Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 3
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 3

Recenze (158)

York 

všechny recenze uživatele

Skvely serial, spousta prestrelek a souboju. Zacatek se me libil trochu vic, vzdycky byl jeden pribeh rozdelen do dvou dilu a jednotlive pribehy se vzdycky odehravaly nekde jinde, takze to bylo dost zajimave. Posledni serie byla uz ale zklamanim, na jednu stranu uz bylo jasne, ze jsou Michael i Damien "nesmrtelni", na druhou stranu ale zase nazev serie predpovidal to, ze jejich smrti by se cely serial mohl klidne ukoncit. Hlavne ale uz ta posledni serie byla takova divna... EDIT: Serial uz ma i pokracovani, ale to uz neni nic moc, divam se na ne spis ze setrvacnosti. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

K seriálu som sa dostal až v 4. sérii, a zdá sa mi byť dosť našliapaný, veľa akcie, zaujímavé ksichty vo vedľajších úlohách. O mŕtvoly nie je núdza a úvodná pesnička navodzuje skvelú atmosféru. Seriál o špeciálnej jednotke ako má byť... 1. séria má znaky nadmerných žánrových klišé (Hlavne to ako vždy dopadnú zradcovia, je trochu úsmevné. A sex je po určitej dobe tiež trochu prvoplánovaný.), ale moje sympatie seriál nestráca... A 2. séria má Rhonu Mitru. Ona je fakt kosť... ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Protiúder jako jeden seriál moc nejde. První série stojí sama o sobě, je vážnější, špionážní a za mě nic moc. Pak ale přišel na scénu Scott a Stonebridge a seriál se rozjel na plný pecky. Spousta sexu, výbuchů a minimálně jedno vystřílený město v každým díle. Akce je tu plno, je přehledná a Wichnester se Stapletonem si to užívají každou chvíli. Jejich chemie a hlášky jsou neopakovatelný. Pánové se ale se seriálem rozloučili a ten to ještě ve 3 sezónách zkusil s novým obsazením. Nebyl vyloženě špatný, ke konci dokonce velmi dobrý, ale vrcholu ve 4. a 5. řady se už Protiúder nepřiblížil. Celou dobu to ale byla nadprůměrná akční zábava. Scotte a Stonebridgi, díky! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Žánrově asi nejlépe zfilmované moderní Call of Duty šmrncnuté moderním Medal of Honor ~ OK, uznávám že akce se tady povedla nahrát, zrežírovat a vytvořit skutečně dobrá a při natáčení byl přítomen někdo, kdo říkal, jak se mají vojáčci pohybovat, takže to nepůsobilo trapně. Co už ale bylo přitažené za vlasy, to byl příběh, protahovaný, místy zoufale průhledný znovu se tak potvrzovalo, že až se do podobné situace dostanete, tak 1) Nikoho nenechávejte z hloupých sentimentálních důvodů na živu, a 2) Vždycky obětujte jednu kulku pro ujištění. Asi bych osobně uvítal prostě jen to pátrání, vyslýchání a akci a to rádoby řešení vztahů se m fakt netahat - bylo jich tu příliš a těch akcí v postelích bylo až nadbytek. Něčím ale filmaři holt nalákat museli, asi. Vidět se to jednoduše dá, ale nejlepší je asi první lehce zmatená řada, pak už se to točí kolem už známých zvratů a čím dál tím déle je více okecávání. Malé bezvýznamné plus za poslední (asi poslední?) díl, kde si vzpomněli, že jsou Češi členy NATO, že se tam ozvala hodně špatná čeština, že naši vojenskou misi při NATO nechali infiltrovat teroristy a že nám vyvraždili vlak civilů. Hm, je to vůbec plus...? ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série byly super, nadupaná akce a zajímavé příběhy. Po té byl seriál zrušen a člověku bylo líto, že přišel o takovou nabušenou akční pecku. Letošní sezónu jsou v hitu akční seriály s vojenskou tématikou (4 novinky) a tak se někdo rozhodl oživit i Strike Back. Bohužel Retribution je obrovský fail a tak, co měl člověk rád na předchozích sériích tu moc nenajde. Hlavní duo bylo nahrazeno jiným, bohužel jim to tolik neklape,k tomu do týmu nasadily dvě ženy a vůbec těm dvěma modelkám nevěřím, že díky falešnému tetování to jsou zabijácký vojandy. Prvních pět sérií - 85%, šestá série - 50%. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)
  • Všechny postavy v seriálu nosí sluneční brýle Ray-Ban. (HectorHagman)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno