Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 8
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 8

Recenze (158)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Viděny série 2 až 5 a po celou dobu se jedná o parádní akcí a hláškami napěchovaný materiál, s dílčími úkoly na dva díly a hlavním motivem v rámci celé série, což mi hodně vyhovovalo. Seriál se s tím nepáře a nikdy nevíte kdy může dostat kulku vaše oblíbená vedlejší postava, také je tu docela dost sexu. Série 2 - 4 jsou u mě za plné hodnocení, skvělá akce, hodně napětí, scénáře slušné, zvratů dost. Výborná je chemie mezi hlavníma postavama, takové to správné parťáctví. Pátá série je už přeci jen moc přehnaná, a v dílčích věcech nelogická, viz. infiltrace do Koreje, absence policajtů, kromě případu kdy se to hodí scénáři apod. Nicméně za uspokojivé uzavření a sentimentální konec dávám páté sérii slabší 4 hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

po prvom diely to príde na dosť vlažné poňatie, vôbec to nejak neberie, zatiaľ len taká bezúčelová báchorka s čudesným chovaním protagonistov a akciou na čudnej hrane, celé spadajúce skôr do béčkových vôd__ videl prvú sériu a keď sa to neberie ani trochu vážne tak sa ten rambovský balast dá zniesť, akcia újde __no do kelu človek si zvykne na Richarda Armitage a oni ho zlikvidujú, druhá séria opäť zlyháva na prílišnej banalite a zbytočne moc tam pchajú nahotu, sex, dosť to tam škrýpe /40%/ ()

Reklama

Parm1 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší akční seriál současnosti, který hodně připomíná 24 hodin, akorát zaměření je trochu širší. Jak boj proti terorizmu na blízkém východě, tak zapojování se do různých vojenských konfliktů v Africe, to je specialita britských tajných služeb. Bývalí členové SAS chřestí zbraněmi. Když do svých řad navíc přiberou amerického zabijáka, slušná akce je na světě. První série 90%, druhá a třetí 80%. Čtvrtá řada 100%, určitě zatím nejlepší, zvýšený rozpočet nám ubral napětí, ale přidal opravdu spoustu kvalitní akce. Stonebridge už se snad ani nedá zastavit, kam se na něj hrabe James Bond. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

netrvalo dlouho a k tomuhle seriálu jsem si vypracoval celkem vztah...akční, našlapané a nejde se u toho nudit...navíc ta úvodní Britsko-Americká dvojice charismatických vojáků, kteří jsou rozdílní asi jako den a noc a přitom jim spolupráce šlape jako švýcarský hodinky...už úvodní prolog s Porterem byl na jedničku, ale nečekal jsem že mě další série až takhle chytí. U mě zatím za plný počet a doufám že to neztratí dech ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Strike Back sú skôr 2 seriály. 1. séria je hlavne o Johnovi Porterovi a 2. až 4. sú skôr o tímovej spolupráci Sekcie 20. Aj v iných aspektoch sú rozdiely, ale čo sa nelíši, je kvalita seriálu: Parádička. Najviac sa mi páči, ako niektoré veci sú veľmi realistické a iné sú taká seriálovo prehnaná blbosť, že James Bond vyzerá reálne :-) Každopádne, geniálne zápletky, úžasné postavy a prestreliek a kečupu na mraky. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)
  • V prvním díle 4. série příjde v přestřelce Stonebridge (Philip Winchester) o kolimátor, v následném záběru jej však už opět má. (Paulusek)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno