Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Jax ze Sons of Anarchy stojí na římse, vratce, vysoko, a hodiny neúprosně odtikávají... Podobnost s Telefonní budkou je tu ovšem jen naoko, The Ledge je v jádru intimním vztahovým dramatem s překvapivě filozofickým přesahem. Umně nadhazuje nitky k úvahám, do jaké míry si s čím a s kým zahrávat, a co je vlastně důležité. Kromě ústředního loveboye Charlieho potěšila i (opět) posmutnělá Liv a tlumený Terrence Howard. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba k natočení slušnýho dramatu? Pár dobrejch herců a střešní římsu. Charlie Hunnam je velkej sympaťák a Terrence Howard je fakt výbornej herec. Ačkoliv se drama projeví až ke konci, tak film svižně plyne a nenudí. V těžký životní situaci se rázem nachází hned čtveřice postav, ale jen jedna je převyšuje a celý to ovlivňuje, a to je právě Gavin v podání Charlieho Hunnama. Závěr mě dostal. Za posledních cca 15 minut 4 hvězdy. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kam jsem jen čuměla, že mi unikl šarm Charlieho Hunnama ve snímcích, v kterých byla možnost jej zaregistrovat??? Tato trestuhodná nepozornost se dá omluvit pouze u Cold Mountain, tam si jasně vybavuju, pro koho jsem měla oči :-).V The Ledge však září nepřehledně a spolu s přirozenou Liv Tyler tvoří chemicky kompaktní pár, jaký není jen tak k vidění, a tak v hutném erotickém napětí je víc než jasné, kde spolu skončí, i přes všechna křesťanská předsevzetí filmové Shauny, jejíž manžel ji sice vytáhl z bahna a nasměroval k lepšímu životu, což ji však uspokojovalo pouze do chvíle, než mohla začít porovnávat konfrontace názorů obou mužů, z nichž jeden jí nabízel fanatický, chladný, avšak bezpečný řád a druhý lásku se vším všudy, i když s možností antické tragédie. Samotné filosofování o víře a ateismu bylo zajímavé jako vždy a jako vždy stejně nerozhodné - ve vypjatých situacích přesvědčení zatemňují emoce a ty nakonec rozhodují... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvahy o životu, vesmíru a vůbec jsou ve filmu podány jako napínavý příběh milostného trojúhelníku, který už od začátku udržuje napětí a daří se mu držet divákovu pozornost i sympatie až do konce. Není podstatné za jak dlouho se dá odhalit, proč se hlavní hrdina postavil na střechu, protože důvody, proč skočit nebo neskočit, jsou vyvážené půl na půl a jeho trýznivé rozhodování tak má nejasný výsledek. Nenápadné drama o odpovědnosti, lásce a víře. /27. 12. 14./ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobre rozohrané, ale rozuzlenie ma nechalo chladným. Akurát som sa dozvedel, že nie je cudzoložstvo ako cudzoložstvo. Môže byť také z lásky k podvedenému a môže byť také z rozkoše. Ale že by sa takto rozhodol situáciu riešiť fanatický veriaci? A ak je taký fanatický, mal by mu ateista uveriť, že urobí taký hrozný zločin? Proste absolútna nelogika, veď to ide priamo proti prikázaniam, v ktoré sám dychtivo verí. Nezabiješ! je predsa už v Starom zákone, na ktoré sa odvolal. Tak či onak, hlavný hrdina sa rozhodol úplne proti rozumu, mala sa na toho idiota vysrať, poslať ho do riti a nájsť si inú. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama