Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 4
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 4

Recenze (401)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem sice nečetl, ale podle nadšených ohlasů si asi takhle nějak představuji zbabranou adaptaci. K čemu je nápaditá premisa a nastolování rádoby záhadných otázek ala Ztraceni, když hned od druhé epizody (!!) nastupuje nudná nepodstatná vata a nezajímavé postavy se zde nechovají často moc logicky? To už vás pak žádná tajemství a prima nápad nezachrání. Obzvláště ne v tak nudném a rutinním hávu. Dokoukají jen ti nejsilnější.50% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ta rozpůlená kráva se povedla. Po dvou řadách a s měsíčním odstupem mi v hlavě zůstal snad jen 25letý Alexander Koch (James "junior", syn radního Jima). 30.6.2016 konstatuji, že třetí řada je o něco lepší, i když stále zůstává směskou naivních i zajímavých dějových zvratů jak z šestákových rodokapsů. Netuším, co je z toho King a co není a nějak mě neláká to zjišťovat. ()

Reklama

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sezoně - až směšně slaboučké. Dějové změny a zkratkovitost naprosto ničí motivaci postav, dokonce ani očekávané epické zobrazení katastrofy při zjevení kupole se nekoná, a je dokonce ještě mnohem komornější než v knize. Klíčová postava Juniora působí neskutečně trapně, a obecně skoro všechny změny oproti knize jsou k horšímu. K tomu nepřispívá ani tragický cast, kromě Deana Norrise je to jako spolek ochotníků. Hodnocení druhé sezony - neskutečná sračka. Knižní předloha dávno zapomenuta, a nastává čas na totální dějový marast. Skoro všechny díly kolísají mezi trapné a hrozně trapné, postavy nemají žádný vývoj a prostě jsou chvíli hodné a chvíli zlé, aniž by to jejich okolí nějak zvlášť vadilo. Mrtví náhodně ožívají a živí vesele korzují z kopule a zpátky. Jako, vážně? ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto 6 dílů a musím říct, že se mohu považovat za fandu tohoto projektu. Už to, že jako předloha tu slouží kniha Stephena Kinga, může znamenat zajímavou podívanou. A já potvrzuji: Je to zajímavá podívaná. Už po pár dílech jsem začal soucítit s postavami a navíc jsem našel své oblíbence, kterým fandím. Nebude to asi překvapením, když moji oblíbenci budou Barbie&Julia. Jinak je to stále všechno zahalené tajemstvím a já se těším, až je postupně hlavní hrdinové budou odkrývat. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pro mne je tento seriál naprostá ztráta času, jelikož i když jeho knižní předloha, byla naprostá bomba, tak samotný pokus o seriálovou podobu, bylo velké šlápnutí vedle. Pilotní díl byl sice dobrý, ale už tady bylo vidět, že se seriál nedrží vůbec své knižní předlohy. Nakonec se to zvrtlo v něco úplně odlišného a nudného, utahaného. Nekonečné dějové zvraty, které jsou naprosto nepochopitelné bez dalšího řešení, to je to, co sice budete ze začátku akceptovat, ale časem když se nebudete prokousávat dějem ani o milimetr dál a pořád to bude jenom protahování a prodlužování děje, který evidentně nikam nevede, ztratíte veškeré chutě dál ve sledování pokračovat. Jako už to bylo u mnoha jiných seriálů, kde padla sledovanost nebo došly peníze, konec nastal bez vysvětlení někde uprostřed. A divák se vlastně vůbec nic nedozvěděl! Rozhodně doporučuji raději přečíst knihu, tam aspoň dojdete do konce. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister ukazuje na smartphonu nahrávku se záchvatem, drží v ruce iPhone, lze to jednoduše poznat podle typicky hranatého boku a výřezem pro kameru a blesk. Obal je na boku černý. Drží jej spodkem do dlaně. Ukazováček má na boku. Ve chvíli, kdy je záběr na nahrávku, jde o jiný telefon, model s Windows Phone, bez obalu (je modrý), spodek směřuje směrem ven (lze vidět napájecí port a kapacitní tlačítka). Ukazováček má na zadní straně. (VinceCZ)
  • Seriál má s knižnou predlohou spoločné len mená hrdinov spolu s ich životmi, ďalej názov mesta a fakt, že je tam kupola. (readan)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama