Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Arthur je tak nepříjemně rozmazlený milionářský spratek, že se mu nedá fandit. Což je u romantické komedie velké mínus. Nepomůže tomu ani naivní psychologizace důvodů, proč se z něj stalo takové hovado. Když ještě film věnuje více prostoru jeho vztahu s chůvou než s chudou, ale dobrosrdečnou dívkou, tak už abys tu romantiku pohledal. U filmu, kde je vtipu tolik, kolik má Arthur střízlivých dní, je takové hledání zbytečné. /12. 1. 14./ ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem vtipná komedie o jednom rozmazleném milionáři, který bez své chůvy a peněz od maminky není schopný téměř ničeho, tak se maminka naštve a řekne, že se musí oženit, jinak o všechno přijde. Pěkně obsazený film, bavil mě hlavně taťka Arturovy nastávající, takového psychopata bych v rodině vážně nechtěl. :-) ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Komédia s čitateľným dejom, ktorej individuálny úspech alebo neúspech je postavený na tom, či človek Russella Branda ako herca toleruje alebo nie :) Mne osobne nevadí, ale musím povedať, že štýl filmu Get him to Greek mu sedí oveľa lepšie. Pozitívum je však to, že obsadenie dopĺňajú aj Helen Mirren a Jennifer Garner a tak to po hereckej stránke zanecháva kladné dojmy. Priebeh deja je však dopredu jasný a žiadne prekvapenia sa nekonajú, ale situácie sú častokrát vtipné práve vďaka zaujímavému vzťahu R.Branda a H.Mirren, ktorý funguje výborne a tak hoci je jasné kam dej smeruje mnohokrát sa nájde spôsob akým sa jednotlivé situácie "vymknú kontrole" a prinesú niečo fresh a funny :). Škoda len, že okrem hercov v takomto zložení je už všetko ostatné okolo toho okúkané a priehľadné. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Russella neznám, ale tady je nejlepší volbou a hlavním chodem této spontánní komediální story. Vypadá a chová se jak Steven Tyler říznutý Mickem Jaggerem a užívá si pohádkového bohatství jak Michael Jackson. Jeho střídání hereckých poloh a grimas spolu s opravdu vtipnými hláškami a narážkami pěkně naostro jak velí selský rozum, nemají chybu. To mu snad víc závidím tu sladkou bezprostřednost než kolotoč nekonečného rozfofrování milionů. Arthure, k tvé nabídce milionu dolarů, bych použila různých přívlastků, jen ne vulgární. :-)) Každopádně se remake o rozmazleném frackovi, který ztratil otce, máma ho odepsala už v peřince a nanny ho příliš podcenila, opravdu povedl, bravo! A takticky rafinovaně napsaný obsah přece není spoiler? ;-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv byl původní "Arthur" oskarový film, jevil se jako průměrná a nepříliš zábavná komedie o rozmazleném -dospělém- spratkovi, který se změní až poté co se prvně zamiluje. A právě díky průměrnosti tohoto už 30 let starého snímku, mě docela překvapilo, že se někdo rozhodl udělat jeho remake a vyloženě mě vyděsilo obsazení excentrického Russella Branda do hlavní role. Překvapivě jsem však film přežil, nepřipadal mi vyloženě hloupý a Russell Brand je natolik podivný a výstřední, že se vlastně do hlavní role perfektně hodil. Ačkoliv jsem se nezasmál ani jednou, pobavil jsem se o něco více než při sledování klasické verze. Troufám si tvrdit, že by filmu více prospěla vulgarita a nějaká ta odvázanost, než přístup pro co nejširší publikum. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem On the Rocks, což je odkaz na pokračování původního snímku Arthur 2: On the Rocks (1988). (Avalon820)
  • Stejně jako v původním snímku z roku 1981 se Arthur (Russell Brand) vozí v Rolls-Royce Silver Wraith. Jeho vozový park dále zahrnuje např. filmový Batmobil, oranžový Dodge Charger „General Lee“ z filmu Mistři hazardu (2005), dodávku „The Mystery Machine“ známou z filmů Scooby-Doo nebo DeLorean DMC-12 z trilogie Návrat do budoucnosti. (pajik)
  • Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama