Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (449)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Na cestě po Mexiku , s malou obměnou. Místo průvodcovského (ryze pánského) dua Bartoška-Donutil, zde má naštěstí (nic proti vám pánové) zastoupení i nežnější část pohlaví... Pokud čekáte akční apokalyptickou sci-fi podívanou, plnou krvelačných, po lidské krvi prahnoucích, monster, velkolepých výbuchů, velké neohrožené armády vojáků, prezidenta usedajícího do kokpitu stíhačky....čekejte dál popř. se obraťte na jinou adresu. Pokud se spokojíte s komorní (čti příjemně civilní) volně plynoucí road indie movie, předkládající jentak mimochodem několik aktuálních otázek, nenutící vám však svou představu a zaujmutí jednoznačného stanoviska, mohli by být monsters snímkem pro vás. Sympatické, navzdory (díky?) své jisté naivitě. Přesto, mému subjektivnímu pohledu, neporovnatelně bližší, než drtivá většina současné megalomanské „konkurence“. Narozdíl od zdejší většiny, však nejsem přesvědčen, že Godzillaje tím snímkem, který chci od G. Edwardse vidět resp. cesta, kterou by se měl ubírat. Rád se však nechám přesvědčit o opaku..... Pouze přemýšlím, co asi mělo znamenat, to závěrečné rendezvous u benzínové pumpy. Zpočátku to vypadalo, že tihle inteligentní hlavonožci, přišli pouze omrknout současnou vyhrocenou (politickou) situaci na místní kabelovce resp. jak si stojí jejich americký soused za zdí, vzápětí však spíše na milostné hrátky s jiskřivou předehrou a možnou inspirací (popostrčením?) pro ústřední pár. Možná přišli ale pouze dotankovat. 75% zajímavý komentář (pro mě): JFL ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Totální nudná MEGASRAČKA! Celých 88 minut se "NIC" nedělo. Pak se v pozadí za benzínkou objevili dva světelkující choboti a kamera nám detailně zobrazuje vypleštěné ksichty dvou hlavních protagonistů. Následně film končí! ODPAD STOLETÍ! Během filmu jsem si četl letáky Okay, Obi, Koruna, Lídl a Albert a obsahově byly 100 x zajímavější, než celý film!!!! ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám komentáře, tak zjišťuju, že všichni čekali víc díky traileru. Ale lidi, ten trailer nesliboval žádný akční orgie, ani nic, co by se akčním orgiím mohlo přirovnat. Trailer sliboval drama o dvou lidech, kteří se pokouší dostat ze zamořenýho Mexika do Ameriky (jednoduše řečeno). Sliboval, že nám film ukáže jejich dlouhou a nebezpečnou cestu, ale o akci nebyla žádná zmínka. Upřímně řečeno konstatuju, že ty monstra a vůbec veškerý prostředí je jenom jakási kulisa pro ozvláštnění děje, kdyby to tam nebylo (nebo kdyby tam místo mega chobotnic bylo pár normálních vopic), tak je film skoro stejnej, ale kulisa je to zatraceně působivá a klidně bych na to čuměl další dvě hodiny. Jediná chyba, kterou film má, je název, kterej vás asi přesvědčoval o tom, že to bude Monstrózní podívaná plná Monstrózních Monster miliónů druhů. Tak tomu, ale neni (i tak je to Monstrózní). Kamera si jede po vzoru trháku District 9 (ale je chyba film porovnávat právě s timhle, i když se nic jinýho nenabízí. Leda Cloverfield, to je ale zase úplně jiná liga, neni to ani stejnej sport) a hlavní duo hraje bezvadně. Všechno je podkreslený famózním hudebním doprovodem, kterej se nijak nevtírá, ale zároveň vytváří potřebnou atmosféru. Nebudu dál žvanit a vy dvouhvězdičkáři a níž se jděte bodnout ;) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z žádného velkého očekávání se vyklubal příjemný film, který našel jistě inspirace v řadě snímků - Válkou světů počínaje, přes Monstrum a Mlhou konče. Mexiko obývají zmutovaná monstra mající původ v mimozemské formě života (líbil se mi nápad s infikovanými stromy, které jsou prvotními hostiteli mimozemšťanů). Jednou v roce, na dlouhých 6 měsíců, vylézají mutanti z moře a putují do pralesů, aby zde nakladli vejce do stromů. Trochu to připomíná migraci lososů. Sledujeme příběh novináře, který se snaží dostat do USA dceru svého bohatého zaměstnavatele, jelikož migrace začala dříve než v jiných letech. Naštěstí se hned nedočkáme vášnivé lásky na první pohled, ale sledujeme strastiplné putování zamořenou zónou... Dokumentární forma působí věrohodně, zničená krajina tísnivě. Neklidná atmosféra, noční útok a vydařené obludy. Triky nejsou bombastické, přesto neurazí. Solidní podívaná s dobrou kamerou a atmosferickou hudbou. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Děkuji za tento inteligentní sci-fi film, spíše tedy drama / road movie. Pátou hvězdičku dávám za samotnou realizaci filmu, že si někdo dal tu práci vyprávět příběh mimo zaběhaná klišé béčkových sci-fi hororů s bezdůvodně krvežíznivými monstry. Je to podvod na mainstreamového diváka, ale o to víc tomuto filmu fandím. Protikladem tomuto filmu budiž Světová invaze. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)
  • Rozpočet filmu činil 15 000 dolarů, v kinech přitom utržil více jak 700 000 dolarů. (HellFire)
  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno