Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
Trailer 3
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 3

Recenze (158)

hrona 

všechny recenze uživatele

První serie - 6 dílů rozděleno do třech příběhů - Irák, Zimbabwe a Afghánistán. Všemi díly se prolíná mini příběh o vztahu dvou mužů, hlavního hrdiny a jeho přímého nadřízeného. Armitage, jako voják vysílán do akcí je zkrátka profík, v konečných řešení si nezadá ani s nejslavnějším Stalloneho válečníkem, ač na to postavu nemá, dokáže vše, co on. Ovšem jinak příběhy jsou neskutečně záživné a do poslední chvíle člověk netuší, co přijde. Lokace plně využívané i smysluplný scénář.. Zkrátka lahůdková minisérka po anglicku s hrdinou sympaťákem.***Ve druhé sérii se hlavní hrdinové obmění, a děvčata více poodhalí, ani jedno rozhodně není na škodu. Ta už přeci jen více připomíná 24 hodin. Každopádně obdobný model, pět dvoudílných příběhů z různých částí světa.***Třetí série, už je zkrátka přetažena, vaří se zde z vody. S hlavními hrdiny se již potkáváme v různých městech a děj i zápletky už zdaleka nedosahují kvalit předešlých sérií. Dobrý pokus, ale upřímně doufám, že už se jedná o poslední sérii. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prvá séria je pomerne našlapanou vojnovou drámou s veľkou dávkou akcie a dobre zvoleným ústredným duom Armitage-Lincoln. Kde prvý diel ešte trochu stráca na obohranom scenári o unesenej novinárke, tam pokračovanie z prostredia Zimbabwe o vytiahnutí zatknutého černošského britského vojaka dupne na plyn a ide naplno. Tretia časť je kvalitatívne asi na polceste medzi prvou a druhou epizódou, no po druhej, kde už Collinsonovi nebudete veriť ani šnúrku na topánkach, sa puzzle pospája a príbeh vinúci sa medzi Collinsonom a špeciálnym agentom Johnom Porterom sa uzavrie. Nedá sa však nevšimnúť si značný stereotyp dejovej línie všetkých troch dielov - John Porter je vyslaný niekoho dostať zo spárov nepriateľa - John Porter je zajatý - John Porter uniká aj s cieľovou osobou. Tiež nedá nevšimnúť si prílišnú nezničiteľnosť a šťastie, s akým uniká všetkým nástrahám. Páni, Bond je na trochu inom ihrisku, a priemerné akčné seriály tiež, tak nemrhajte časom a do ďalších sérií postavte niečo lepšie, inak pôjdem postupne s hodnotením až na zem. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE ,,SEKCI 20 JSME ZALOŽILI PŘESNĚ PRO TENTO DRUH POLITICKY DELIKÁTNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ“..... /// Seriál přináší obrázky ze zajímavejch lokalit (Irák, Afghánistán, Zimbabwe...). Amíci mají na špinavou práci Jednotku zvláštního určení, Anglánům stačí John Porter - týpek se schopnostmi Ramba i M. Scofielda. Série je o důvěře a tajemství z iráckýho schodiště. To, že se kolem těchle dvou věcí řeší ještě všechny problémy světa není až tak důležitý. Kdyby bylo, nebylo by tu tolik nesmrtelnejch, tolik trapný akce a tolik dementních logických zvratů. Akčně dobrodružný céčko, ve kterým radši neřeším vůbec nic (a logiku obzvlášť). A o svejch 3* budu ještě dlouho pochybovat. 2.SÉRIE ,,LATIF NÁS VŠECHNY PŘELSTIL. PAMATUJTE SI TO. NESMÍ SE TO STÁT ZNOVU!“..... /// Tak nám Porter dostříkal. Musel, protože ,,dvojka“ je jiná! Jednoho Supermana vystřídala dvojice nadsamců, kteří si budou krejt záda a společně (i zvlášť) při odhalování Iráckýho chemickýho spiknutí ucpou každou volnou díru. Stejně jako ,,jednička“ má svoje lepší, ale taky (BRUTÁLNĚ!!!) horší stránky. Viděl jsem spoustu akce a nebezpečí díky ignoraci čehokoliv normálního (logickýho chování, přírodních zákonů....) a často si říkal, že už to nemůže bejt horší. Chyba! Vždycky vytáhnou (radši se neptám odkud) další trumf! Nemám nic proti emancipaci, ale ten jejich ,,velín“ by v reálu vyřešil leda tak hovno (soráč holky).Dlouho jsem se snažil to ,,kousat“ a nemyslet na to, že po chvilce solidní ,,práce“ nastoupí tlupa dementů, která zboří další mýtus ohledně přírodních zákonů. A když už jsem si myslel, že jsem ,,céčkově“ zocelenej, přišel šestej díl. Ta kráva a vlastně to všechno vokolo mě totálně psychicky dojebalo. Jsem už starší člověk, snižuju hodnocení o ,,hvězdu“ a KONČÍM!!!! Tuhle hru ,,na kreténa nechám mladším. A o těch svejch 2* budu ještě dlouho pochybovat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na knížky (to by mě fakt zajímalo, jestli v nich je taky takovej humáč?) od Chrise Ryana nemám náladu. 2.) Jsem fanda seriálů, kde se během jedný části, alespoň 3x píchá. 3.) Thx za titule ,,Kikina33“ a ,,dubov“. /// PŘÍBĚH odpad! HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stopovat Křováka na asfaltu jsem ještě neviděl. 2.) Zápasím s posttraumatickým stresem. 3.) Thx za titule ,,marek.tomas“ a ,,Hogwarts. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

První sérii zbožňuji. A kdyby v tomto seriálu pokračovali jen Britové, s radostí bych seriál ohodnotil pěti hvězdičkami a zařadil ho mezi svých top10, i když se seriál občas dopustil některých logických chyb. Bohužel osamělého frajera Richarda Armitage vyměnili Amíci za dva až příliš přímočaré playboye. Druhá řada se mi sice líbila i tak. Přeci jen seriál tak nabušený akcí aby člověk pohledal. Ale na britskou jedničku to prostě nemá. Ze třetí řady jsem zatím toho moc neviděl, ale zdá se, že ta kvalita šla někam úplně do háje. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Ano misty to je dost prestrelene a moc Ramboidni..ale kdyby bylo vic serialu s takovou skvelou vypravou a slusnymi herci byl bych jen rad.Misty je to hodne akcni a takovy serial mi v posledni dobe chybel.. 2ha serie se rovnez povedla ikdyz se vystridali herci,pribylo postav a jde o zcela novy pribeh.Casting se vydaril a role vojaku,velitelu i hl.zaporaka sednou.Je to akcni,vypada to vypravneji a zaver serie byl skvele vygradovan. 85% ()

Galerie (596)

Zajímavosti (15)

  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)

Reklama

Reklama