Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (842)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velice slabý film o tématu, které by mělo být mezi lidmi více ventilováno a především řešeno, aby to slovo "diskriminace" nebylo tak často propíráno těmi přismahnutými zmetky, přiživujícími se na našem úsilí. Při jeho vyslovení by měl každý inkriminovaný hnědočech dostat okamžitě po tlamě kovovou tyčí, kterou právě dovezl do sběrny surovin, aby se v něm dostatečně vyvinul Pavlovův reflex. V tomto snímku je názorně ukázáno, jak se tito líhnou a prožívají své první krádeže a jiné prohřešky proti morálním zásadám. Nemyslím si, že ve skutečnosti je to přesně takhle, ale něco pravdy na tom asi bude. Momentálně mám spíše pocit, že si scénáristé hledali hůl a inkriminovaného psa už měli dávno připraveného. Tématicky zajímavé, ale převedení na plátno naprosto nezvládnuto, natož nabídka nějaké vize rozumného řešení. V podstatě jen polínko na ohýnek nenávisti vůči těmto nepřizpůsobivým. Na jednu stranu chápu, na druhou mi to malinko vadí. Asi záblesk dobra v mých jinak veskrze rasistických obvodech. 35% ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, že na některá témata je třeba upozorňovat, a že to, do něhož prstem šťourají Bastardi, patří k těm nejpopulárnějším... Ale hergot, proč musel vzniknout tak superblbý film? I ta růžová ordinace (v níž, jaká náhoda, účinkuje velká část zde viděné herecké chásky) vypadá víc filmověji než tahle zrůdnost. Herci i "herci" buď nehrají nebo přehrávají, scénář si někdo patrně vymyslel během desetiminutové přestávky... A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Mám rád skupinu Krucipüsk, a tak mě k Bastardům přilákala hlavně účast jejího (rovněž totálně nehrajícího) frontmana Tomáše Hajíčka. Teď bych ale nejraději zapomněl, že tam byl. Tu jeho jednu pořádnou píseň, která ve filmu zazní, jsem si měl raději pouštět jen z CD. Humus, přátelé. Jo a hraje v tom i naše POMO. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

tohle je ulice, bejby, jéá, kmón, fakjú... no prostě už úvodní gangsta titulky dávají tušit, že tenhle film bude velkej průser, ale ono to nebylo až zas tak zlý. když pominu scénář vykrádající hned několik filmů od gymplu až po nebezpečné myšlenky a slabší herecké výkony (málokomu jsem jeho roli věřil), musím vyzdvihnout jisté poselství a schopnost snímku vehnat do žil emoce, což se nemusí v každém filmu povést... bez větších očekávání tedy relativní spokojenost. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak to zpívá Katapult? „Co děti? Mají si kde s acetonem hrát..?“ Ožehavé téma současnosti, které by se dalo shrnout jedinou otázkou položenou rodičům: „Myslíte si, že příčinou nevhodného chování vašeho dítěte je neznalost jeho aktivit ve volném čase, nebo váš celkový nezájem o jeho výchovu?“, načež odpověď je jasná: „Nevím a je mi to jedno.“ Nejspíše dobré autorské úmysly odeslány neskutečně amatérskou filmařinou do horoucích pekel neplánované komičnosti - na obálce známka s maestrem Rytmusem a jeho tisíci variacemi slova "jebat" a razítko hereckých výkonů místy i hluboko pod úrovní ordinačních telekolovratů. Vyučovat na této přípravce vazební věznice Igor Hnízdo, odloží neškodnou rákosku, vytáhne z pouzdra u opasku zbraň a se slovy: „Zlatý Rosenheim.“ vyšle ve směru invektivy z úst vypouštějícího výkvětu naší budoucnosti pár včeliček o tělíčku ráže 6.35… ()

DJ Obelix odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne. Ač jsem od Bastardů žádné zázraky neočekával, pan Magnusek a spol. "předčili" i mé nejšílenější představy. Vezmeme to popořádku. Technicky nezvládnutý film hlavně po zvukové stránce, kdy kolikrát není rozumět polovině dialogů. Herecké osazenstvo vypadá na první pohled slušně, ale zůstává záhadou, na copak je páni tvůrci nalákali, aby hráli v tak nebetyčné konině. Zkušeným hercům ovšem bohužel "vévodí" Tomáš Magnusek, kterého herecká múza tedy rozhodně nepolíbila, ale spíše nakopla do míst, kde záda ztrácejí dobré jméno a každá jeho replika zavání středověkým právem útrpným pro diváka. A teď k samotnému příběhu. Vezmu to krátce - ostatně ani pan scénárista si s tím o moc větší práci nedal. Jestli bylo smyslem ukázat nepřizpůsobivost jisté menšiny, tak BRAVO! Našli jste svatý grál a jistě to nikdo netušil, že se něco podobného děje. Ale dál? Chvilku se film tváří jako podivná verze Nebezpečných myšlenek, aby se záhy změnila v nechtěnou parodii sebe sama. Postavy přicházejí a odcházejí (vrcholem je naprosto zbytečný Hemala a jeho inspektor, stejně jako vousatý perverzák prznící školačky), jednají iracionálně a závěr filmu je tak směšný, až se mi to ani popisovat nechce. Prostě naprostý, odpudivý odpad. Nikdy více... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Film se natáčel především na základní škole v České Skalici. Skatepark, ve kterém si mladý Dostál (David Dolanský) kupuje marihuanu, se nachází v Králově Dvoře. Dům rodiny Dostálů se pak nachází v Zahořanech na Berounsku. (skudiblik)
  • Filmem zazní i melodie singlu "Cigánský sen" od Rytmuse. Její autor DJ Wich považuje právě tuto melodii za svou nejlepší instrumentální skladbu, kterou vytvořil. (MTHRFCKR)
  • Patrik "Rytmus" Vrbovský požadoval za svou 3minutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč. (sarkas21)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno