Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, ty děti jsem po skončení filmu opravdu nesnášel. Stejně jako scénaristu, režiséra a všechny, co měli s tímhle filmem něco společnýho. Něco tak amatérsky zrežírovanýho, debilně napsanýho a příšerně zahranýho se jen tak nevidí, ani u nás.Film chce nastavovat zrcadlo dnešní situaci ve školách s pomocí dramatických i humorných prvků a tváří se strašně realisticky. Výsledek ale vypadá, jak z nějaké jiné dimenze, což nejvíce podtrhuje závěr, který jako by vypadl z akčního béčka. Magnuska by před kameru a word už nikdo neměl pouštět. 1* za Potměšila a celkem dobrý neherce, jinak se to opravdu nedá. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tak mi to běží na CSFilm, a byl jsem upozorněný jedním nadšeným maníkem, že je to dobrý, a že proto se natočilo i pokračování, a jak koukám do databáze, tak skutečně, ještě druhý a třetí film. Od jedničky se očekává, že díky jejímu úspěchu se točí další díly. Jak tak koukám, tak je-li jen zde přes 14 tisíc hodnocení, tak asi film úspěšný byl. Ale o čem je? O ničem. Jen staré znnámé hlášky, ataky jako na učitele, kteří si neví rady s odpovědmi, které žáci na ně vrhají a jsou stále pubertálně stejné, čím je zakončena vždy replika. Kdyby se něco takového točilo v 90. letech ještě bych to chápal, ale jelikož zde čtu, že to šlo do kin v r.2010, tak mě to zaráží....I konfliktní situace jsou bezbarvé, fádní, jako bych je už mockrát viděl, a slyšel. A skutečně hodně podobného už jsem tolikrát zažil, že nevím, proč si to opakovat. Ale film jsem dokoukal, asi skrz pana faráře Holuba, a zda zemře vážně nemocná učitelka. ()

Reklama

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda české filmy,přiznám se.Ale Bastardům jsem dala šanci,mimochodem promarněnou šanci.Sice se to otírá o současnou problematiku,ale ti otravní žáci mi tam lezli tak na nervy!Nakopala bych je.Navíc mi silně připadalo,že jde snad o nějakou nevydařenou kopii "Mezi řádky".Každopádně co mi tam scházelo jsou také nějak výraznější osobnosti,herci.Nenašla jsem je.Stručně a jasně hrozná hovadina. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Česká drama o školství, aneb jak to funguje v českém státě. Nebudeme si nic nalhávat, ale tady je znázorněna krutá realita. Takové případy se v českém státě staly a stále se bohužel dějí. Bastardi ukazají špatně postavený český zákon, který je na "hovno". Hranice nezletilosti je do patnácti, tudíž mladí žáci (děti) takovou situaci využívají. Hranice by se měla snížit na deset let, protože už desetileté děti by měli vědět, jak se chovat. Chovaní žáků ve filmu je ukázkou "bohužel" kruté reality, aneb jak to funguje na základkách (neříkám na všech, ale pár se jich určitě najde). Viz agresivita a vulgárnost romské populace, která vystihuje vše dokonale. Samozřejmě se nejedná o dokonalý film, protože herecké výkony jsou velmi slabé a příběh není ničím zajímavý, ale za to děj je nadmíru snesitelný..6/10 = 60% ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Před premiérou čtyřky jsem si dal maraton všech tří dílů. Ano, jsem profesionál. A jde o fascinující vhled do zmatené, zbabělé a zároveň arogantní mysli Tomáše Magnuska. Na rozdíl od dalších dílů tu chybí vrstvy sebeobhajoby, takže to je velmi čistý zážitek - zajímavé je, jak zbytečný je zločin, který je na začátku spáchán, film ve skutečnosti ulpívá na tom, jak málo respektu a slušnosti děti projevují učitelům, což je úžasně výmluvné a ukazuje to, odkud zamindrákovaná dušička čerpá své komplexy. Naprosto tristní technická úroveň by tomu filmu mohla celkem dobře sloužit, kdyby uměl pracovat se syrovostí. Samozřejmě to neumí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Film se natáčel především na základní škole v České Skalici. Skatepark, ve kterém si mladý Dostál (David Dolanský) kupuje marihuanu, se nachází v Králově Dvoře. Dům rodiny Dostálů se pak nachází v Zahořanech na Berounsku. (skudiblik)
  • Hodinky, které ve filmu nosí bodyguard Kotner (Patrik Vrbovský), jsou vlastní hodinky Patrika Vrbovského, osázené diamanty za několik milionů. (rublik05)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama