Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Marcus a jeho mladší sestra Audrey se stali v dětství svědky brutální vraždy svých rodičů. Dívka je adoptována knězem, Marcus zůstává v sirotčinci, kde je mučen a sexuálně zneužíván. Všechny děsivé události, které zažil v dětství se odrážejí na jeho psychice a způsobí, že se Marcus změní v brutální bestii, která touží po pomstě. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (47)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chtít od nízkorozpočtovýho hororu sofistikovanější příběh by byla bláhovost, ale bližší ztotožnění s hlavní hrdinkou by nevadilo. Nic z toho se nekoná, tudíž tu máme prachobyčejný slasher o maniakovi v masce, který celou první půlku zběsile nahání svou sestru a kydlí při tom všechny náhodné postavičky, aby v té druhé jí k smrti umučil. Jak má Orphan Killer slušně našlápnuto (gore překvapivě ujde a bodycount roste geometrickou řadou), tak se však zastaví na nekonečném řevu vnadné blondýny. Proti rock-metalu nic nemám, ale tvůrci mohli vybírat songy s nápadnějšími kytarovými riffy, než jen strojenou, jednotvárnou explozi. Například v thrilleru Collector to fungovalo bezvadně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fantastický příběh inspirovaný Jasonem (mačeta s maskou a neochota umřít), Fredym (hop přes švihadlo a jedna, dvě...) a všelijakými těmi Halloweeny a Texaskými masakry. Fantastický proto, že zmasakrovaný zabiják i jeho zmasakrované oběti odmítají chcípnout. Gore vcelku vydařené (kvůli tomu se na to člověk dívá, že), práce se sekerou dobrá, jen jsem postrádal létající střeva, což se nabízelo, ostnatý drát fajn, i když další možnosti by byly, rozšlápnutí a rozseknutí hlavy asi nejslabší - až příliš gumové. Krví se nešetřilo a tak stříká i z míst, odkud by neměla - z nohy proděravěné hřebíkem (jeden by kulhal, ale zabiják byl tvrdej chlap, tak ne). Naopak gejzíry z hlavy jsou na místě, z vlastní zkušenosti vím, že z hlavy teče krve jak z vola. Nu, jeptišky vychovaly pěkného úchyla, a tak se postupně film smrskává na bohapustý masakr. K tomu hraje muzika zvracejících satanů (This is Hell, Walls of Jericho, First Blood aj.), což potěší proto, že tam nedali Madonnu nebo Lady Gáč Gáč. ,,Nic nechutná lépe, než kněz!" ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak uječený horror jsem ještě neviděl. Já chápu, že to mučení ženskou bolelo, ale mne to rvalo uši :-) Sirotčinec, kde jeptišky mučili chlapečka až z něho vyrostla zrůda. Narozdíl od jeho setřičky, ze které byl andílek.A tak po mnoha letech vyrazil na krutou pomstu do kostela. Brutální vraždy - jako rozšlápnutá hlava, useknutá hlava, upilování ruky ... apod. A k tomu hektolitry krve. Ale napětí žádné... OBSAH:Marcus a jeho mladší sestra Audrey, se stali v dětství svědky brutální vraždy svých rodičů. Dívka je adoptována knězem, Marcus zůstává v sirotčinci, kde je mučen a sexuálně využíván. Všechny zkušenosti, které přežil v dětství, se odrážejí na jeho psychice a způsobí, že se Marcus změní v brutální bestii plné pomsty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nelze si nevšimnout jisté podoby s veleznámým Halloweenem, ale tentokrát s mnohem menším ohlasem. Scénář samotný je nejspíš tou největší slabinou celého filmu. Jeho nepropracovanost je do očí bijící a lze jí připsat na vrub nezkušenosti tvůrců. Já si však myslím, že jejich hlavním cílem bylo divákům nabídnout co možná největší porci krvavé podívané, trochu té nahoty a ohlušující porce tvrdé muziky. Rovněž se mi líbila spíše první polovina filmu, kdy vrah prostě jen chodil a vraždil každého, jenž se mu připletl do cesty. Právě vražedné scény nám místy nabídli pěknou porci gore podívané a milovníci podobných lahůdek si určitě přijdou na své. Bezcitný vrah si totiž nebral s nikým servítky a slovo smilování neznal. Do ruky tak v pohodě vzal všechno, co bylo poblíž a nadělal s tím pěkný nepořádek. Hlavy a kosti křupaly ostošest, krev tekla proudem a náš frajer v masce se dostával do extáze... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Vím, že u slasheru nemůžu očekávat, žádný zázračný děj, ale v The orphan killer není děj žádný. Navíc mizerní jsou i uječení herci, roztřepená kamera a střih je doslova tragický. Jednu hvězdičku dávám jen za slušné gore scény a celkovou brutallitu, které je ve filmu docela dost. Bohužel jako celek snímek selhává na plné čáře. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama