Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

lillien 

všechny recenze uživatele

U mě po dlouhé době film na pět hvězd, protože vztahový dramata já můžu. Předně chválím casting. Protože jak můžete vyčítat chlapovi nevěru, když má co do činění s naprosto zde bezbranně působící a stále úchvatně vypadající Liv Tyler. A jak můžete Liv Tyler vyčítat nevěru s chlapem, kterej by mohl dělat předlohu Erotovi , pokud si ho tedy představujete jako blonďatýho frajera s pořádnou dávkou sex-appealu. Do toho je ještě chudák Liv provdaná za fundamentalistickýho suchoprda. Aby to nebylo úplně jednoduchý, drama se trochu připepří blonďákovou tragedií z minulosti, přisolí Livinou traumatickou minulostí a kečup navrch dostanete v podobě traumaticko-tragického dilematu ze současnosti, které pro změnu obstará polda, co se snaží blonďákovi rozmluvit ten sebevražedný paragliding...Tohle všechno vás bude bavit ale jedině tehdy, pokud si zkusíte sami sebe představit v situaci některé z těch postav a budete přemýšlet, jak byste se zachovali vy. Jestli třeba nakonec ne úplně stejně, jako ten podváděný manžel. Pokud vás podobné filosofování nebere a očekáváte spíš akci, nebo nenáročnou zábavu s pytlikem křupek na večer, jděte od toho a pusťe si raději kašpárky v Česko-Slovensko má talent. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrné drama, ve kterém hapruje logika víc, než je zdrávo a jehož konec mi přišel vynucený. Navíc jsem se nemohla zbavit pocitu, že se v hlavních rolích dívám na Arwen a Jaxe ze Sons of Anarchy. Postava Terrence Howarda je tu úplně navíc a jako vyjednavač je naprosto neschopný. Film se sice snaží diváka nějak emocionálně zaangažovat, ale často jsem vůbec nechápala chování postav, takže to šlo dost těžko. Nemluvě o tom, že otázka křesťanství/ateismu je tady podána dost banálně a jednostranně. V tomhle ohledu nesahá The Ledge letošnímu Sunset Limited ani po kotníky. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý snímek s výborným hereckým obsazením Liv Tyler a Patricka Wilsona, jimž role sedly jak šité na míru. Naopak hlavní role nesympatického Charlieho Hunnama mi byla celých 100 minut trnem v oku. Snad komukoliv bych výkon uvěřila lépe. Dalším mínusem je několik bezduchých nudných chvil, jejichž správný účel jsem asi nenašla. Výborná příjemná hudba mé hodnocení však znovu trochu zvyšuje a podtrženo, sečteno, mi vychází přesně 3,5 hvězdičky. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To byl ale divný film. Zejména mne utvrdil v přesvědčení, že Patricka Wilsona sestavil ze součástek někdo, kdo sice má vágní představu o tom, jak funguje lidské tělo a jeho mimika, ale doopravdy tomu nerozumí, takže výsledný produkt sice tak nějak vypadá jako člověk, ale když to pozorovatel vidí v pohybu, tak přece jenom cítí, že to doopravdy není člověk. Ale vážně, je to snad jediný herec, u kterého mám takový pocit konzistentně u každého filmu, kde se objeví. Je jedno, jestli je to superhrdinský film nebo pošahaný horor nebo něco realističtějšího, pořád vypadá, jako by měl veškerou kůži na těle potaženou tenkou vrstvou plastu a nebo jako by jeho obličej někdo v real-timu pořád fotoshopoval. Děsivý chlap. Jenomže takhle děsivý chlap sám o sobě k zážitku nestačí, scénář by se musel taky snažit. A v tomto směru se Matthew Chapman moc nepochlapil. I proto mě překvapilo, že film měl po světe prý úžasnou odezvu mezi bojovníky proti spojení církevní a světské moci. Nemohli by si atheisté vybrat talentovanějšího filmaře jako svého vyslance? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tvár i prejav Ch. Hunnama mi dosť pripomínal B. Pitta v Legende o vášni. Jeho triezvy pohľad na svet, zvlášť po dcérinej smrti, dokonale vystihuje moje myslenie, preto stotožnenie sa s hlavnou postavou nebol problém. Asi najviac som si to uvedomil pri scéne kde P. Wilson obhajuje Boha a Hunnam všetkých ateistov. Túto scénu rovnako považujem za vrchol filmu. P. Wilson, ktorý mi zase strašne pripomína P. Newmana za mlada, je síce dosť obetavý, ale nejaké rezervy v prejave ešte má. To, že sa mu blýska na lepšie časy je ale takmer isté. Dobre rozohratá partia nenecháva diváka v kľude, navyše sa tu zišlo zaujímavé obsadenie, preto nie je dôvod neprikloniť sa k štyrom. 70%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama