Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

Fr 

všechny recenze uživatele

Smýšlíte o muslimech jako o lidech, kteří běhají okolo hory se zbraněmi a bombami? Ne? Možná je čas začít..... Jednoznačně jeden z nejukecanějších filmů, které jsem viděl. Ti, kteří neumí dobře číst, ať raději počkají na češtinu! Pokud teda nejste mudžahíd. Jinak se jedná o partičku magorů, kteří dělají neveselé věci, ale protože je dělají kreténsky, tak pobaví. Občas, ale já mám zřejmě problém s chytrými komediemi typu Muži s kozy..... Tohle sice beru jako parodii plnou ironie (asi nespíš), ale stejně si myslím, že odpalování kuffarů by si měli nechat na doma. Jednoduše řečeno – veselej film plný Mujahideenů, Džihádu a sebevražednejch atentátníků nedovedu nikam zařadit. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět film, kde umře Usáma Bin Ládin. 2.) Nevím, proč stoupenci Džihádu musí jíst SIM karty ,,za studena“. 3.) Chci rozpoznat, kdo je mučedník a kdo obyčejný rozmrdaný rajče. 4.) Mám strejdu v Pakistánu. 5.) Nevím, kdo je fazolomrd. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velmi svěží a hodně černá britská komedie, která někdy až zbytečně moc hraje na vážnou notu. Což je škoda, protože potenciál mají Čtyři lvi rozhodně na 5*, ale přecházením z humorné roviny do dramatické některé vtipy zbytečně vybouchnou do ztracena (naštěstí ty opravdu povedené převládají) . Taky těch vulgarit tam bylo podle mě až zbytečně moc. Bylo by fajn, kdyby se v budoucnu tohoto tématu zkusil někdo zhostit vyloženě jako odlehčené komedie (za předpokladu, že to vůbec jde), každopádně tento počin vidím na slabší 4*. ()

Reklama

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě by se mělo pokračovat druhým dílem s novými herci, v němž hlavní hrdinové zjistí, že mají všichni rakovinu, jeden po druhém pomalu natáhnou bačkory, a než se tak stane, budou si z toho dělat obrovskou legraci. A zase se najde některej případ, kterej tomu urobí produkci a zrežíruje to, a hodně těch, kteří tomu dají hvězdičky a budou se bůhví proč smát. Takže asi tak. Pokud chcete vědět, proč současný český dabing považuju za nejhorší na světě, pusťte si tuhle mega sračku a zaposlouchejte se do dialogů našich "národních umělců", pánů Filipa Švarce, Libora Terše, Svatopluka Schullera, Marka Liberta, Radka Hoppeho a vůbec celé skvadry ze studia Bär. Kdyby všechny "herce" zůčastněné na tomhle kousku při dabování ve studiu vyhodili do luftu, český filmový národ by si pořádně oddechl. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Trefa do čierneho…a to v rámci pikantného humoru, politickej nekorektnosti a toho príznačneho anglického absurdizmu. Ku Cohenovi by som to neprirovnával, ten je napriek svojmu konceptuálnemu podpichovaniu viac cheesy a user-friendly než Morris ktorý nezakrýva vážne mienenú angažovanosť a jeho situačné vtípky sú čo do komplexného uchopenia viac cutting edge. Po expozícii to vyzeralo na odvážny mockument so spoločenským komentárom na margo slobody slova, ale som rád, že sa to nakoniec zvrtlo do perfektne vypointovaného a vrstevnatého satirického pekla, ktoré to montypythonovské velice záživne variuje. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Bláznivá satira postavená na vážnej téme, neuveriteľne podmanivo kombinujúca dve extrémne polohy - sociálnu drámu s čiernou komédiou. Vznikajú z toho fascinujúce momenty, kedy sa človek nahlas smeje, no zároveň sa mu v hlave vrtia všetky kolieska a kalkulujú reálne presahy geniálne premyslenej fikcie. Skvelý film, vypointovaný do poslednej chvíle, extrémne zábavný aj smrteľne vážny, ktorý však nikdy neskĺzne k priehľadnému poučovaniu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Scéna na tržišti v Pakistánu se ve skutečnosti natáčela v Indii ve městě Hyderabad. (HellFire)
  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)
  • Satiru na moderní terorismus se rozhodl zkušený komediograf Morris napsat po vyslechnutí několika neuvěřitelných historek o zákulisí džihádu. Tři roky strávil výzkumem, hovořil s experty na terorismus, s příslušníky policie i tajné policie, ale i s obyčejnými muslimy. [Zdroj: HCE] (POMO)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama