Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Handle 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo pouze filozofické drama s lepším vyvrcholením, uvažoval bych i o plném počtu. V tomto případě jsem však bohužel zvažoval i 3*, každopádně na ten nicneříkající závěr se zbytečnou dávkou thrilleru, raději trochu zapomenu, protože zbytek stopáže je to poměrně chytrý film a díky dobrým dialogům bez pochyby v divákovi vyvolá spoustu otázek. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jak dlouho jste spolu? Ty a tvá žena?“ - „15 let.“ - „Sex pořád dobrej?“ - „Musíme o tom mluvit, Gavine?“ - „Ne, můžu skočit.“ Když se dozvíte, že jste vlastně celý život neplodný, a přitom vám doma cupitá párek dětí, máte zrovna náladu na všechno, jen ne vymlouvat potencionálnímu sebevrahovi skok z budovy. Jenže co když má ten „skokan“ na římse opravdu dobrý důvod…Začátek byl výborný a moc mě bavil. Dávka tajemna a nesporný thrillerový potenciál slibovaly poutavou podívanou. Ovšem postupně se z toho vyklubalo romantické drama. Z čehož jsem sice nebyl vyloženě zklamaný, ale má očekávání byla prostě někde jinde. Navíc, z mileneckého vztahu moc jisker nesršelo, možná v podání jiné dvojky by to bylo jiné, ale chemie páru Hunnam-Tyler na mě příliš nefungovala. Ke konci snímek konečně chytne nefalšovaný thrillerový nádech a samotný závěr mě překvapil (resp. jeho půlka), škoda, že na to došlo tak pozdě. To a pár slušných dialogových partů (nejlepší byla ostrá debata o Bohu) filmu v mých očích zachránily slabší 4*. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, je len zle naservírovaný. Má svojskú myšlienku a veľa pekných momentov, jednotlivé sekvencie sú však len prosto pasované na pointu a filozofické-transcendentálne rečičky, ktoré spolu ľudia v tomto filme vedú vyznievajú silene. O samotnom závere ani nehovoriac...Režisérovi sa i napriek viacerým výtkam podarilo udržať divácku pozornosť až dokonca, aj keď práve vo finále prevláda skôr sklamanie. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Věčné téma - nevěra a bůh. Zajímavé zpracování, které mně, ale celkem nudilo, čekala jsem víc a Liv Tyler byla divná, vypadalo to jako kdyby měla každou chvíli umřít. Její herecký výkon na mně opravdu nezapůsobil, musím se podívat i na nějaké další její novější role. Ke konci jsem byla i trochu dojata, bylo to hodně dramatické. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Parádní drámo na téma náboženského fanatismu ve vztahu k nevěře. Příběh hodný antické tragedie, ovšem zážitek z vygradovaného finále jsem si poněkud pokazila tím, že jsem si nejprve omylem pustila poslední tři minuty filmu. Čili rozuzlení jsem měla za sebou hned na začátku a pak už jsem se mohla soustředit na charismatického sympaťáka v hlavní roli, jehož svůdný kukuč a rajcovní trenky zastínily i půvaby Liv Tyler. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama