Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

Vessper odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu chybí uplně všechno co může, za to zde máme vymítače, který nevěří na démony, kazatele, který je šéfem "satanistického" kultu a nakonec červené dítě vhozené do ohně. U celého filmu jsem se pořádně nudil a to i když se posedlá ohybala do různých neuvěřitelných poloh. Celý příběh je o ničem a závěr stupidní. Velice nepovedené - odpad. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len 16-ročné dievča.“ – „16-ročné dievča a 16-ročný psychopat sú dve rozdielne veci.“ Snaha sa cení. Dvojnásobne ak máte slabosť pre satanské horory (OMEN, ROSEMARY MÁ DIEŤATKO). Trojnásobne ak pre vymetačské (EXORCISTA, V MOCI DIABLA). Štvornásobne ak uznávate Eliho Rotha (ktorý to produkoval). Prekvapivo ale budú relatívne spokojní aj tí, ktorí jeho hororový štýl neuznávajú, keďže tentokrát je to nečakane vážne, dospelé, seriózne a tvrdé. Resp. aspoň sa to tak tvári. Postavy sú priemerné, herecké výkony tiež. Príbeh slabý, atmosféra detto. K samotnému vymetaniu dochádza nečasto. Pseudodokumentárny štýl tomu mal dodať realistickú atmosféru, ale found footage mi trochu vadia v tom zmysle, že viac vecí počujeme, než vidíme. To ma z princípu ruší, film by sa mal vyjadrovať obrazom, nie? ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jako nápad a zpracování určitě skvělý. Záhada Blair Witch vyvolala naprosto stejné reakce, kladné i záporné, ovšem tohle je trochu jiný level (ne)reálného hororu. Už jen samotná Ashley Bellová si zaslouží hvězdičky navíc, zahrané v podstatě dokonale. Začáteční atmosféra filmu graduje do skutečně hororových rozměrů. Perfektní děsivou atmosféru ovšem zničí konec, který je podle mě absolutně nedotažený a kdekomu může celý film totálně pokazit. Každopádně vymítací šou v podobě Marcuse, je přesným odleskem toho, jak ve státech chápou náboženství, jedna velká show. Určitě za jedno zhlédnutí pro upřímný strach to stojí, ten konec si musíš přebrat po svém. V originálním znění je atmosféra pochopitelně mnohem lepší. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

V The Last Exorcism se tvůrci snažili spojit dohromady dva nepopiratelné filmové fenomény - stále více populární pseudodokumentární žánr (Blair Witch, Cloverfield, atd. - tzv. mockumentary) a Vymítače ďábla. Z konceptuálního hlediska to není vůbec marné, avšak v praxi film selhává hned ve dvou rovinách. Zaprvé jsem mu onu dokumentární autenticitu ani na okamžik neuvěřil, a to především kvůli celkové výstavbě děje (fikční narativ), práci s kamerou a použitím nediegetické hudby (!) pro zvýšení napětí v některých scénách. Zadruhé film nefunguje moc dobře ani v hororové rovině, děsivý je minimálně a napětí postrádá téměř úplně. O nějaké kontroverzi, která spřízněného Vymítače ďábla učinila kultovním, zde nemůže být ani řeč. Na druhou stranu herci v rámci nízkorozpočtového hororu předvádějí celkem kvalitní výkony a pár světlých momentů se tu také najde, jinak se však jedná o rozvláčnou báchorku, která promrhala svůj potenciál. Avšak stále to je lepší než Paranormal Activity. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl natáčení mě osobně moc nebere. Už Blair Witch mě pořádně namíchl a znechutil, Rec naopak příjemně překvapil, ale jinak tuto "živou kameru" moc nemusím. Tady to nebylo zase tak hrozné, ale určitě bych uvítal spíše normál. Jinak co se filmu týče, tak děj je docela zajímavý. Borec si nejdřív hraje na profíka, ale když jde opravdu do tuhého, tak moc neví. Herci to odehráli slušně, atmosféra je chvílemi skvělá, ale na druhou stranu je to docela dost často nuda. Přestože se závěr snaží být překvapující, tak mně se moc nelíbil. Obecně tyto filmy moc nemusím, ale když už tak určitě spíše ty staré satanistické filmy. Mrkněte na Vymítače ďábla nebo Přichází Satan!, to je teprve ta pravá pekelná atmosféra. 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)
  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)
  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama