Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Stane se jednoho dne, že dva mladí spolubydlící, z nichž je jeden gay, získají nové sousedy. Brzy však zjistí, že tito jsou silně věřící a s tím je mnohdy potíž, když jeden z nich boha zavrhl a druhý má rád klučiny. Naneštěstí se to ještě více zkomplikuje, když začne Gavin více poznávat svojí novou sousedku a city začnou pracovat na obou stranách. Moc pěkné komorní drama v podobném stylu jako Telefonní budka. Malinko odlišný scénář, ale vesměs se vše odehrává na malém prostoru. Ukázka náboženského fanatismu, problematiky partnerství a otázka, co je vše možno udělat pro lásku a jak se smířit s následky těchto činů. Velmi se mi to líbilo a nezbývá než vřele doporučit, anžto superlativy nevypoví sílu tohoto příběhu lépe, než příběh samotný. 90% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvahy o životu, vesmíru a vůbec jsou ve filmu podány jako napínavý příběh milostného trojúhelníku, který už od začátku udržuje napětí a daří se mu držet divákovu pozornost i sympatie až do konce. Není podstatné za jak dlouho se dá odhalit, proč se hlavní hrdina postavil na střechu, protože důvody, proč skočit nebo neskočit, jsou vyvážené půl na půl a jeho trýznivé rozhodování tak má nejasný výsledek. Nenápadné drama o odpovědnosti, lásce a víře. /27. 12. 14./ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Dneska se nepomodlíme, dobře?“ Jsem pro, ale poprosím Pána o štěstí. Obezřetnost a krytí kamarády si už nevěrník musí pohlídat sám.. Již úvodní titulky jsou ve své jednoduchosti všeříkající a na podobné vlně se veze i samotná Římsa - vůbec ne dokonalá, ale ve své emocionální rovině a otevíráním dilemat překypující životem. Hunnam mi do své role moc nepasoval, zato fundamentální křesťan P.Wilson, kterému bezbožně škrtají v desateru, je ve své bigotnosti pekelně přesný a ať sním svůj konopný klobouk, jestli z T.Howarda brzy nebude nový Denzel Washington. A Liv od táty z Aerosmith? Citové strádání, nedostatek respektu a následnou zamilovanost zvládla vyjádřit docela přesvědčivě a co se týká jejího vzhledu - nemám pochyb, že i Saruman z ostravského Mordoru, co psal o povislých elfích trojkách, by se při první příležitosti přisál, jak Ancistrus na stěnu akvária.. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba k natočení slušnýho dramatu? Pár dobrejch herců a střešní římsu. Charlie Hunnam je velkej sympaťák a Terrence Howard je fakt výbornej herec. Ačkoliv se drama projeví až ke konci, tak film svižně plyne a nenudí. V těžký životní situaci se rázem nachází hned čtveřice postav, ale jen jedna je převyšuje a celý to ovlivňuje, a to je právě Gavin v podání Charlieho Hunnama. Závěr mě dostal. Za posledních cca 15 minut 4 hvězdy. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Prečo má každý, kto chce spáchať nejaký väčší čin potrebu vyrozprávať svoj životný príbeh? Asi si myslí, že práve ten jeho je v niečom originálny. Očividne nie! Každý kláti niekoho iného, ako by mal. Jediný, kto nekláti nikoho je iracionálne založený sektár. Čo, a povedzme si to na rovinu, nieje žiadna škoda. Na druhej strane i človek pri zdravom rozume dokáže myslieť a konať v štýle "fatal error". Ďalší poznatok vyplývajúci z filmu tkvie vtom, že univerzálny žolík: "Chesus Nás učil odpúštať." už nezaberá ani na najväčších fanatikov. Zrejme koloval nejaký ten pápeženský obežník. Film ale nieje zlý, i keď po čase sa začne čoraz viac točiť namieste. Vtedy by malo nasledovať bulvárnejšie obohatenie príbehu ohľadne vzťahu v rodine slepými nábojmi vyzbrojeného strážnika. Čo sa naneštastie nestalo. Tak či tak sa nejakej tej emócii nakoniec podarilo predrať i cez tú komornú atmosféru, a z projekcie som vytĺkol slušný filmový zážitok. Nebyť ako vodou obliatej Liv hodnotenie by šlo k Olympu. Takto to vyšlo len na lepšie 4*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno