Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které umocňuje pocitová hudba provázející nás celým filmem. Liv zde byla jako Shana tak křehká a nádherná. No a vyřčená otázka Máš odvahu zemřít za to v co věříš? obsahuje zcela jistě hloubku celého tohoto jedinečného příběhu. Zatím to nejde jen tak přejít, tak moc mě to zasáhlo ... (ovšem po přečtení verbalovo komentáře se mi úsměv pomalu vrací zpátky) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Stane se jednoho dne, že dva mladí spolubydlící, z nichž je jeden gay, získají nové sousedy. Brzy však zjistí, že tito jsou silně věřící a s tím je mnohdy potíž, když jeden z nich boha zavrhl a druhý má rád klučiny. Naneštěstí se to ještě více zkomplikuje, když začne Gavin více poznávat svojí novou sousedku a city začnou pracovat na obou stranách. Moc pěkné komorní drama v podobném stylu jako Telefonní budka. Malinko odlišný scénář, ale vesměs se vše odehrává na malém prostoru. Ukázka náboženského fanatismu, problematiky partnerství a otázka, co je vše možno udělat pro lásku a jak se smířit s následky těchto činů. Velmi se mi to líbilo a nezbývá než vřele doporučit, anžto superlativy nevypoví sílu tohoto příběhu lépe, než příběh samotný. 90% ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnúť horšie, keď sa namiesto dramatickej gradácie a akcie, začne príbeh potápať v očakávaných dialógoch o viere a nevere, záchranný pás mu hádžu herecké výkony, ale ani to nestačí. Liv Tyler sa tvári pomerne upäto v náručí milenca aj v momente, v ktorom ju manžel ohrozuje pištolou. V podstate, tak ako ostatní herci však nemá čo hrať. Muž, ktorý sa nachádza v hraničnej situácii života a sľuboval zaujímavé predstavenie, stojí na rímse od začiatku do konca a spomína, ale nemá, čo ponúknuť. Počas jeho spomienok som sa pristihol pri tom, že sa nudím. Otázka, ktorá zo zainteresovaných postáv zomrie však udržala moju pozornosť do konca. Zabije sa milenec, alebo zomrie jeho milenka, či dokonca jej manžel, alebo skoncuje so sebou aj vyjednávač, ktorý zažil sklamanie? Nchcem predbiehať, ale ani ten pád nebol dobre natočený. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Bůh je ve všem. Třeba i v mém kredenci! Kdo jiný by byl schopen stvořit tak nádherný kus nábytku??" "Vidíš, vole, a já si až doteď myslel, že IKEA!!" Nepodaří li se vám přesvědčit pana fanatickou kudlanku o iracionalitě jeho počínání, zkuste "požádat" jeho manželku. Schválně, jestli vám jako bližní odpustí, nebo najde ve Firemním almanachu nějaký ten žalmík, jehož patologický výklad připustí možnost, že Generální ředitel nemyslel to "Nezabiješ" až tak doslova. No, stopro něco vyhrabe a bude i nadále s Kreatorem zadobře! Výživná religiózní trachtace, po jejímž zhlédnutí bude Benedict se svými červeno- a černoprdelníky urychleně shánět nějaké to suché dříví na podpal a pídit se ve Vatikánu po palečnicích. Nevím, jmenuje li se to Ledge podle obsahu, nebo proto, že hlavního hrdinu splácali v petriho misce z kmenových buněk Heatha Římsáka, t.č. na předávkované, nicméně kopie je to téměř dokonalá. Docela dobrý herec a sympaťák, kterému však v polovině filmu trochu dojde optimismus poté, co Tajlerka konečně! vytasila své povislé trojky, které si patrně vytahala kojením elfů v Lórienu. No, musím říct, že dokonce i já odvracel zrak vzhůru a raději se bavil představou, co všechno by se dalo nacpat mezi její odulé rtíky. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kam jsem jen čuměla, že mi unikl šarm Charlieho Hunnama ve snímcích, v kterých byla možnost jej zaregistrovat??? Tato trestuhodná nepozornost se dá omluvit pouze u Cold Mountain, tam si jasně vybavuju, pro koho jsem měla oči :-).V The Ledge však září nepřehledně a spolu s přirozenou Liv Tyler tvoří chemicky kompaktní pár, jaký není jen tak k vidění, a tak v hutném erotickém napětí je víc než jasné, kde spolu skončí, i přes všechna křesťanská předsevzetí filmové Shauny, jejíž manžel ji sice vytáhl z bahna a nasměroval k lepšímu životu, což ji však uspokojovalo pouze do chvíle, než mohla začít porovnávat konfrontace názorů obou mužů, z nichž jeden jí nabízel fanatický, chladný, avšak bezpečný řád a druhý lásku se vším všudy, i když s možností antické tragédie. Samotné filosofování o víře a ateismu bylo zajímavé jako vždy a jako vždy stejně nerozhodné - ve vypjatých situacích přesvědčení zatemňují emoce a ty nakonec rozhodují... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama