Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 5
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 5

Recenze (158)

Mara12 

všechny recenze uživatele

Čtyřhvězdičkové hodnocení si zaslouží pouze druhá série (sympatická ústřední dvojka, rychlý spád děje, nadprůměrná akce - takže nad těmi slabšími momenty potažmo nesmysly nemáte čas přemýšlet). První série zaostává – John Porter má na můj vkus až moc testosteronu (větší macho snad není ani v hotelu Paradise), naopak Andrew Lincoln je taková nevýrazná mánička, o které nevíte, co si pořádně myslet a sentimentální závěr posledního dílu - hodně laciný . ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nenechat se odradit první seriálově levnou a těžce rutinérsky natočenou nudnou akcí, kde se vojáci ještě před tím, než do někoho nasypou olovo, slušně zeptají, jestli by jim to jakože nevadilo. Aneb jeden ze vzácnych případů, kdy to američani vzali za ten lepší konec, než briti. Od druhé série, která je plne v režii Cinemaxu dostává seriál brutálně velké koule. Noví hlavní hrdinové mají mezi sebou neuvěřitelnou chemii, což má za následek naprosto skvělé macho hláškování a Stapleton je navíc neuvěřitelné hovado, co všechno ošuká... a když má střílet, tak zásadně borce rozmrdá na sračky a když posléze prochází kolem mrtvolky, tak do ní nasype ještě pár jen tak pro jistotu. Jinými slovy, od druhé série je to děsně poilticky nekorektní, nahláškované, brutální a pořádně akční. Cinemax do toho očividně rve prachy horem spodem, jelikož si Strike back vizuálně nezadá s filmy za několik desítek melounů. Takže ještě jednou, 1. série je nudná sračka .... od druhé je to neskutečny nářez pro všechny military fetišisty a nadšence. GAME ON ! ()

Reklama

RakeW

všechny recenze uživatele

Začátek je jak vystřižený z Call of Duty, následující špionážně teroristická zápletka působí jak z pera patnáctiletého hráče Call of Duty a konečně veškeré dramatické momenty včetně emočně vypjatých scén jsou pak asi tak na úrovni Call of Duty. Suma sumárum si radši půjdu zahrát stejně vypláchlé a klišovité Call of Duty, než abych koukal na další díl Strike Back. Za první příběh ve dvou dílech dvě hvězdy, dál se dívat nehodlám. Pokud tam není nějaký významný kvalitativní posun, tak místnímu hodnocení téhle ne víc než průměrné podívané fakt nerozumím. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA (II. séria): HBO = 3.1.2012, réžia českého znenia (SDI 2011) = JIŘÍ KVASNIČKA+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (I. séria): ČT 1 = 7.1.2013 - Svižne nakrútený výplach v ktorom pornoverzia Jamesa Bonda v každej epizóde pretiahne aspoň jednu samicu. Popritom stihne oslobodiť rukojemníkov, vyriešiť komplot vo svojej pofidérnej organizácii a ešte aj odhaliť prešibanejšieho teroristu než bol povestný BIN LÁDIN. A aby som nezabudol, v rámci "realističnosti" buď jedného alebo druhého (prípadne obidvoch) agenta v každej epizóde alebo zrania alebo postrelia. Samozrejme v tej nasledujúcej sú už fit a ako znovuzrodení. Lebo ten boj s terorizmom je skrátka cool ... (3.1.2012) Mimochodom bacha na užívateľa Scar - očividne je to duševne narušený jedinec. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Bond se může jít bodnout, což?....ne vážně, je to nářez a mise jsou prostě skvělý, jediný, co mi tam vadí je dle mého názoru tak trochu bezcharakterní postava Portera, možná je to tím až moc spravedlivým postojem, který ve finále generuje naivitu hlavního hrdiny. Taky bych se ráději ušetřila rodinných problémů, které to všechno nabourávají a jsou mi na obtíž jinak do výborného seriálu vnášejí trochu tupé, obvykle americké lacinosti....ale to je detail, ta akce totiž všechno přebije.26.2. 2012 Po druhý řadě zvyšuju na 5 hvězd, tohle už je jen nářez zbaven oné, mnou vytýkané, lacinosti, a to sem píše člověk, co má silnou averzi k akčnímu žánru jako takovému. Bomba. Docela mě mrzí, že tenhle seriálovej klenot vidělo tak málo lidí, máloco se tomu totiž vyrovná. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)
  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)
  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)

Reklama

Reklama