel o takovou nabušenou akční pecku. Letošní sezónu jsou v hitu akční seriály s vojenskou tématikou (4 novinky) a tak se někdo rozhodl oživit i Strike Back. Bohužel Retribution je obrovský fail a tak, co měl člověk rád na předchozích sériích tu moc nenajde. Hlavní duo bylo nahrazeno jiným, bohužel jim to tolik neklape,k tomu do týmu nasadily dvě ženy a vůbec těm dvěma modelkám nevěřím, že díky falešnému tetování to jsou zabijácký vojandy. Prvních pět sérií - 85%, šestá série - 50%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

1.série- osamělý vlk a britský operativec v jednom John Porter vyznává stále stejnou strategii: nechat se zajmout a pak zaútočit zevnitř. Přitom mu stále vrtá hlavou, zda skutečně před sedmi lety zavinil smrt svých tří kolegů. 2.série- Portera nahrazuje dostatečně zajímavá, sympatická a dobře zahraná ústřední dvojka a jejich drsná nadřízená, nekompromisní akce po celém světě (koho tady zajímá nějaká logika?), včetně pravidelné likvidace přebytečných rukojmí. Ano, tohle mě fakt baví. 3.série- to samé co dvojka (jen akční rádius se zúžil na Afriku a chlapci se honí za jadernými spouštěči) plus Rhona Mitra. Kdyby někdy tvůrci napsali postavám smysluplný dialog, opravdu by mě naštvali. 4.série- nejvyšší čas skončit, začíná to zavánět stereotypem a sníženými produkčními náklady. Vrcholem je 9.epizoda, kdy česká vojenská delegace se silným maďarským přízvukem jede na summit NATO do Frankfurtu po neelektrifikované jednokolejce a bukolická krajina se nemění ani při hlášení, že předměstí je vzdáleno minutu jízdy. 5.série- dojemná rozlučka začíná v Thajsku, aby se přes KLDR vrátila do Evropy. Největším tahákem pro mě bylo samozřejmě angažování Michelle Yeohové. Předposlední epizoda ve stylu Smrtonosné pasti, rakouský "kouzelný dědeček" s batohem a motorkou po otci pobavil. Na konci jsem při těch proslovech a filozofování o životě vojáka skoro zamáčkl slzu. Primitivní, machistické? Ano. Zábavné? Navýsost. Díky, hoši. 6.série- je úplně fuk, zda se nový tým pohybuje v Libyi, Maďarsku, Bělorusku, Polsku, zda se mezi jednotlivými lokalitami teleportuje, hlavně když je na koho střílet a co vyhazovat do povětří. Už to zdaleka není taková pecka, jako byla 2. a 3. série, ale intelektuálně zanesenou divákovu hlavu to pořád ještě vyčistí docela dobře. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že každú dvojčasť režíroval iný režisér. Zaujímvé príbehy a celkom sympatický kasting v niektorých častiach vyslovene dehonestuje komparz. Môže sa stať, že "profesionálni žoldnieri" sa budú Porterovi stavať pred jeho rozpálené AK47, jak umelé kvetinky na strelnici. Postavia sa mu pred dvere a divím sa, že nezaklopali. Verím, že nie som jediný, kto si to všimol a komu to vadí. Nič iné ale seriálu nemám čo vytknúť. Druhá séria pre mňa lepšia ako prvá, najmä dvojčasť z Kosova/Viedne a tretia, tá ešte o trošičku lepšia ako druhá. To sa často nevidí. Pribrať do teamu Rhonu Mitru bol parádny krok. Mimochodom, bacha na komentár užívateľa Anderson. Očividne hodnotil iba druhú sériu!! ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)
  • Hlavní protagonisté používají mimo jiné i samopaly české výroby SA vz. 58 v různých úpravách, CZ Scorpion Evo 3 S1 a Sa 26. V seriálu se také objeví pistole CZ 75. (Paulusek)

Reklama

Reklama