Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 9
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 9

Recenze (158)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednodenní záležitost s neodolatelným Richardem Armitagem, kterého MI6 vysílá do nejnemožnějších a nejšílenějších misí pod sluncem. Irácké trauma, které provází jeho postavu, můžeme brát v úvahu pouze první půlhodinku, potom dojde k transformaci v dokonalého válečníka. Hlavní téma, které prochází všemi misemi, otázka viny a vyrovnávání se s ní v podání dvou vojáků, je dostatečně nosné, aby tuhle šestidílnou sérii utáhlo. Povedlo se i typové obsazení jednotlivých postav a scénáře jednotlivých misí. Jen finále je poněkud na hlavu padlé a hlavní sezónní konfrontace tím trpí. Což mi však nezabrání v tom, těšit se na další sérii. PS: Druhou sérii nebrat... Kvůli Hobitovi došlo k překopání hereckého obsazení, což mě věru nenadchlo. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Je to dobré. A hraje tu Ryk z kousátek, který zvládal neskutečně rychlé přesuny přes půl zeměkoule. Hodnocení druhé série: Dva frájové si to dávají na pohodu, přičemž Amík je klátič. Trochu komedie oproti první sérce. Ale kouká se na to pěkně. Hodnocení třetí série: JAR, atomové hlavice a vše kolem nich. Hlavním padouchem je doktůrek z třetího Vetřelce. Hodně akce. Hodnocení čtvrté série: Rozmanité lokace. Spousta akce. Škoda Rhony Mitry. Padouch hrající na obě (všechny) strany. Antonín Paleček. Hodnocení páté série: Nebezpečím je KLDR, především pak jedna ženská. Hodně se střílí, ale hlavní týpci jsou téměř nesmrtelní. Pár členů z týmu takové štěstí nemá. Občas lehce dementní chování. Přesto stále dobře koukatelné. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář se vztahuje k 2.-5. sérii: Bodie & Doyle meet Bond meets Rambo meets 24. Skvělá akční zábava se sympatickou ústřední dvojicí elitních vojáků (Sullivan Stapleton si toho svého drsňáckého frajírka, který s velkou chutí vobtáhne každou sukni v dohledu, strašně dává) bojujících s teroristy a šmejdy všeho typu (a zpravidla ve velmi atraktivních lokacích). Solidní zápletky, hodně svižné tempo, patřičný dějový spád, příležitostný ostřejší zvrat a v neposlední řadě (pravidelně dávkovaná) dobře natočená akce, při níž se municí a explozemi opravdu nešetří. Celkový bodycount je úctyhodný a kvalitní záporáci (islámští radikálové, bývalí členové IRA, ruští mafiáni apod.) taky určitě nechybí. S02: 80 %; S03: 80 %; S04: 80 %; S05: 80 % ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší akční seriál současnosti, který hodně připomíná 24 hodin, akorát zaměření je trochu širší. Jak boj proti terorizmu na blízkém východě, tak zapojování se do různých vojenských konfliktů v Africe, to je specialita britských tajných služeb. Bývalí členové SAS chřestí zbraněmi. Když do svých řad navíc přiberou amerického zabijáka, slušná akce je na světě. První série 90%, druhá a třetí 80%. Čtvrtá řada 100%, určitě zatím nejlepší, zvýšený rozpočet nám ubral napětí, ale přidal opravdu spoustu kvalitní akce. Stonebridge už se snad ani nedá zastavit, kam se na něj hrabe James Bond. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V porovnání s těmahle týpkama bledne i Jack Bauer závistí. Strike Back je nadupaná akční podívaná, která si s realitou moc hlavu neláme a rodiná dilemata příliš neřeší. V podstatě jsou jednotlivé série rozděleny na jednotlivé mise (jedna mise na dva díly), které jsou propojeny jednou hlavní dějovou linií. Jelikož první sérii produkovala jiná stanice, tak se liší hlavní postavy (týpek z první se ukáže i ve druhé sérii), ale všechny série jsou ve stejném duchu a všechny jsou velmi nadupané. Od druhé je to něco více ramboidní, ale stejně extrémně zábavné. Čtvrtá a pátá série vsadily na více provázaný děj a jednu hlavní linii pro každou sezonu. Jinak se ale nic nezměnilo. Charizmatičtí a nesmrtelní hrdinové v non stop akci a nic víc. Pro někoho to může být málo, ale mě to extrémně bavilo. Pokud jste někdy snili o tom, že někdo převede na malou obrazovku Call of Duty, tak Strike Back je odpovědí vašim snům. Sice si vybírá ty komornější mise, ale pořád je to hrozné maso. PS: Milovníci artu, strhujících hereckých výkonů a dramat by se měli držet stovky kilometrů daleko, protože toto by jim mohlo ublížit. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V 7. a 8. díle 4. série si roli agentky FSB mjr. Niny Pirogovy zahrála česká modelka Tereza Srbová. (mkali)
  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)

Reklama

Reklama