Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (842)

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se mám vyjádřit k tak ubohému filmu? To je samá píča, kunda, děvka, čurák......Vyjádřím se asi tak, jako snad každý, kdo viděl tenhle film a také si nebudu vidět do pusy. To že jsou negři (negr není urážka. Je to výraz pro jednotlivce dané rasy. O inteligenta se určitě nejedná a o tom jsme se mohli přesvědčit sami) dementní, to snad víme všichni. Ale to, že se bílé děti chovají ještě hůře jak oni sami, to je smutné. Nad tím by se měli tvůrci snímku zamyslet. Co tím chtěli říct? Že je zde problém, který je třeba řešit? Možná. Ale spíše než natáčet takové blbosti, na které z 99% půjdou při premiérách v kinech jen ti samí co ve filmu hráli a budou se těm kundám a píčám připitoměle smát, by bylo lepší problém těchto parazitů řešit. A myslete si co chcete. Pozitivního nemá film vůbec nic...... Snad je to, že skončil. Kdyby existoval bůh, tak by nikdy nedopustil, aby někdo takovou kravinu natočil. ()

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Traja kluci šinterskí znásilnia dievča a keď počas škrtiaceho chvatu (opaskom okolo krku) zistia, že je mŕtva, šéf party prehlási len "jdem vole" - čože?! __ Herci? Ďalšie wtf. Jediná schopná tvár dostala skoro ihneď po hube baseballkou. Mimochodom, prečo syn veľkého mafiána chodí do podpriemernej školy s podpriemerným učiteľským zborom? A tak ďalej, a tak ďalej, kiks za kiksom. Od úvodných minút prehané, trápne a amatérske. Toľko nelogických, dementných scén a nápadov nemá snáď žiaden film. Pokiaľ vás však problematika agresívnych maloletých študentov oslovila, ale chceli by ste ju vidieť v kvalitnejšej forme - skúste - Class, Eden Lake, Ondskan ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Před premiérou čtyřky jsem si dal maraton všech tří dílů. Ano, jsem profesionál. A jde o fascinující vhled do zmatené, zbabělé a zároveň arogantní mysli Tomáše Magnuska. Na rozdíl od dalších dílů tu chybí vrstvy sebeobhajoby, takže to je velmi čistý zážitek - zajímavé je, jak zbytečný je zločin, který je na začátku spáchán, film ve skutečnosti ulpívá na tom, jak málo respektu a slušnosti děti projevují učitelům, což je úžasně výmluvné a ukazuje to, odkud zamindrákovaná dušička čerpá své komplexy. Naprosto tristní technická úroveň by tomu filmu mohla celkem dobře sloužit, kdyby uměl pracovat se syrovostí. Samozřejmě to neumí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek dal české kinematografii, co postrádala. Ačkoli exploatace zde má silnou tradici, doposud jí chyběla osoba, která by svou tvorbu brala smrtelně vážně (když tedy opomeneme populisty Klímu a Johna). Magnusek dokonce svou fušeřinou a zaníceností připomíná mladého Wese Cravena. Stejně jako legendární "Last House on the Left" také "Bastardi" spojují vypjatě exploatační sekvence s estrádním humorem i lidovou bodrostí a zaštiťují se vážností svého tématu, ale Magnusek Cravena dalece překonává v řemeslné neschopnosti, naivitě a přímočarosti. Producent, scenárista a herec v jedné osobě evidentně má velké trauma z dob svých učitelských let a tímto snímkem si je konečně ventiluje. Ačkoli by ale premisa zavdávala k drsnému rape and revenge filmu ala "Přání zabít", Magnusek alibisticky nebere spravedlnost do vlastních rukou a naopak nad chuligány srabácky vynáší boží soud. Když k tomu připočteme až tvrdošíjně důslednou dramaturgickou nekoncepčnost, rozpadlost a nemotivovanost, díky nimž jednotlivé dějové motivy nemají žádné vyznění (obzvláště celá linie s nemocí zástupkyně ředitele) jsou "Bastardi" famózní exploatace se vším všudy. A základní koncept, kde proti sobě stojí neherečtí sígrové a vykopávky české normalizační či raně devadesátkové audiovize, coby zastánci hodnot, je dokonalý. Už se těším na dvojku, která podle traileru slibuje dravou honičku na parkovišti před Lidlem (Magnusek je králem product placementu), požár nějaké boudy na dvorku a ještě víc starých ksichtů. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem čekal víc. Je tady sice jakýsi pokus o drama v podobě Magnuskovi postavy a pátrání po vrazích jeho sestry, který ale selhává na dost amatérském zpracování a hereckých výkonech. Tím bohužel nemyslím jen ty neherců, ale i veteránů jako Potměšil, Šulcová a Štastný - ten byl jako mafián téměř k smíchu. Nevím, jestli to byl záměr pro zvýšení autentičnosti, ale prostě to nefungovalo. Scénkám, kdy "bastardi" posílají učitele do pí.. a do pr.. se člověk zasměje, ale tak jednou, dvakrát. Po dvacáté během hodky a čtvrt už to není ono. Na druhou stranu - taková míra otevřenosti není v českých filmech běžná, takže si jí cením. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Lidé mohli na sociální síti Facebook zvolit plakát, který bude film propagovat. Rozhodovalo se mezi černou a bílou verzí. Nakonec byly vidět vylepené plakáty s černým pozadím. (Fenk)
  • Scéna, ve které žáci běží za autem, se zakládá na skutečné události, kdy Tomáš Magnusek nevěděl, jak donutit své žáky běhat, tak koupil krabičku cigaret, uvázal ji za anténu svého auta a kdo doběhl první, tomu tu krabičku dal. V krabičce však žádné cigarety nebyly. Když to zkoušel podruhé a místo cigaret dal do krabičky žvýkačkové atrapy, děti mu za to z auta urvaly registrační značku. (rublik05)
  • Hodinky, které ve filmu nosí bodyguard Kotner (Patrik Vrbovský), jsou vlastní hodinky Patrika Vrbovského, osázené diamanty za několik milionů. (rublik05)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama