Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (401)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dokoukána první řada a na úvod musím říct, že nebýt pod seriálem podepsaní King a Spielberg a vědět, že to má víc jak jednu serii, na seriál bych se nedíval. Námět není vůbec špatný. Provedení je o mnoho tříd horší a snad v každém díle jsem několikrát žasl, co mizerní tvůrci dokáží přehlédnout či ponechat oku diváka. S pocitem toho, že třináctým dílem seriál končí, jsem všechno tohle zvládl překousnout. Najednou otevřený konec a také tu čtu, že závěr třetí řady je ještě otevřenější. To jde??? "Díky" přítelkyni to asi uvidím... tak uvidíme. ()

venison 

všechny recenze uživatele

"Under the Dome" je pro mě velkým zklamáním a to jsem si říkala, že po prvním díle odvedla HBO další výbornou práci s pěknými filmovými efekty.. Kniha Stephena Kinga byla výborným psychologickým dramatem s prvky sci-fi a tak jsem se na tento seriál zaštítěný produkcí HBO těšila, bohužel se po prvním díle začíná seriál naprosto rozcházet v příběhu, pár postav má stejná jména a společný charakter s literární předlohou a motiv kupole nad městem.. Jinak je to blábol, který využívá slavného jména spisovatele ke své propagaci.. :-( Nechápu, jak mohli z tak kvalitní literatury udělat takový seriálový blábol :-/ O hercích to rozhodně není, ale scénář byl katastrofa :-( Zvládla jsem koukat do S01E10, ale když jsme se dozvěděla, že mají pokračovat v dalších sériích, tak jsem to úplně vzdala = ztráta času a mnoho pronuděných hodin céčkového charakteru :-( ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem dočetl celou až do úplně debilního konce, Stephen King sice umí dobře psát, ale samé kraviny. Film je mnohem horší a tento seriál až do debilního konce určitě sledovat nebudu. Nechápu, co všichni vidí na knize? Trapárna jako téměř vše co zplodí S.King. To už se raději budu dívat na Pyskatou Hedvu, z které mě také naskakují pupínky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Selhání, naprosté selhání. Věci, které byly v knize zábavné jako Juniorovy záchvaty vzteku a následné brutální vraždění (scény kde si povídá s hnijícími těly svých přítelkyň se asi nedočkám), starosta Sanders, strašák Bépa, byly vyškrtnuty nebo jsou úplně zprasené - šéf - naprosto geniální postavu (v knize to je něco jako zfetovaný Glum s ákáčkem) pošlapali neskutečným způsobem. Barbie - kuchař - je tu nějáký tajný agent/vrah či co a vůbec škoda mluvit. Knize tenhle seriál udělal svým prvním dílem strašnou ostudu a působí jak po lobotomii. Kostra knihy ze které zůstala jenom ta bezvýznamná kopule. ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sezoně - až směšně slaboučké. Dějové změny a zkratkovitost naprosto ničí motivaci postav, dokonce ani očekávané epické zobrazení katastrofy při zjevení kupole se nekoná, a je dokonce ještě mnohem komornější než v knize. Klíčová postava Juniora působí neskutečně trapně, a obecně skoro všechny změny oproti knize jsou k horšímu. K tomu nepřispívá ani tragický cast, kromě Deana Norrise je to jako spolek ochotníků. Hodnocení druhé sezony - neskutečná sračka. Knižní předloha dávno zapomenuta, a nastává čas na totální dějový marast. Skoro všechny díly kolísají mezi trapné a hrozně trapné, postavy nemají žádný vývoj a prostě jsou chvíli hodné a chvíli zlé, aniž by to jejich okolí nějak zvlášť vadilo. Mrtví náhodně ožívají a živí vesele korzují z kopule a zpátky. Jako, vážně? ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, je ve chvíli vidět záběr na přední stranu a tam domovské tlačítko, typické pro iPhony té doby. Že je to iPhone víme z předchozích záběrů, kdy si Elinore "Norrie" Calvert-Hill fotí selfie a má na zadní straně na fialovém obalu typický průřez pro kameru a blesk. Že jde o její telefon víme tak, že když jej Joe sundavá z knih, má tentýž fialový obal. (VinceCZ)
  • Tvůrce knižní předlohy Stephen King se objevil v prvním dílu druhé série ve scéně v bistru, jeho postava pronesla jednu větu. (mynonka)
  • Seriál má s knižnou predlohou spoločné len mená hrdinov spolu s ich životmi, ďalej názov mesta a fakt, že je tam kupola. (readan)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama