Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 3
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 3

Recenze (158)

T2 

všechny recenze uživatele

po prvom diely to príde na dosť vlažné poňatie, vôbec to nejak neberie, zatiaľ len taká bezúčelová báchorka s čudesným chovaním protagonistov a akciou na čudnej hrane, celé spadajúce skôr do béčkových vôd__ videl prvú sériu a keď sa to neberie ani trochu vážne tak sa ten rambovský balast dá zniesť, akcia újde __no do kelu človek si zvykne na Richarda Armitage a oni ho zlikvidujú, druhá séria opäť zlyháva na prílišnej banalite a zbytočne moc tam pchajú nahotu, sex, dosť to tam škrýpe /40%/ ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Britům to slušně odsýpá, akce je dostatek a sympatický Richard Armitage je jejich ostrovní verzí Hugha Jackmana...Na druhou stranu se scénář až příliš často uchyluje k řešení deus ex machina, supermanovství a někdy až úsměvným logickým lapsům...Operační ústředí a hlavně ženy v něm jsou pak světem sám o sobě :) Druhá série si dovolí překopat celý ansámbl, přidat jednotící dějovou linii a více uvěřitelnosti...Hlavně za ni výsledné hodnocení... ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Protiúder jako jeden seriál moc nejde. První série stojí sama o sobě, je vážnější, špionážní a za mě nic moc. Pak ale přišel na scénu Scott a Stonebridge a seriál se rozjel na plný pecky. Spousta sexu, výbuchů a minimálně jedno vystřílený město v každým díle. Akce je tu plno, je přehledná a Wichnester se Stapletonem si to užívají každou chvíli. Jejich chemie a hlášky jsou neopakovatelný. Pánové se ale se seriálem rozloučili a ten to ještě ve 3 sezónách zkusil s novým obsazením. Nebyl vyloženě špatný, ke konci dokonce velmi dobrý, ale vrcholu ve 4. a 5. řady se už Protiúder nepřiblížil. Celou dobu to ale byla nadprůměrná akční zábava. Scotte a Stonebridgi, díky! ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že každú dvojčasť režíroval iný režisér. Zaujímvé príbehy a celkom sympatický kasting v niektorých častiach vyslovene dehonestuje komparz. Môže sa stať, že "profesionálni žoldnieri" sa budú Porterovi stavať pred jeho rozpálené AK47, jak umelé kvetinky na strelnici. Postavia sa mu pred dvere a divím sa, že nezaklopali. Verím, že nie som jediný, kto si to všimol a komu to vadí. Nič iné ale seriálu nemám čo vytknúť. Druhá séria pre mňa lepšia ako prvá, najmä dvojčasť z Kosova/Viedne a tretia, tá ešte o trošičku lepšia ako druhá. To sa často nevidí. Pribrať do teamu Rhonu Mitru bol parádny krok. Mimochodom, bacha na komentár užívateľa Anderson. Očividne hodnotil iba druhú sériu!! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

V skratke: military bachorka o tom, ako vojenska spravodajska jednotka, "o ktorej nikto nevie", riesi problemy napriec zemegulou. Cele zachranovanie zvladne neobycajne "vtipne a vykonne"duo tych "najcoolovejsich typkov. Brit je za dobraka, kladasa - typickeho skautika a american je zasa stereotypom lahkovazneho playboy-a, ktory v kazdej casti pretiahne, jednu az dve, ci uz povstalkyne, policajtky, agentku, sluzku, ci vojacku. Kazda jedna z nich je samozrejme ako z modelingovej agentury. Ako inak, robi to preto, lebo je stale v nebezpeci a tak mu to predsa divak, ako zdravu kompenzaciu tolkej strelby a zabijania, zje aj z navijakom. V tinejdzerskych rokoch by som to zrejme zral. Netusim, ci posledne serie sli kvalitou nahor. Inak urcite neodporucam. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)
  • Hlavní protagonisté používají mimo jiné i samopaly české výroby SA vz. 58 v různých úpravách, CZ Scorpion Evo 3 S1 a Sa 26. V seriálu se také objeví pistole CZ 75. (Paulusek)

Reklama

Reklama