Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (521)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hraje se na jistotu a kromě toho, že jsou postavy starší, nečekejte žádnou velkou změnu. Svým způsobem je to sympatický přístup, ovšem ještě sympatičtější by pro mě byl, kdybych minulý film neměl za sice vcelku zábavnou, ovšem zároveň také rozporuplnou podívanou, které jsem prostě nedokázal propadnout. Druhý Zombieland je lepší snad jen v tom, že naprostá většina toho nejvděčnějšího humoru tentokrát spočívá na bedrech Woodyho Harrelsona, který je prostě skvělý, a nováčka Zoey Deutch, která svojí roztomilou kreací ne zrovna bystré dívky strčí všechny do kapsy. Jsou to právě střety ostatních postav s jejím "myšlením", které mě (spolu se závěrečnými titulky) bavily nejvíce. Ne mašírování nemrtvých kombajny a utahané nutné finále, ne otřepaná romantická linka s očekávanou pointou a rozhodně ne celá část s Lukem Wilsonem, což bylo několik naprosto hluchých minut a nuda k uzívání. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco některé shovívavé recenze tvrdí, že druhý Zombieland přináší v zásadě znovu to samé jako jednička, není to tak úplně pravda. Při sledování filmu si sice opakovaně říkáte, že konkrétní scény a záběry jsou variací něčeho z prvního dílu, ať už se jedná o zpomalené splatter záběry nebo vzájemné pošťuchování postav. Jenže to je jen mechanický fanservis a tudíž v základu přesně pravý opak samotné podstaty prvního Zombielandu. Ten se svého času stal senzací, protože přišel se svěžím přístupem k zombie bijákům a dokázal je pomocí nadhledu a žánrové reflexe překlopit do chytré zábavy. Dvojka naopak šokuje tím, že nic svěžího ani originálního nenabízí. Jakoby navrátivší se tvůrce za uplynulých deset let postihla těžká demence, takže jen dokola opakují to, co už dělali posledně. Navíc zatímco první film měl nějakou svou kauzalitu a především dokázal vystavět funkční a koherentní svět, tady se vše rozpadá pod rukama. Výsledkem je nechtěná travestie, kde se postavy ocitají mimo svůj svět, zatímco nová realita postrádá jakoukoli soudržnost (což se nejvíc projevuje ve vyloženě nefunkčním a zaměnitelném prostředí samotného finále). Skoro by se chtělo vše zachrátnit tvrzením, že tvůrci tentokrát přišli s důmyslným meta konceptem, který po vzoru klasicky patlalských direct-to-video sequelů nabízí záměrně lacinější a odbytější variaci původního hitu, jenže nic ve filmu takovéto míře nadhledu a koncepčnosti nenasvědčuje. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Podobně jako první, tak i tento díl pobaví od úplného začátku (a to doslova - myslím už úvodní Columbia pictures). Nepřipravuje sice nic výrazně odlišného, ale to není na škodu. Odmlka 10 let se podepsala jak na vizáži Abigail Breslin (zejména tedy u ní), tak i na vtipech - jsou zdařilé a nepůsobí jako spíchnuté horkou jehlou, což se mnohdy stane, když dvojka vzniká okamžitě po úspěchu jedničky. Kromě celé řady skvělých momentů se tu najdou i logické chyby, což ale ve filmu obdobného ražení není nic, co by divák neodpustil. Herecký ansámbl si to opět užívá, včetně nových postav a pasáž v Elvisově muzeu u Rosarie Dawson patří, podobně jako Babylon a Bílý dům, k těm nejlepším zastavením v této "zombie crazy road movie". ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Schválně mi někdo řekněte, kolik pokračování se v roce 2019 povedlo alespoň takhle. O druhém Zombielandu se mluvilo prakticky ihned po skončení Jedničky a je možná dobře že na něj hned tak nedošlo a tvůrci i hlavní hrdinové si dali pauzu. Velmi se mě líbil milostný trojúhelník Columbus, Wítchita, Madison. V druhém díle došlo i několik nových postav, které příběh příjemně občerstvily. 70% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Druhý Zombieland hraje s divákem naprosto férovou hru. Je v něm totiž všechno, co fungovalo v jedničce, a… nikdo tomu nehází klacky pod nohy. Chápu, že se mohlo víc experimentovat - příběhových linek se ostatně nabízí spousta. Ruben Fleischer ale znovu vsadil na čtyři nosné hrdiny, k nimž přihodil hlavně dvě nové tváře (Zoey Deutch i Rosario Dawson jsou tu samozřejmě super), a rozhodl se jet scenáristickou i režijní jistotu. Někdo to možná označí za lenost a vlastně s tím nejde moc polemizovat. Na druhou stranu ale nový Zombieland prostě nešlape vedle a nabízí další porci skvělé zábavy, jíž si maximálně užívá hlavně Woody Harrelson. Někdy se holt dá podruhé vstoupit do téže řeky. Stačí mít sehraný tým a dát mu prostor k tomu, aby se na place vyblbnul stejně jako před deseti lety. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Předtím, než se Columbus (Jesse Eisenberg) setká s Madison (Zoey Deutch), můžeme zahlédnout v nákupním centru plakát k filmu „Garfield 3“. (NiWi)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama