Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 2

Recenze (158)

Nix 

všechny recenze uživatele

Takto, co je super, tak seriál je napěchován akcí od začátku do konce, ano najdou se i slabší díly, ale většina co se týče akcí si drží svůj standart. Ale co mi vadilo, tak od Retribution přijdou nový herci a seriál už ztratil svůj náboj. Ale série předtím mohu doporučit, je to klasika od Cinemaxu na kterou jsem zvyklý od Banshee nebo Warrioru, krev, sex, akce, hlášky. Jenže do plného hodnocení mi pořád pár věcí vadí a chybí, některé díly byly jak přes kopírák a někdy některé scény byly prostě nudný a nucený, kolikrát i herci občas vypadali, že ulítavají a nejedou na sto procent i některé scény mohou působit dost lacině. Ale i přes to člověka čeká akční zábava. ()

Idris 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že první série je uvěřitelnější, než ty ostatní. Je v ní slušný hlavní hrdina a dost akce, která mě bavila. Potom přichází druhá série, která měla navázat na tu první, ale bohužel podobnost je tam možná jen v názvu Sekce 20. Staré postavy, na které jsem si docela zvykl, byly nahrazeny úplně všechny, což je pro mě zcela nepochopitelné. A také je pravda, jak zde již někdo psal, že z hlavních hrdinů se stali nesmrtelní borci, a z jednoho dokonce, již někde zmiňovaný nadsamec (tohle přirovnaní je výstižné). No nicméně je to chytlavé, a když není na co se kouknout, tak i dostačující. P.S. Srovnávat tento seriál s Jamesem Bondem, je podle mě špatná volba. Dal bych přednost srovnání s Bournem, kde bych viděl docela slušnou podobnost. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Protiúder jako jeden seriál moc nejde. První série stojí sama o sobě, je vážnější, špionážní a za mě nic moc. Pak ale přišel na scénu Scott a Stonebridge a seriál se rozjel na plný pecky. Spousta sexu, výbuchů a minimálně jedno vystřílený město v každým díle. Akce je tu plno, je přehledná a Wichnester se Stapletonem si to užívají každou chvíli. Jejich chemie a hlášky jsou neopakovatelný. Pánové se ale se seriálem rozloučili a ten to ještě ve 3 sezónách zkusil s novým obsazením. Nebyl vyloženě špatný, ke konci dokonce velmi dobrý, ale vrcholu ve 4. a 5. řady se už Protiúder nepřiblížil. Celou dobu to ale byla nadprůměrná akční zábava. Scotte a Stonebridgi, díky! ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční záležitost, u které se pořád něco děje a člověk se nikdy nenudí. K tomu výborní herci, luxusní hudba, prostředí. Co více si přát? 90% po 1. sérii. Po 2. i 3. sérii si Strike Back stále udržuje kvalitu. Nebojí se zásadních rozhodnutí jako smrt hlavní postavy - to jsem pochopitelně nadával. Na druhou stranu duo Stonebridge & Scott je opravdu našlápnuté a pro mě, jako sofťáka, který zná taktiky postupu, je tyhle dva radost sledovat. V tomhle je seriál opravdu autentičný, jak po stránce výbavy (leč AK v US army je úlet), tak po stránce postupu, krytí, apd. Celkově děj ubíhá velice rychle, akce je vyšperkována k dokonalosti a nudné díly zde téměř nejsou. Paráda! ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Smíchejte Bourna, 24 hodin a Black Hawk down a udělejte z toho seriál. Co dostanete? No, dostali byste nejspíš seriál, jakým by mohl Strike Back být, kdyby neobsahoval ty své chybky (občasná nereálnost, nelogičnost, toporný scénář). Strike Back rozhodně není dokonalý, ale je zatraceně dobrý a i přesto, že se jedná o TV tvorbu, tak předčil mnohem ambicióznější filmy stejného žánru. Za mě tedy 5*.... Po druhé a třetí sérii snižuji na 4*. Seriál "zmainstreamovatěl" a z ústřední dvojice se stali neprůstřelní hrdinové. Ovšem zábavný faktor naštěstí zůstal pořád. Po 4. sérii nadále zůstávám u 4 hvězdiček. Ale jsou to velmi dobré čtyři hvězdičky. Na televizní produkci se jedná opravdu o nadprůměrnou akční zábavu, která nepůsobí lacině. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)
  • Všechny postavy v seriálu nosí sluneční brýle Ray-Ban. (HectorHagman)
  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)

Reklama

Reklama