Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (197)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Platí to, čo pri Apokalypse 1. svetovej vojny, hoci tá sa mi páčila viac, pretože je staršia a pre mňa zaujímavejšia. Tam som chcel dať až 6 hviezd, takže tu si v pohode vystačím s 5 :) Je skvelým počinom, že tvorcovia zbytočne netlačili na pílu a neroťahali seriál na 20 častí, tých 6 dokonale stačilo. Tak, ako pri farbách 2. svetovej vojny, aj tu môžem len odporučiť do škôl, obraz a zvuk nauží mnohokrát viac ako písmena v skriptách alebo učebnici. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příhodně ve dnech incidentu s nazi pokladní jsem si dal opáčko války "o záchranu člověka samotného", která asi nikdy nepřestane fascinovat svým měřítkem a vůbec tunou všeho možnýho. V podstatě platí co jsem napsal už o Apokalypse z první světové, tedy že je to skvělý sumárum těch nejdůležitějších informací s projekcí tehdejších záběrů (barevně!), zlidštěný o dopisy a vzpomínky vojínů. Pokud dokážete vidět jistou krásu v tom všem zabíjení, zbrojení a ničení, v tragédii ideologií, nacionalismu a brainwashingu, tak tady to je super příležitost. Byť rozsahem "for dummies", cyklus to byl výborný - zavřít hubu 90% učitelek na střední a pustit radši beze slova tohle... P.S. Stylový soundtrack budiž třeba Frontschwein a máte-li dál slinu, račte navázat na dějepis poté. Kdo byste rád WW2 opravdu do hloubky, toto běží týden co týden po dobu šesti let (jak šla válka). Pak zde téma válka a film, tu souvislost s Bombou. ()

Reklama

Daddko 

všechny recenze uživatele

Klasický príklad Francúzskeho prilepšovania potupnej porážky. Podľa filmu v 02E bojovala Francúzska armáda statočne. Opak je pravdou, utekali ako myši. Žiadne slová ako zbabelstvo, neschopnosť velenia, bezhlavý útek. Čo si v Mníchove zasadili, to si v máji 1940 zožali. Dunquerke považovaný za hrdinstvo!!!, mali jediné šťastie, že vtedy sa ešte chcel Adolf s Angličanmi dohodnúť a neutopil ich v mori. A Anglický expedičný zbor miesto toho aby zničil všetko, odovzdal zbrane na podnose Wermachtu. Obvyklé historické perly napr. v 01E : Angličania a Francúzi počas Zimnej vojny vo Fínsku tam vyslali expedičný zbor. Možno aj chceli, ale vlády neutrálneho Nórska a Švédska presun cez ich územie hneď odmietli. Žiadny tam nikdy nedošiel. Po 02E som to vzdal, nič nové. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Většinou nehodnotím seriály po jednom díle, ale vzhledem k tomu že apokalypsa jich má jenom šest, tak to zkusím. Nuže, je to naprostá bomba. Troufnu si tvrdit nejlepší seriál o druhé světové válce vůbec. Nemyslím tím nejkomplexnější, tím je podle mě world at war, nebo nejpodrobnější a nejobsáhlejší (ta šílenost co se prodává na stáncích a obsahuje asi 170 dvdček). Apokalypsa získává body tím, že 2. světovou vypráví jako příběh, ne jenom jako kolekci faktů a názorů, k čemuž válečné dokumenty často sklouzávají. Pro člověka vojenstvím netknutého je to takový WWII 101, a vřele mohu apokalypsu doporučit komukoliv. Bonusem jsou navíc i "nové" záběry, například nacistické zešměšňování francouzských černých koloniálních vojáků. A co je nejlepší, dokument je v barvě, což dodává 2. světové úplně jiný nádech, než když se na ni člověk dívá na zašedlých fotografiích a černobílých filmech. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

nepřeberné množství dokumentů o největším vojenském pekle, které lidstvo zažilo, nabízí hned několik, které vynikají. Apokalypsa je jedním z nich. spousta "nových" záběrů, které jsem osobně nikdy předtím neviděl, ale hlavně hudba, je to co z tohoto dokument.cyklu dělá špičku na tomto velmi smutném poli. Během sledování tohoto cyklu vás magická hudba vnese do atmosféry bojišt, zatímco velmi poutavé vyprávění orámuje vše, co vidíte. střelba, zvěrstva, smutné pohledy civilistů, přehlídku techniky. výborný dokument, chytlavá technická stránka. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama