Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Hlavně sem čekal něco úplně jiného, v duchu sem chtěl a představoval si něco mezi Constantin a V moci ďábla, to věřím by mohl být hrubý film, ale přitom je to jakejsi pámbučkářskej podvodnickej dokument. Hlavně všechny "fakta", co dostáváme, můžou být velice lehce zfingovány (že začně vřít voda, tak to mají strašně jednoduše udělané - záběr na studenou vodu, střih, záběr na vařící vodu, !hmm super no! nebo závěrečná vatra, pár skřeků a zběsilý útěk, no koho to nadchne, mě určitě ne), není čemu věřit, já sem nevěřil ničemu, ani titulkům, to je hlavní důvod proč film nezaujme. Hororu se musí aspoň z části věřit, aby vyvolal u diváka strach, v tomto sem hercům nevěřil ani nos mezi očima, všechno vyumělkované, vymyšlené, nahrané - naprd - zde je ten problém. Není to jenom tím, že sou ukázány triky jak obrat věřící o peníze, je to prostě v tom filmu, že divák pozná, že je to blbost hned od začátku. Abych tomu teda úplně neškodil, tak po hoďce to aspoň trochu nabralo očekávaný spád, no však ale právě proto dávám ty dvě hvězdy, víc si to ode mě nezaslouží, bře jinak tam nebylo nic. Jako horor dost neobstojné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se netajil tím, že styl found footage nepatří a nikdy ani patřit nebude mezi mé oblíbené hororové odvětví. Mezi filmy natočené „ruční kamerou“ se dá samozřejmě najít i také (Kanibalové, REC, Cloverfield), které jsou na mém žebříku oblíbených filmů velmi vysoko, ale většinu jim podobných z duše nesnáším (Záhada Blair Witch, atd..). Vymítání ďábla v této podobě jsem však ještě neviděl a tak jsem tomu samozřejmě chtěl dát šanci. Jméno režiséra ani samotní herci mi nic neříkali, ale nešlo nepostřehnout jméno producenta (Eli Roth). Nejsem sice nikterak zběhlý ve filmech s exorcismem coby hlavní náplní příběhu, ale několik kousků s touto tématikou jsem už viděl. I proto mě příliš nepřekvapovalo, že s originalitou to tu bylo dost na štíru. Scénáristé vsadili na osvědčenou kostru příběhu a jediné co přidali jako bonus, byla ta zdlouhavá zpověď na začátku. Jenže nudné a hlavně dost nezáživné dialogy nejsou pro dobrý rozjezd zrovna tou správnou ingrediencí. Popravdě jsem se začal nudit a nervózně pokukoval po časomíře. Vzhledem k tomu že celková délka filmu nebyla zrovna moc dlouhá, trvalo docela dost dlouho, než se něco pořádného začalo dít. A to je sakra špatně, když jde o horor. Nakonec jsem se ale nakonec i já dočkal několika „krvavých/strašidelných“ momentů, kterých tu ovšem bylo jako máku. 40% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

1 * dávám pouze za lehoulinkou orginalitu a zajímavý vývoj příběhu. Jinak je film těžce nepovedený. Příšernou kamerou počínaje a absencí veškerého napětí končeje. Mnohdy jsem netušil, zda se mám smát, neboť jsem si nebyl zcela jistý, zda to autoři mysleli zcela vážně. Škoda, škoda. Ani ty 2* z toho nevytáhnu. Nicméně to není až tak velký průser, jak se zde dá dočíst. Film je mírně podhodnocený. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, moc jsem se těšil na pořádný horor o vymítání ďábla, dostalo se mi nudy, která prakticky neumí ani navodit nějakou atmosféru, natož vás vylekat. The Last Exorcism je opět jeden z těch rádoby "dokumentů" o tom, co se skutečně stalo… ehm. Teda, alespoň stylem kamery se nás o tom snaží přesvědčit. Naštěstí je zde práce s kamerou mnohem lepší, než v nedávno zhlédnutém filmu The Tunnel a za to u mě získal alespoň nějaké plusové body. Bohužel ale většinu těch bodů ztratil za příběh, který byl dost předvídatelný, což by mi u hororu nevadilo, kdyby to opravdu byl horor. Ale (už podruhé, ale je to opravdu třeba zdůraznit) tohle není horor. Jediná scéna, která se dá považovat alespoň z nějaké té části za hororovou scénu, je ta ze stájí. Zbytek stojí za velké… nic. Jak říkám, být ta kamera o něco horší, jdu ještě níž, takhle tomuto filmu dávám 40 %. A to, že se uvažuje o natáčení dvojky, to mi ani nestojí za (slušný) komentář. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad (celé to "hraju divadýlko pro křesťany, abych z nich vytřískal peníze - z něčeho rodinu živit musím"), který je podtržen tím, že se tváří jako dokument (v dnešní době tak "originální"). Bohužel příliš dlouhý rozjezd (na těch necelých 90 minut) a neskutečně nevydařený závěr dělá z tohoto filmu docela podprůměr. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Scrutiny. (oje)
  • Již během otevíracího víkendu film v kinech v USA utržil téměř 10násobek svého rozpočtu (1.8 miliónů dolarů). (HellFire)

Reklama

Reklama