Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 6
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 6

Recenze (158)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prvá séria je pomerne našlapanou vojnovou drámou s veľkou dávkou akcie a dobre zvoleným ústredným duom Armitage-Lincoln. Kde prvý diel ešte trochu stráca na obohranom scenári o unesenej novinárke, tam pokračovanie z prostredia Zimbabwe o vytiahnutí zatknutého černošského britského vojaka dupne na plyn a ide naplno. Tretia časť je kvalitatívne asi na polceste medzi prvou a druhou epizódou, no po druhej, kde už Collinsonovi nebudete veriť ani šnúrku na topánkach, sa puzzle pospája a príbeh vinúci sa medzi Collinsonom a špeciálnym agentom Johnom Porterom sa uzavrie. Nedá sa však nevšimnúť si značný stereotyp dejovej línie všetkých troch dielov - John Porter je vyslaný niekoho dostať zo spárov nepriateľa - John Porter je zajatý - John Porter uniká aj s cieľovou osobou. Tiež nedá nevšimnúť si prílišnú nezničiteľnosť a šťastie, s akým uniká všetkým nástrahám. Páni, Bond je na trochu inom ihrisku, a priemerné akčné seriály tiež, tak nemrhajte časom a do ďalších sérií postavte niečo lepšie, inak pôjdem postupne s hodnotením až na zem. ()

Idris 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že první série je uvěřitelnější, než ty ostatní. Je v ní slušný hlavní hrdina a dost akce, která mě bavila. Potom přichází druhá série, která měla navázat na tu první, ale bohužel podobnost je tam možná jen v názvu Sekce 20. Staré postavy, na které jsem si docela zvykl, byly nahrazeny úplně všechny, což je pro mě zcela nepochopitelné. A také je pravda, jak zde již někdo psal, že z hlavních hrdinů se stali nesmrtelní borci, a z jednoho dokonce, již někde zmiňovaný nadsamec (tohle přirovnaní je výstižné). No nicméně je to chytlavé, a když není na co se kouknout, tak i dostačující. P.S. Srovnávat tento seriál s Jamesem Bondem, je podle mě špatná volba. Dal bych přednost srovnání s Bournem, kde bych viděl docela slušnou podobnost. ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Americký patos doprovázen tou nejlepší akční stránkou za poslední 3 roky. Percival servíruje akční nášup od úvodního pilota do prozatím závěrečné série. Až na hlavní terminátory si nemůže být nikdo jist svým životem. Napětí, akce,krásné ženy a skvěle provrtaný příběh nenechá jednoho diváka klidným. Pro mě po "24" další kultovní trhák, který si jistě za pár let pustím rád znovu. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

První řada je mnohem lepší než druhá. Více spionážní a propracovanější příběh. Druhá řada: Pěkný akční seriál kde nemůžete moc přemýšlet nad dějem a reálností čímž myslím ozbrojené akce na půdě cizího státu apod. Jinak hlavní dvojce je dobře vybraná a docela to mezi nimi funguje ale ostatní herecké výkony už nejsou tak oslnivé. Ale jinak určitě stojí za shlédnutí. 3 1/2 hvězdy ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

První série je diametrálně odlišná od těch dalších (1. série je čistě britská Sky TV), které už jsou převážně z produkce Cinemax (sice je to koprodukce se Sky TV, ale jsou zde viděl především prsty Cinemaxu), což je dobře hodně nahých ženských, šukačky a hodně krve. Sice mě 3. serie už trochu unavovala, hlavně tím, že se to lehce měnilo v přebytek nelogické akce a postavy se zase tolik nevyvíjeli, ale stále je dost kvalitní podívaná. Ale Armitage byl Armitage. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)
  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)
  • Všechny postavy v seriálu nosí sluneční brýle Ray-Ban. (HectorHagman)

Reklama

Reklama